adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
Olet täällä: Raskaus > Raskausviikot > 1. raskausviikko
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD


Ensimmäisestä (1.) raskausviikosta puhutaan, kun raskauden kesto on 0 viikosta 0 päivästä 0 viikkoon ja 6 päivään (0+0 – 0+6).

Tämä viikko alkaa raskautta edeltävien viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä, ja se lasketaan ensimmäiseksi päiväksi raskautta. Vaikka uusi elämä ei vielä ole alkanut, kannattaa toimia aivan kuin olisi jo raskaana: Syödä terveellisesti, nukkua riittävästi, välttää alkoholin käyttöä ja lopettaa tupakointi. Samoja neuvoja kannattaa myös lapsen tulevan isän noudattaa.

Lue myös

Munasarjoissa kehittyy miljoonia munasoluja sikiöaikana, joskin niiden määrä vähenee huomattavasti jo ennen syntymää. Murrosiän ensimmäisistä kuukautisista lähtien keho tuottaa joka kuukausi kohdun limakalvon tarjotakseen hedelmöittyneelle munasolulle parhaan mahdollisen kiinnittymispaikan. Jos munasolu ei hedelmöity, limakalvo vuotaa ulos kuukautisvuotona. Tämän jälkeen alkaa kehittyä uusi limakalvo – ja näin tapahtuu joka kuukausi. Heti kun vuoto on ohi, syntyy useita munasoluja yhdessä (tai molemmissa) munasarjoissa valmiina kypsymään.

Tiesitkö, että munasolu on naisen suurin solu, ja siittiösolu on miehen pienin solu?

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD


ILMOITUS

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 1
eka viikossa mahdollisuus jo pahanvointi ?
Kirjoittaja Momo 05.06.2015
On vasta n6-7 päivää , kun raskaus mahdollisuus ja yhtäkkiä ruoka ei maita ja ei pysy sisällä ... Onko mahdollisuus että nyt alkoi jo raskaus pahainvointi ? En voi epäsäänöllisyyden vuodon ja hormoonien takia tehdä vielä raskaus testi. Ei olisi eka kerta että näyttäysi testi väärin .. mutta voiko nyt olla raskaus pahoinvointi olla?
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun