Ovulaatiolaskuri

Ladataan...

Näin ovulaatiolaskuri laskee hedelmällisen ajankohdan

Ovulaatiolaskuri kertoo kuukautiskiertosi perusteella laskennallisen ovulaatioajankohdan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten 1. päivä ja kiertosi pituuden.

Muista kuitenkin, että ovulaatio ei aina tottele kalenteria, ja siksi netin ovulaatiolaskuri antaa tulokseksi ennen kaikkea parhaan arvauksen siinä tapauksessa, että ovulaatio tapahtuu juuri silloin kuin se niin sanotun normaalin kierron aikana tapahtuu eli noin kaksi viikkoa ennen kuin seuraavien kuukautisten kuuluisi alkaa.

Jos kierron pituus siis on 28 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu 14. vuorokautena, mutta jos kierto on 35 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu kierron 21. päivänä.

Kuukautiskierron pituus on hyvin yksilöllinen ja saattaa vaihdella jonkin verran myös kuukaudesta toiseen. Ovulaatiolaskuria parempi ”työkalu” oman hedelmällisimmän ajankohdan tunnistamiseksi onkin oman kierron opettelu:

Kirjaa säännöllisesti kalenteriin kuukautisten ensimmäinen vuotopäivä. Näin saat hyvän käsityksen oman kiertosi pituudesta, pituuden vaihteluvälistä ja ylipäätään kierron säännöllisyydestä.

Opettele myös tunnistamaan mahdolliset ovulaatio-oireesi. Ovulaatio saattaa aiheuttaa esimerkiksi pieniä vihlaisuja alavatsassa. Kohdunkaulan erite on kirkasta ja venyvää. Moni nainen on seksuaalisesti halukkaimmillaan ovulaation aikoihin.

Haluatko jutella foorumilla ja saada kuulumisia sähköpostiisi kerran viikossa? Se onnistuu, kun rekisteröidyt! Lisätietoa hyödyistä. 

Liity jäseneksi!

Rekisteröitymällä saat enemmän juuri omaan tilanteeseesi sopivaa sisältöä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

RSS Vauvakuumeilijat foorumilla

 • Plussa vai ei? 25.6.2022
  Lyhyestä virsi kaunis: menkat päivän myöhässä, epäilys heräsi kun koiran aamulenkin jälkeen oksensin aamupalat pönttöön. Apteekin r-testin tein, kun katsoo niin näkyy haaleista haalein viiva. (Mies ei tätä edes näe) Koitin kuvaan saada tätä haamua, mutta en tiedä miten nyt käy kun uppaan sen tänne. Olenko yksin näkyjeni kanssa??? Toki testaan heti huomenna uusiksi (tai […]
 • Ensimmäisten yrittäjät 19.6.2022
  Moi, esikoista koitetaan täälä aluille saada. Mones kierto teillä on menossa 🙂 täällä meni just eka mut kemiallinen raskaus, en tosin ois uskoni että noin nopeesti eka ”tärppi” 😀 minkä ikäsiä ensiyrittäjiä täällä on ?
 • Emt 16.6.2022
  Mä oon yrittäny mieheni kanssa lasta ja nyt mun menkat on myöhässä niiden piti alkaa maanantaina
 • Haamujako? 9.6.2022
  Tänään tai huomenna pitäis alkaa menkat, onkohan toivoa että olis raskaana?
 • Raskaus epäily 5.6.2022
  Moikka oon 18v tyttö ja tein tänää testin joka oli positiivinen mitä teen
 • Raskaaksi ekasta kerrasta? 3.6.2022
  Moikka. Täällä olen uusi ja haluaisin tietää raskauden mahdollisuudet tilanteessani. Elikkäs tilanne on se että harrastin 20.11 poikaystävän kanssa seksiä ilman kondomia. Mun menkat on nyt myöhässä yli 1kk. Aion tehdä testin pian
 • Kuningatarhyytelö / royal jelly / gelee royale 2.6.2022
  Onko kellään kokemuksia kyseisestä tuotteesta? Kuulemma tukee hormonitoimintaa, lisää hedelmällisyyttä, saattaa auttaa myös ovulaation kanssa ja tasoittaa kiertoa. Olen täällä palstalla kuullut jopa ihmisten raskautuneen aloitettuaan tuotteen käytön, mutta saattaa olla toki kyse sattumastakin. 🙂 Lyhyesti kerrottuna on siis kyse erittäin ravintorikkaasta aineesta, jolla mehiläiset ruokkivat kuningatartaan koko tämän elämän ajan. Tässä kuningattaren eväässä on […]
 • Milloin olette plussanneet clear blue digital testillä? 31.5.2022
  Eli siinäpä se kysymys tulikin. Mikä DPO? Kp? Teittekö muita testejä enne sitä ja millaisin tuloksin? Täällä yksi kärsimätön haamuplussan saanut kuulisi mielellään.
 • terolut&clomifen 28.5.2022
  Tällainen pikkuprobleema olisi johon ajattelin kysästä neuvoa teiltä, jos joku tietäisi. Eli aloitin terolutit tässä kierrossa kp 15 ja niitä piti syödä tähän päivään eli kp 24 (tänään otin siis viimeisen). Eilen kuitenkin alkoi menkkamaiset kivut alavatsassa ja tuli vähäseltään ruskeaa vuotoa. Alavatsakipu jatkuu myös tänään ja aamulla vessassa käydessä tuli oikein kunnon klöntti rusehtavaa […]
 • FOOLIHAPPO!! 28.5.2022
  Meillä vuosi yritystä takana, aloitin foolihapon syönnin ja ei mennyt kuukauttakaan kun olin jo raskaana ilman erikoisasentoja tai säännöllistä seksiä.