Ovulaatiolaskuri

Ladataan...

Näin ovulaatiolaskuri laskee hedelmällisen ajankohdan

Ovulaatiolaskuri kertoo kuukautiskiertosi perusteella laskennallisen ovulaatioajankohdan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten 1. päivä ja kiertosi pituuden.

Muista kuitenkin, että ovulaatio ei aina tottele kalenteria, ja siksi netin ovulaatiolaskuri antaa tulokseksi ennen kaikkea parhaan arvauksen siinä tapauksessa, että ovulaatio tapahtuu juuri silloin kuin se niin sanotun normaalin kierron aikana tapahtuu eli noin kaksi viikkoa ennen kuin seuraavien kuukautisten kuuluisi alkaa.

Jos kierron pituus siis on 28 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu 14. vuorokautena, mutta jos kierto on 35 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu kierron 21. päivänä.

Kuukautiskierron pituus on hyvin yksilöllinen ja saattaa vaihdella jonkin verran myös kuukaudesta toiseen. Ovulaatiolaskuria parempi ”työkalu” oman hedelmällisimmän ajankohdan tunnistamiseksi onkin oman kierron opettelu:

Kirjaa säännöllisesti kalenteriin kuukautisten ensimmäinen vuotopäivä. Näin saat hyvän käsityksen oman kiertosi pituudesta, pituuden vaihteluvälistä ja ylipäätään kierron säännöllisyydestä.

Opettele myös tunnistamaan mahdolliset ovulaatio-oireesi. Ovulaatio saattaa aiheuttaa esimerkiksi pieniä vihlaisuja alavatsassa. Kohdunkaulan erite on kirkasta ja venyvää. Moni nainen on seksuaalisesti halukkaimmillaan ovulaation aikoihin.

Haluatko jutella foorumilla ja saada kuulumisia sähköpostiisi kerran viikossa? Se onnistuu, kun rekisteröidyt! Lisätietoa hyödyistä. 

Liity jäseneksi!

Rekisteröitymällä saat enemmän juuri omaan tilanteeseesi sopivaa sisältöä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

RSS Vauvakuumeilijat foorumilla

 • Ei tää voi olla näin vaikeeta! 24.3.2023
  Jo vähän pidemmän aikaa yrittäneiden ketju. Ketjuun tervetulleita ovat he jotka on omaa pientä yrittänyt jo yli 6kk. Plussanneita siirtynyt keskustelemaan: http://forum.vau.fi/index.php?threads/Kyllä-se-vaan-oli-niin-vaikeeta!.1586002/
 • BBT - basal body temperature 24.3.2023
  Näitä lämpötiloja tullu mittailtua ja pohdittua, kuitenkaan en löytäny äkkiseltään ketjua aiheesta. Eli tänne bbt -käppyröitä ja tulkintaa 🙂
 • Raskaaksi 2023 24.3.2023
  Haaveiletko raskaudesta vuodelle 2023? Tämä on paikka jakaa ajatuksia, tunteita ja piinahetkiä tähän liittyen 🙂 Lista kuumeilijoista täällä, sekä plussanneiden jatkoketju täällä!
 • Suurperheelliset kuumeilijat 24.3.2023
  Hei löysin haulla vaan 2019 vuoden ketjuja. Joten ajattelin laittaa tämmösen pystyyn. Mulla itellä ihan eka raskaus päättynyt keskenmenoon 2013 vuonna. Muuten meiltä löytyy 02/15, 05/17 ja 09/20 lapset eli neljättä yritetään. 🤗 Täällä voisi keskustella kaikesta mahdollisesta yrittämisestä, plussista, vinkeistä, oviksesta. Auton vaihdosta jne... 🤭
 • Plussa vai ei? 24.3.2023
  Himotestaajat, testien pyörittelijät jne tänne vaan kuvaa niin ihmetellään testilöitä yhdessä 🙂
 • ☆Lista Raskaaksi 2023 -ketjun kuumeilijoista☆ 22.3.2023
  Kun lisäät tietosi listaan, kopioithan viimeisimmän, ettei kenenkään aiemmin lisätyt tiedot tipahda pois! 😘 Kuumeilijat: Esimerkiksi Nimimerkki/ Ikä/ Monesko lapsi haaveissa/ Yritys alkanut (ya) tai yk (yrityskierto/yrityskuukausi) tai mitä tietoja haluatkaan jakaa Plussanneet: Esimerkiksi Nimimerkki/ Ikä/ Monesko lapsi tulossa/ Yritys alkanut (ya) tai yk (yrityskierto/yrityskuukausi), jolloin tärppäsi/ Laskettu aika kk/vuosi Plussanneille löytyy odottajaryhmät lasketunajan... Read […]
 • Vauvakuume vaikka ei yritystä 16.3.2023
  Onko täällä joku muukin, joka potee aivan järkyttävää vauvakuumetta, mutta syystä tai toisesta ei ole yritystä?
 • Kuumeilijoiden piinapäivät ja tulokset! 11.3.2023
  Tämmöisen kiinnostavan idean varastin jonkun toisen foorumin vanhasta keskustelusta.. Siellä toimi kivasti ja oli hauska lukea niitä, teki mieli itekkin päästä täyttämään.. Idea on se, että jokainen täyttää yhden viestin/kierto ja sitä yhtä muokataan sitten päivien edetessä. Tähän ketjuun ei tulis muuta kommentointia kuin noilla peukuilla ym, jotta ketju pysyy selkeänä. Suunnilleen dpo-1 alkaen aina […]
 • Vauvakuume ja pelko mahdollisesta lapsettomuudesta 6.3.2023
  Olen 27-vuotias nainen. Olen aina tiennyt haluavani lapsia ja nyt vauvakuumeeni on kovempi kuin koskaan. Minua kuitenkin pelottaa kovasti ajatus mahdollisesta lapsettomuudesta. Siskoni kävi viime syksynä hedelmällisyystutkimuksessa yksityisellä ja hän sai melko karun tuomion. Hänellä todettiin todella matala AMH-arvo ikäisekseen ja lääkäri sanoi, että nuoresta iästään huolimatta siskoni ei voi viivyttää vauvan yrittämistä ollenkaan. Siskollani […]
 • Raskaaksi sektion jälkeen 6.3.2023
  Hei! Onko täällä nopeasti sektion jälkeen raskautuneita? Kuinka iso riski raskaus on ennen sitä suositeltua vuoden aikaa?