Ovulaatiolaskuri

Ladataan...

Näin ovulaatiolaskuri laskee hedelmällisen ajankohdan

Ovulaatiolaskuri kertoo kuukautiskiertosi perusteella laskennallisen ovulaatioajankohdan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten 1. päivä ja kiertosi pituuden.

Muista kuitenkin, että ovulaatio ei aina tottele kalenteria, ja siksi netin ovulaatiolaskuri antaa tulokseksi ennen kaikkea parhaan arvauksen siinä tapauksessa, että ovulaatio tapahtuu juuri silloin kuin se niin sanotun normaalin kierron aikana tapahtuu eli noin kaksi viikkoa ennen kuin seuraavien kuukautisten kuuluisi alkaa.

Jos kierron pituus siis on 28 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu 14. vuorokautena, mutta jos kierto on 35 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu kierron 21. päivänä.

Kuukautiskierron pituus on hyvin yksilöllinen ja saattaa vaihdella jonkin verran myös kuukaudesta toiseen. Ovulaatiolaskuria parempi ”työkalu” oman hedelmällisimmän ajankohdan tunnistamiseksi onkin oman kierron opettelu:

Kirjaa säännöllisesti kalenteriin kuukautisten ensimmäinen vuotopäivä. Näin saat hyvän käsityksen oman kiertosi pituudesta, pituuden vaihteluvälistä ja ylipäätään kierron säännöllisyydestä.

Opettele myös tunnistamaan mahdolliset ovulaatio-oireesi. Ovulaatio saattaa aiheuttaa esimerkiksi pieniä vihlaisuja alavatsassa. Kohdunkaulan erite on kirkasta ja venyvää. Moni nainen on seksuaalisesti halukkaimmillaan ovulaation aikoihin.

Haluatko jutella foorumilla ja saada kuulumisia sähköpostiisi kerran viikossa? Se onnistuu, kun rekisteröidyt! Lisätietoa hyödyistä. 

Liity jäseneksi!

Rekisteröitymällä saat enemmän juuri omaan tilanteeseesi sopivaa sisältöä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

RSS Vauvakuumeilijat foorumilla

 • Raskaaksi 2023 4.12.2023
  Haaveiletko raskaudesta vuodelle 2023? Tämä on paikka jakaa ajatuksia, tunteita ja piinahetkiä tähän liittyen 🙂 Lista kuumeilijoista täällä, sekä plussanneiden jatkoketju täällä!
 • BBT - basal body temperature 4.12.2023
  Näitä lämpötiloja tullu mittailtua ja pohdittua, kuitenkaan en löytäny äkkiseltään ketjua aiheesta. Eli tänne bbt -käppyröitä ja tulkintaa 🙂
 • Yli 35 kuumeilevat 3.12.2023
  Hei, en löytänyt vastaavaa ketjua joten ajattelin aloittaa uuden. 🙂 Olen itse 35v yhden lapsen äiti ja vasta tämän vuoden puolella alkanut ilmeisesti kello tikittää ja ajatukset pyörimään vain vauvahaaveissa. Onko muita kohtalotovereita?
 • Plussa vai ei? 3.12.2023
  Himotestaajat, testien pyörittelijät jne tänne vaan kuvaa niin ihmetellään testilöitä yhdessä 🙂
 • Suurperheelliset kuumeilijat 2.12.2023
  Hei löysin haulla vaan 2019 vuoden ketjuja. Joten ajattelin laittaa tämmösen pystyyn. Mulla itellä ihan eka raskaus päättynyt keskenmenoon 2013 vuonna. Muuten meiltä löytyy 02/15, 05/17 ja 09/20 lapset eli neljättä yritetään. Täällä voisi keskustella kaikesta mahdollisesta yrittämisestä, plussista, vinkeistä, oviksesta. Auton vaihdosta jne...
 • Kiinnittymiskipu? 29.11.2023
  Hei! Olen 30-vuotias enkä ole koskaan ollut raskaana, joten nämä jutut on täysin uusia mulle. Meillä on tällä hetkellä menossa vähän sellainen tulee jos on tullakseen -vaihe miehen kanssa ja lähikuukausina alkaa sitten ihan tarkoituksellinen yrittäminen. Pillerien lopettamisen jälkeen on tullut kaksi kokonaista kiertoa joista toinen ylipitkä tyhjennysvuodon jälkeen ja toinen normaali, 27 päivää. Nyt […]
 • Raskaaksi 2024 27.11.2023
  Haaveiletko raskaudesta vuodelle 2024? Tämä on paikka jakaa ajatuksia, tunteita ja piinahetkiä tähän liittyen 🙂
 • Ovulaatio- ja raskaustesti risut ja ruusut 27.11.2023
  Ajattelin nyt laittaa pystyyn ihan oman keskustelun näille, ettei tarvi etsiä tuhansien sivujen keskustelujen seasta tietoja. Ideana laittaa omat kokemuksensa eri merkkien testeistä. Ja helpottaa kanssa kävijöiden mähkäilyjä minkä ostaa. Vinkkejä ostospaikkoihin ja hintoihin ois hyvä myös mainita, moni niitä tietoja haluaa. Ja voisi dpo:t tai kp:t laittaa milloin on plussannut milläkin r-testillä. Omat kokemukset […]
 • Kiinnittymiskipu 26.11.2023
  Oletko ehkä huomannut kiinnittymisen? Meiltä löytyy artikkeli, jossa kerrotaan miltä kiinnittyminen osasta tuntuu: Kiinnittymiskipu alavatsalla kielii alkavasta raskaudesta – tältä se tuntuu | Vau.fi Kiinnittymiskipu tarkoittaa tuntemusta alavatsan keskivaiheilla alkion kiinnittymisen aikoihin noin viikon kuluttua hedelmöityksestä. www.vau.fi Kuulostaako tutulta? Itse en usko esikoisesta tunteneeni mitään. Kuopuksesta luulin ovulaation olevan viikkoa myöhemmin kuin se ultran mukaan […]
 • Itselliseksi äidiksi? 19.11.2023
  Löytyisikö vertaistukea, muita jotka vasta miettivät tai ovat hyvin alussa pohtimassa lähteäkö tavoittelemaan itsellistä äitiyttä? Lapsia minulla on ennestään joten yksityiselle tie veisi, ja suurin pohdinta ei ole nyt siinä miten lapsi tulisi arkea muuttamaan vaan onko järkeä lähteä enää tähän etenkään yksin, kun edelliset lapset on jo isoja. Ikäkin tulee kohta vastaan, olen 37v. […]