Ovulaatiolaskuri

Ladataan...

Näin ovulaatiolaskuri laskee hedelmällisen ajankohdan

Ovulaatiolaskuri kertoo kuukautiskiertosi perusteella laskennallisen ovulaatioajankohdan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten 1. päivä ja kiertosi pituuden.

Muista kuitenkin, että ovulaatio ei aina tottele kalenteria, ja siksi netin ovulaatiolaskuri antaa tulokseksi ennen kaikkea parhaan arvauksen siinä tapauksessa, että ovulaatio tapahtuu juuri silloin kuin se niin sanotun normaalin kierron aikana tapahtuu eli noin kaksi viikkoa ennen kuin seuraavien kuukautisten kuuluisi alkaa.

Jos kierron pituus siis on 28 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu 14. vuorokautena, mutta jos kierto on 35 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu kierron 21. päivänä.

Kuukautiskierron pituus on hyvin yksilöllinen ja saattaa vaihdella jonkin verran myös kuukaudesta toiseen. Ovulaatiolaskuria parempi ”työkalu” oman hedelmällisimmän ajankohdan tunnistamiseksi onkin oman kierron opettelu:

Kirjaa säännöllisesti kalenteriin kuukautisten ensimmäinen vuotopäivä. Näin saat hyvän käsityksen oman kiertosi pituudesta, pituuden vaihteluvälistä ja ylipäätään kierron säännöllisyydestä.

Opettele myös tunnistamaan mahdolliset ovulaatio-oireesi. Ovulaatio saattaa aiheuttaa esimerkiksi pieniä vihlaisuja alavatsassa. Kohdunkaulan erite on kirkasta ja venyvää. Moni nainen on seksuaalisesti halukkaimmillaan ovulaation aikoihin.

Haluatko jutella foorumilla ja saada kuulumisia sähköpostiisi kerran viikossa? Se onnistuu, kun rekisteröidyt! Lisätietoa hyödyistä. 

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

RSS Vauvakuumeilijat foorumilla

 • Haaveena esikoinen 26.5.2024
  Ajattelin kokeilla löytyisikö täältä kohdennetumpia hengenheimolaisia. Olen ollut mukana tuolla Raskaaksi 2024 porukassa mikä on tosi mukava, mutta aika moni on ollut jo pitkällä matkalla äitiyden haaveilun/suunnittelun kanssa tai ovat jo äitejä ja minulla tämä on vasta alussa niin olisi kiva löytää alkutaipaleen vertaistukea. Yritystä meillä on takana jo vähän pitempikin aika ja lapsettomuustutkimukset on […]
 • Yli 35 kuumeilevat 25.5.2024
  Hei, en löytänyt vastaavaa ketjua joten ajattelin aloittaa uuden. 🙂 Olen itse 35v yhden lapsen äiti ja vasta tämän vuoden puolella alkanut ilmeisesti kello tikittää ja ajatukset pyörimään vain vauvahaaveissa. Onko muita kohtalotovereita?
 • Plussa vai ei? 25.5.2024
  Himotestaajat, testien pyörittelijät jne tänne vaan kuvaa niin ihmetellään testilöitä yhdessä 🙂
 • 🏳️‍🌈 odottajat 24.5.2024
  Hei, Olen selaillut näitä lankoja enkä ainakaan nopeasti löytänyt tämmöistä.. Eli onko täälä muita kuumeilijoita / odottajia? Vertaistuki olisi tarpeen
 • Raskaaksi 2024 24.5.2024
  Haaveiletko raskaudesta vuodelle 2024? Tämä on paikka jakaa ajatuksia, tunteita ja piinahetkiä tähän liittyen 🙂
 • BBT - basal body temperature 24.5.2024
  Näitä lämpötiloja tullu mittailtua ja pohdittua, kuitenkaan en löytäny äkkiseltään ketjua aiheesta. Eli tänne bbt -käppyröitä ja tulkintaa 🙂
 • Raskaaksi 2019 23.5.2024
  Onko täällä muita, jotka haaveilevat vauvasta ja sen saamisesta tänä vuonna? Itsellä yritystä oli jo loppuvuodesta 2018. Yksi tuulimunaraskaus oli tuloksena ja lääkkeellinen tyhjennys tehtiin tammikuun lopussa. Sen jälkeen kierto tasoittui ihan kivasti ja nyt toinen yritys kerta menossa. Kp 23/31 menossa.
 • Suurperheelliset kuumeilijat 23.5.2024
  Hei löysin haulla vaan 2019 vuoden ketjuja. Joten ajattelin laittaa tämmösen pystyyn. Mulla itellä ihan eka raskaus päättynyt keskenmenoon 2013 vuonna. Muuten meiltä löytyy 02/15, 05/17 ja 09/20 lapset eli neljättä yritetään. Täällä voisi keskustella kaikesta mahdollisesta yrittämisestä, plussista, vinkeistä, oviksesta. Auton vaihdosta jne...
 • Lista Raskaaksi 2024 -ketjun kuumeilijoista 21.5.2024
  Uusi listautumisketju uudelle vuodelle. Kun lisäät tietosi listaan, kopioithan aina viimeiseltä sivulta viimeisimmän, ettei kenenkään aiemmin lisätyt tiedot tipahda pois! Kuumeilijat: Esimerkiksi Nimimerkki/ Ikä/ Monesko lapsi haaveissa/ Yritys alkanut (ya) tai yk (yrityskierto/yrityskuukausi) tai mitä tietoja haluatkaan jakaa Plussanneet: Esimerkiksi Nimimerkki/ Ikä/ Monesko lapsi tulossa/ Yritys alkanut (ya) tai yk (yrityskierto/yrityskuukausi), jolloin tärppäsi/ Laskettu aika... […]
 • Kuumeilijoiden piinapäivät ja tulokset! 19.5.2024
  Tämmöisen kiinnostavan idean varastin jonkun toisen foorumin vanhasta keskustelusta.. Siellä toimi kivasti ja oli hauska lukea niitä, teki mieli itekkin päästä täyttämään.. Idea on se, että jokainen täyttää yhden viestin/kierto ja sitä yhtä muokataan sitten päivien edetessä. Tähän ketjuun ei tulis muuta kommentointia kuin noilla peukuilla ym, jotta ketju pysyy selkeänä. Suunnilleen dpo-1 alkaen aina […]