Ovulaatiolaskuri

Ladataan...

Näin ovulaatiolaskuri laskee hedelmällisen ajankohdan

Ovulaatiolaskuri kertoo kuukautiskiertosi perusteella laskennallisen ovulaatioajankohdan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten 1. päivä ja kiertosi pituuden.

Muista kuitenkin, että ovulaatio ei aina tottele kalenteria, ja siksi netin ovulaatiolaskuri antaa tulokseksi ennen kaikkea parhaan arvauksen siinä tapauksessa, että ovulaatio tapahtuu juuri silloin kuin se niin sanotun normaalin kierron aikana tapahtuu eli noin kaksi viikkoa ennen kuin seuraavien kuukautisten kuuluisi alkaa.

Jos kierron pituus siis on 28 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu 14. vuorokautena, mutta jos kierto on 35 vuorokautta, ovulaatio tapahtuu kierron 21. päivänä.

Kuukautiskierron pituus on hyvin yksilöllinen ja saattaa vaihdella jonkin verran myös kuukaudesta toiseen. Ovulaatiolaskuria parempi ”työkalu” oman hedelmällisimmän ajankohdan tunnistamiseksi onkin oman kierron opettelu:

Kirjaa säännöllisesti kalenteriin kuukautisten ensimmäinen vuotopäivä. Näin saat hyvän käsityksen oman kiertosi pituudesta, pituuden vaihteluvälistä ja ylipäätään kierron säännöllisyydestä.

Opettele myös tunnistamaan mahdolliset ovulaatio-oireesi. Ovulaatio saattaa aiheuttaa esimerkiksi pieniä vihlaisuja alavatsassa. Kohdunkaulan erite on kirkasta ja venyvää. Moni nainen on seksuaalisesti halukkaimmillaan ovulaation aikoihin.

Haluatko jutella foorumilla ja saada kuulumisia sähköpostiisi kerran viikossa? Se onnistuu, kun rekisteröidyt! Lisätietoa hyödyistä. 

Liity jäseneksi!

Rekisteröitymällä saat enemmän juuri omaan tilanteeseesi sopivaa sisältöä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

RSS Vauvakuumeilijat foorumilla

 • Toiveissa vauva 2023 8.12.2022
  Moi! Halusin aloittaa tämmöisen ketjun kun en äkkiä huomannut vastaavaa 2023 vuodelle. Eli tervetuloa kaikki vauvvaa haaveilevat 2023! tässä vähän taustaa: olemme mieheni kanssa kumpiki 23-vuotiaita, ehkäisyn jätin pois 1/22 ajatuksella että vauva saa tulla jos on tullakseen. Kesällä mietin että noh testaampa tikuttaa ovista kun mitään ei ole tapahtunut ja kaksi viivaa joka kerta […]
 • Kuumeiluklubeista (ota kantaa!) 7.12.2022
  Heippa! Olen pohtinut Kuumeiluklubit -osaston tarpeellisuutta. Siis nimenomaan sitä, onko järkevää olla tuo oma alaosastonsa. Ne keskustelut tietenkin on tuikitarpeellisia. Välillä vaikuttaa siltä, että se enemmän sotkee kuin selkeyttää kuumeilukeskusteluja. Mutta miten te kuumeilijat koette asian? Saa äänestää ja kommentoida! Jos Kuumeiluklubit -osasto päädytään poistamaan, kaikki siellä olevat keskustelut siirretään tähän Vauvakuumetta osastolle.
 • Vauvakuume vaikka ei yritystä 6.12.2022
  Onko täällä joku muukin, joka potee aivan järkyttävää vauvakuumetta, mutta syystä tai toisesta ei ole yritystä?
 • Ensimmäisten yrittäjät 5.12.2022
  Moi, esikoista koitetaan täälä aluille saada. Mones kierto teillä on menossa 🙂 täällä meni just eka mut kemiallinen raskaus, en tosin ois uskoni että noin nopeesti eka ”tärppi” 😀 minkä ikäsiä ensiyrittäjiä täällä on ?
 • Milloin olette plussanneet clear blue digital testillä? 4.12.2022
  Eli siinäpä se kysymys tulikin. Mikä DPO? Kp? Teittekö muita testejä enne sitä ja millaisin tuloksin? Täällä yksi kärsimätön haamuplussan saanut kuulisi mielellään.
 • Plussa vai ei? 1.12.2022
  Lyhyestä virsi kaunis: menkat päivän myöhässä, epäilys heräsi kun koiran aamulenkin jälkeen oksensin aamupalat pönttöön. Apteekin r-testin tein, kun katsoo niin näkyy haaleista haalein viiva. (Mies ei tätä edes näe) Koitin kuvaan saada tätä haamua, mutta en tiedä miten nyt käy kun uppaan sen tänne. Olenko yksin näkyjeni kanssa??? Toki testaan heti huomenna uusiksi (tai […]
 • Keskenmeno? 🙁 21.11.2022
  Onko muita samantyyppisessä tilanteessa? Tänään ois pitäny alkaa menkat, mutta plussa tuli jo keskiviikkona ja on kokoajan vahvistunu, nyt jo lähes yhtä vahvat viivat. Eilen alkoi kovat kuukautiskivut ja vaaleanpunertavaa valkovuotoa kuitenkin testi vahvistui vielä tänä aamuna.. Pelottaa!
 • Onko tämä nyt se viivan paikka vai haamu? 12.11.2022
  Nyt minäkin sorrun tähän atvailuun vaikka tiedän että asia selviää ajankanssa tai lääkärissä hcg arvon mittauksella mutta koska spekulaatio on kivaa ja antaa toivoakin niin kysynpä silti näkeekö arvon laumasilmä tässä haamuja, viivan paikan vai kuvittelenko? Raskaus on toivottu, haluttu ja yks kemiallinen raskaus koettu kesällä jonka jälkeen testit tietty on ollu blankoja paitsi nyt […]
 • Oudot kuukautiset 12.11.2022
  Moikka, olen uus täällä ja haluisin kysyä et mistä johtuu nämä oudot kuukautiset, niukkaa vuotoa oli 2 päivää ja en oo tehnyt testiä ku en usko että olisin raskaana
 • Antaako apteekin herkkä raskaustest viivanpaikkoja? 5.11.2022
  Otsikossa tulikin jo kysymys! Eli antaako apteekin raskaustesti ultra viivanpaikkoja?