Raskauslaskuri

Ladataan...

Oletko raskaana? Tervetuloa Vau.fi-odotuskirjeen tilaajaksi! Saat kerran viikossa sähköpostiisi tietoa raskautesi etenemisestä.

Tilaa räätälöity raskausajan viikkokirje!

Saat postia kerran viikossa – juuri oman raskautesi tahtiin.

Näin raskauslaskuri toimii:

Raskauslaskuri kertoo lasketun ajan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten alkamispäivän

Raskauslaskuri auttaa määrittämään lasketun ajan edellisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä. Tämä on tavallisin tapa käyttää raskauslaskuria lasketun ajan laskemiseen, sillä hedelmöityspäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Raskaus lasketaan alkavaksi edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka ensimmäisten kahden raskausviikon aikana et vielä ole raskaana.

Laskuriin voi syöttää myös tarkan hedelmöitymispäivän, jos se on tiedossa

Laske laskettu aika hedelmöityspäivästä. Tämä on hyvä valinta, jos tiedät tarkan päivän, milloin hedelmöitys on tapahtunut.

Laskurin käyttö silloin, kun laskettu aika on jo tiedossa

Laske lasketun ajan perusteella. Miksi käyttää raskauslaskuria, jos laskettu aika on jo tiedossa? Raskauslaskurimme avulla saat tietää raskauden tärkeistä virstanpylväistä laskettua aikaa kohti mentäessä. Ehkä haluat myös käyttää laskemiseen neuvolasta saamaasi tarkempaa arviota lapsesi lasketusta ajasta.

Mistä raskauslaskuri ”tietää” lasketun ajan?

Raskauslaskuri käyttää lasketun ajan määrittämisessä laskennallista raskauden pituutta. Sen mukaan laskettu aika koittaa, kun viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä on kulunut 280 päivää. Aikaa tarkennetaan ultraäänitutkimuksissa.

Laskuri ei osaa ottaa huomioon yksilöllistä vaihtelua

Raskauslaskuri ei osaa huomioida odottajien välisiä eroja, koska sen toiminta perustuu numeroihin. Oikeassa elämässä yksilöllisiä eroja on paljon ja synnytysajankohdan vaihteluväli on suuri.

Arvioidaan, että vain jonkin verran yli puolet eli noin 57 prosenttia naisista synnyttää kahden viikon sisällä lasketun ajan molemmin puolin. Yliaikaisia eli 42. raskausviikon jälkeen tapahtuvia synnytyksiä on viitisen prosenttia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensin kannattaa arvioida laskettu aika kuukautisten perusteella, täsmentää sen jälkeen raskauden kesto ultraäänellä. Raskausviikkojen täsmentäminen näin on paikallaan, sillä sikiö tietysti kehittyy raskausviikkojen mukaisesti, vaikka lapsi ei syntyisi laskettuna päivänä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

Lue myös:

RSS Laskettu aika foorumilla – tammikuun 2024 odottajat

 • Tammikuiset odottajat 29.5.2023
  Tässä teille tammikuisille valmiiksi perinteinen listausketju, josta näette keitä odottaa vauvaa kanssanne samaan aikaan. Tähän (tai vastaavaan) ketjuun listautuminen on myös kriteerinä salaiseen ryhmään pääsyyn, kun ryhmä avataan. Sitä ajatellen laitathan nimimerkkisi kokonaisuudessaan, niin ylläpitäjän on helpompi tarkistaa että olet listassa. Siis jos nimimerkissäsi on esim. numeroita, laita numerotkin. Jos olet uusi jäsen, vaihdathan itsellesi […]
 • POKS! Täydet raskausviikot ♡ 29.5.2023
  Tänne ketjuun voi poksua täydet raskausviikot! 4+0, 5+0, jne. Poks!
 • Millaisia raskausoireita sinulla on? 29.5.2023
  Millaisia raskausoireita sinulla on vai onko (vielä) ollenkaan? Täältä löytyy artikkelimme alkuraskauden oireista - kuulostaako tutulta? Täältä voi puolestaan lukea, mitä kaikkea keholle tapahtuu raskausaikana.
 • Pulinaketju 28.5.2023
  Tein nyt tällaisen jutteluketjun ihan vaan yleiseen pulinaan. Aiotteko katsoa euroviisuja? Mua kiinnostaa kovasti, mutta en varmaan jaksa valvoa. Että varmaan katson huomenna. Pitää vältellä uutisia ja somea jotta saa jännittää pistelaskua.
 • Varhaisultra 28.5.2023
  Menettekö varhaisraskauden ultraan ennen nt-ultraa? Julkiselle vai yksityiselle? Tänne voi tulla myös kertomaan ultrakuulumiset!
 • Hankinnat vauvalle 27.5.2023
  Mikä oli viimeisin hankintasi vauvallesi? Tule kertomaan tähän ketjuun aina kun hankit jotain pikkuisellesi. Oletko ylipäätään tehnyt jo paljon hankintoja? Tässä artikkelissa on lista erilaisista hankinnoista. Mitä sinä aiot hankkia vauvalle?
 • Tammikuisten plussatestien kuvia 26.5.2023
  Tänne saatte halutessanne laittaa positiivisten raskaustestien kuvia ja iloita niistä yhdessä. Onnea plussanneille! Kuinka monta testiä teit?
 • Neuvolakäynnit 24.5.2023
  Miten viimeisin neuvolakäyntisi meni? Oliko kaikki kunnossa? Jos edessä on ensimmäinen neuvolakäyntisi, voit lukea ensimmäisen käynnin sisällöstä artikkelistamme. Joko ensimmäinen neuvola-aika on varattu?
 • Erityisraskausvapaa? 24.5.2023
  Onko täällä odottajia semmosella alalla että olis joskus ollut, tai tulis mahdollisesti tässä raskaudessa olemaan oikeutettu erityisraskausvapaaseen? Missä vaiheessa se on aloitettu? Mä olen tällä hetkellä työmaalla missä mm. poistellaan lyijypitoisia maaleja kaikkialla ja itse joudun käyttämään liuotinohenteisia maaleja, lakkabensiiniä jne. Tänään luin yhdestä purkista että "epäillään vaurioittavan sikiötä" ja ehdin jo käyttämään ilman suojaimia […]
 • Odottajien laskenta 23.5.2023
  Meitä kiinnostaa kuinka monta tammikuista meille tuleekaan. Suoritetaan siis laskenta. Laskeminen toimii hyvin yksinkertaisella tavalla. Ensimmäinen ketjuun kommentoija aloittaa ykkösestä, toinen kirjoittaa viestiketjuun kaksi jne. Sanamuodolla ei ole merkitystä. ps. Emme tee aiheesta artikkelia emmekä muutenkaan tilastoi vastauksia.