Raskauslaskuri

Ladataan...

Raskauslaskuri – käyttöohjeet:

Raskauslaskuri kertoo lasketun ajan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten alkamispäivän

Raskauslaskuri auttaa määrittämään lasketun ajan edellisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä. Tämä on tavallisin tapa käyttää raskauslaskuria lasketun ajan laskemiseen, sillä hedelmöityspäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Raskaus lasketaan alkavaksi edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka ensimmäisten kahden raskausviikon aikana et vielä ole raskaana.

Laskuriin voi syöttää myös tarkan hedelmöitymispäivän, jos se on tiedossa

Laske laskettu aika hedelmöityspäivästä. Tämä on hyvä valinta, jos tiedät tarkan päivän, milloin hedelmöitys on tapahtunut.

Raskauslaskurin käyttö silloin, kun laskettu aika on jo tiedossa

Laske lasketun ajan perusteella. Miksi käyttää raskauslaskuria, jos laskettu aika on jo tiedossa? Raskauslaskurimme avulla saat tietää raskauden tärkeistä virstanpylväistä laskettua aikaa kohti mentäessä. Ehkä haluat myös käyttää laskemiseen neuvolasta saamaasi tarkempaa arviota lapsesi lasketusta ajasta.

Mistä raskauslaskuri ”tietää” lasketun ajan?

Raskauslaskuri käyttää lasketun ajan määrittämisessä laskennallista raskauden pituutta. Sen mukaan laskettu aika koittaa, kun viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä on kulunut 280 päivää. Aikaa tarkennetaan ultraäänitutkimuksissa.

Laskuri ei osaa ottaa huomioon yksilöllistä vaihtelua

Raskauslaskuri ei osaa huomioida odottajien välisiä eroja, koska sen toiminta perustuu numeroihin. Oikeassa elämässä yksilöllisiä eroja on paljon ja synnytysajankohdan vaihteluväli on suuri.

Arvioidaan, että vain jonkin verran yli puolet eli noin 57 prosenttia naisista synnyttää kahden viikon sisällä lasketun ajan molemmin puolin. Yliaikaisia eli 42. raskausviikon jälkeen tapahtuvia synnytyksiä on viitisen prosenttia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensin kannattaa arvioida laskettu aika kuukautisten perusteella, täsmentää sen jälkeen raskauden kesto ultraäänellä. Raskausviikkojen täsmentäminen näin on paikallaan, sillä sikiö tietysti kehittyy raskausviikkojen mukaisesti, vaikka lapsi ei syntyisi laskettuna päivänä.

Oletko raskaana? Tervetuloa Vau.fi-odotuskirjeen tilaajaksi! Saat kerran viikossa sähköpostiisi tietoa raskautesi etenemisestä.

Tilaa räätälöity raskausajan viikkokirje!

Saat postia kerran viikossa – juuri oman raskautesi tahtiin.

 

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

Lue myös:

RSS Laskettu aika foorumilla – huhtikuun 2023 odottajat

 • Huhtikuiset odottajat 26.9.2022
  Tässä teille huhtikuisille valmiiksi perinteinen listausketju, josta näette keitä odottaa vauvaa kanssanne samaan aikaan. Tähän (tai vastaavaan) ketjuun listautuminen on myös kriteerinä salaiseen ryhmään pääsyyn, kun ryhmä avataan. Sitä ajatellen laitathan nimimerkkisi kokonaisuudessaan, niin ylläpitäjän on helpompi tarkistaa että olet listassa. Siis jos nimimerkissäsi on esim. numeroita, laita numerotkin. Jos olet uusi jäsen, vaihdathan itsellesi […]
 • Turvakaukalot ja -istuimet! 26.9.2022
  Tässä ois keskusteluketju turvakaukaloille ja myöhemmin istuimille . Käytettynä voin ostaa vain tuttavalta ja alle 5v vanhan niin tiedän alkuperän jne Kriteerit meille: mitä kevyempi, sen parempi. Mielellään yhteensopiva lastenvaunujen runkoon. Turvallisuustestitulokset vaikuttaa - aika varmasti tarviin JOTAIN dataa että ko. kaukalo on hyvä/turvallinen
 • Nub-teoria 26.9.2022
  Nub-teorian mukaan sukupuolen voi määrittää jo nt-ultrassa genitaalikyhmyn asennon perusteella. Voit lukea aiheesta lisää täältä. Teillä on ensimmäisillä ehkä nt-ultra jo tehty ja muillakin jo nurkan takana. Kiinnostaako teitä sukupuolen määrittäminen kyseisen teorian avulla? Katsotteko ultrakuvia sillä silmällä?
 • Millaisia raskausoireita sinulla on? 26.9.2022
  Millaisia raskausoireita sinulla on vai onko (vielä) ollenkaan? Täältä löytyy artikkelimme alkuraskauden oireista - kuulostaako tutulta? Täältä voi puolestaan lukea, mitä kaikkea keholle tapahtuu raskausaikana.
 • Himot ja ällötykset 26.9.2022
  Millaisia mielitekoja raskaus on tuonut tullessaan? Huomaatko himoitsevasi ruokia, joista et normaalisti välitä tai tekeekö mielesi omituisia ruokayhdistelmiä? Entä onko odotus saanut aikaan ällötyksiä, joita et tavallisesti koe? Inhottaako esimerkiksi kahvin tuoksu? Lue myös artikkelimme raskausajan mieliteoista. Täältä löydät myös jutun pica-ilmiöstä, joka tarkoittaa ruuaksi luokittelemattomien aineiden himoitsemista.
 • Odottajien lasku 26.9.2022
  Meitä kiinnostaa kuinka monta huhtikuista meille tuleekaan. Suoritetaan siis laskenta. Laskeminen toimii hyvin yksinkertaisella tavalla. Ensimmäinen ketjuun kommentoija aloittaa ykkösestä, toinen kirjoittaa viestiketjuun kaksi jne. Sanamuodolla ei ole merkitystä. ps. Emme tee aiheesta artikkelia emmekä muutenkaan tilastoi vastauksia.
 • POKS! Täydet raskausviikot 26.9.2022
  Tänne ketjuun poksutaan täydet raskausviikot! 4+0, 5+0, jne. Poks!
 • Huhtikuisten höpinäketju 25.9.2022
  Aloitanpa tämän, niin saadaan keskustelut käyntiin! Tämä on yleinen höpinäketju, jossa voi vaihtaa ajatuksia. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!
 • Neuvolakäynnit 23.9.2022
  Miten viimeisin neuvolakäyntisi meni? Oliko kaikki kunnossa? Jos edessä on ensimmäinen neuvolakäyntisi, voit lukea ensimmäisen käynnin sisällöstä artikkelistamme. Joko ensimmäinen neuvola-aika on varattu?
 • Varhaisultra 22.9.2022
  Menettekö varhaisraskauden ultraan ennen nt-ultraa? Julkiselle vai yksityiselle? Tänne voi tulla myös kertomaan ultrakuulumiset!