Raskauslaskuri

Ladataan...

Raskauslaskuri laskee vauvan oletetun syntymäajan

Raskauslaskuri kertoo lasketun ajan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten alkamispäivän

Raskauslaskuri auttaa määrittämään lasketun ajan edellisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä. Tämä on tavallisin tapa käyttää raskauslaskuria lasketun ajan laskemiseen, sillä hedelmöityspäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Raskaus lasketaan alkavaksi edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka ensimmäisten kahden raskausviikon aikana et vielä ole raskaana.

Laskuriin voi syöttää myös tarkan hedelmöitymispäivän, jos se on tiedossa

Laske laskettu aika hedelmöityspäivästä. Tämä on hyvä valinta, jos tiedät tarkan päivän, milloin hedelmöitys on tapahtunut.

Laskurin käyttö silloin, kun laskettu aika on jo tiedossa

Laske lasketun ajan perusteella. Miksi käyttää raskauslaskuria, jos laskettu aika on jo tiedossa? Raskauslaskurimme avulla saat tietää raskauden tärkeistä virstanpylväistä laskettua aikaa kohti mentäessä. Ehkä haluat myös käyttää laskemiseen neuvolasta saamaasi tarkempaa arviota lapsesi lasketusta ajasta.

Mistä raskauslaskuri ”tietää” lasketun ajan?

Raskauslaskuri käyttää lasketun ajan määrittämisessä laskennallista raskauden pituutta. Sen mukaan laskettu aika koittaa, kun viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä on kulunut 280 päivää. Aikaa tarkennetaan ultraäänitutkimuksissa.

Laskuri ei osaa ottaa huomioon yksilöllistä vaihtelua

Raskauslaskuri ei osaa huomioida odottajien välisiä eroja, koska sen toiminta perustuu numeroihin. Oikeassa elämässä yksilöllisiä eroja on paljon ja synnytysajankohdan vaihteluväli on suuri.

Arvioidaan, että vain jonkin verran yli puolet eli noin 57 prosenttia naisista synnyttää kahden viikon sisällä lasketun ajan molemmin puolin. Yliaikaisia eli 42. raskausviikon jälkeen tapahtuvia synnytyksiä on viitisen prosenttia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensin kannattaa arvioida laskettu aika kuukautisten perusteella, täsmentää sen jälkeen raskauden kesto ultraäänellä. Raskausviikkojen täsmentäminen näin on paikallaan, sillä sikiö tietysti kehittyy raskausviikkojen mukaisesti, vaikka lapsi ei syntyisi laskettuna päivänä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa. Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa!

Oletko raskaana? Tervetuloa Vau.fi-odotuskirjeen tilaajaksi! Saat kerran viikossa sähköpostiisi tietoa raskautesi etenemisestä.

Tilaa räätälöity raskausajan viikkokirje!

Saat postia kerran viikossa – juuri oman raskautesi tahtiin.

Lue myös:

RSS Laskettu aika foorumilla – heinäkuun 2024 odottajat

 • Heinäkuiset odottajat 4.12.2023
  Tässä teille heinäkuisille valmiiksi perinteinen listausketju, josta näette keitä odottaa vauvaa kanssanne samaan aikaan. Tähän (tai vastaavaan) ketjuun listautuminen on myös kriteerinä salaiseen ryhmään pääsyyn, kun ryhmä avataan. Sitä ajatellen laitathan nimimerkkisi kokonaisuudessaan, niin ylläpitäjän on helpompi tarkistaa että olet listassa. Siis jos nimimerkissäsi on esim. numeroita, laita numerotkin. Jos olet uusi jäsen, vaihdathan itsellesi […]
 • POKS! Täydet raskausviikot ♡ 4.12.2023
  Tänne ketjuun voi poksua täydet raskausviikot! 4+0, 5+0, jne. Poks!
 • Raskausoireet 2.12.2023
  Millaisia oireita raskauteen liittyen sinulla on?
 • Hankinnat vauvalle 2.12.2023
  Mitä sinä aiot hankkia vauvalle? Oletko jo tehnyt paljon hankintoja? Tästä artikkelista voi saada apua tarvittavien tarvikkeiden mietintään.
 • Neuvolat 2.12.2023
  Tänne yleistä keskustelua neuvoloista.
 • Raskausajan ruokasuositukset 1.12.2023
  Keskustelua raskausajan ruokasuosituksista. Esim. miten ne on vaikuttaneet ruokavalioosi? Noudatatko niitä täsmällisesti vai syötkö pieniä määriä esim. lakritsia? Täällä kerrotaan raskausaikana vältettävistä raaka-aineista.
 • Heinäkuisten plussatestien kuvia 30.11.2023
  Tänne saatte halutessanne laittaa positiivisten raskaustestien kuvia ja iloita niistä yhdessä. Onnea plussanneille! Kuinka monta testiä teit?
 • Yleinen keskustelu 29.11.2023
  Täällä voitte keskustella kaikesta mieleen juolahtavasta, mikä ei kaipaa omaa ketjuaan. Voi liittyä tai olla liittymättä odotukseen!
 • Kuinka löysit Vau.fi foorumin? 24.11.2023
  Onnea raskaudesta ja tervetuloa sekä odottajaryhmään että uusille käyttäjille tervetuloa foorumille! Meitä kiinnostaa kovasti, kuinka löysitte Vau.fi sivuston ja tämän meidän keskustelufoorumin. Vastauksenne antaa meille ensiarvoista tietoa siitä, kuinka takaamme sen, että jatkossakin uudet käyttäjät löytävät meidät.
 • Monennesta kierrosta tulit raskaaksi? 23.11.2023
  Kuinka monta kiertoa meni raskautumiseen?