Raskauslaskuri

Ladataan...

Raskauslaskuri – käyttöohjeet:

Raskauslaskuri kertoo lasketun ajan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten alkamispäivän

Raskauslaskuri auttaa määrittämään lasketun ajan edellisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä. Tämä on tavallisin tapa käyttää raskauslaskuria lasketun ajan laskemiseen, sillä hedelmöityspäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Raskaus lasketaan alkavaksi edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka ensimmäisten kahden raskausviikon aikana et vielä ole raskaana.

Laskuriin voi syöttää myös tarkan hedelmöitymispäivän, jos se on tiedossa

Laske laskettu aika hedelmöityspäivästä. Tämä on hyvä valinta, jos tiedät tarkan päivän, milloin hedelmöitys on tapahtunut.

Raskauslaskurin käyttö silloin, kun laskettu aika on jo tiedossa

Laske lasketun ajan perusteella. Miksi käyttää raskauslaskuria, jos laskettu aika on jo tiedossa? Raskauslaskurimme avulla saat tietää raskauden tärkeistä virstanpylväistä laskettua aikaa kohti mentäessä. Ehkä haluat myös käyttää laskemiseen neuvolasta saamaasi tarkempaa arviota lapsesi lasketusta ajasta.

Mistä raskauslaskuri ”tietää” lasketun ajan?

Raskauslaskuri käyttää lasketun ajan määrittämisessä laskennallista raskauden pituutta. Sen mukaan laskettu aika koittaa, kun viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä on kulunut 280 päivää. Aikaa tarkennetaan ultraäänitutkimuksissa.

Laskuri ei osaa ottaa huomioon yksilöllistä vaihtelua

Raskauslaskuri ei osaa huomioida odottajien välisiä eroja, koska sen toiminta perustuu numeroihin. Oikeassa elämässä yksilöllisiä eroja on paljon ja synnytysajankohdan vaihteluväli on suuri.

Arvioidaan, että vain jonkin verran yli puolet eli noin 57 prosenttia naisista synnyttää kahden viikon sisällä lasketun ajan molemmin puolin. Yliaikaisia eli 42. raskausviikon jälkeen tapahtuvia synnytyksiä on viitisen prosenttia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensin kannattaa arvioida laskettu aika kuukautisten perusteella, täsmentää sen jälkeen raskauden kesto ultraäänellä. Raskausviikkojen täsmentäminen näin on paikallaan, sillä sikiö tietysti kehittyy raskausviikkojen mukaisesti, vaikka lapsi ei syntyisi laskettuna päivänä.

Oletko raskaana? Tervetuloa Vau.fi-odotuskirjeen tilaajaksi! Saat kerran viikossa sähköpostiisi tietoa raskautesi etenemisestä.

Liity jäseneksi!

Rekisteröitymällä saat enemmän juuri omaan tilanteeseesi sopivaa sisältöä.

 

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.

Lue myös:

RSS Laskettu aika foorumilla – marraskuun 2022 odottajat

 • Maaliskuun mietteet 1.5.2022
  Ajattelin avata tälläisen yleisen höpinäketjun meille marraskuisille 🙂 Tein plussatestin viime keskiviikkona ja tuntuu et nää päivät sen jälkeen on madellut kun aiemmin päivät tuntui juoksevan. Ajatukset pyörii hyvin tiiviisti tämän ympärillä ja sen, että tuleeko tästä oikeasti vauva. Samalla maailmanmeno ja sen vaikutukset talouteen mietityttää paljon. Odotan kuumeisesti ns seuraavaa etappia joka mulla tällä […]
 • Nub-teoria 29.4.2022
  Nub-teorian mukaan sukupuolen voi määrittää jo nt-ultrassa genitaalikyhmyn asennon perusteella. Voit lukea aiheesta lisää täältä. Teillä on ensimmäisillä nt-ultra jo tehty ja muillakin jo nurkan takana. Kiinnostaako teitä sukupuolen määrittäminen kyseisen teorian avulla? Katsotteko ultrakuvia sillä silmällä?
 • Miten vauva sai alkunsa? 29.4.2022
  Ei mennä nyt graafisiin yksityiskohtiin – kaikki me varmasti tiedämme suunnilleen, miten lapset yleensä saavat alkunsa. Mutta ehdittekö yrittää lasta kauan vai saiko hän alkunsa nopeasti? Seurailitko ovulaatiota? Kävittekö lapsettomuushoidoissa? Vai alkoiko raskaus kenties yllätyksenä? Täältä löytyy tietoa siitä, milloin kannattaa harrastaa seksiä mikäli vauva on haaveissa. Onko artikkelissa sinulle tuttuja asioita yritysajalta?
 • Raskaudesta kertominen 29.4.2022
  Missä vaiheessa ja millä tavalla aiotte kertoa raskaudesta läheisille? Me pohdittiin, että jos varhaisultrassa on kaikki hyvin, kerrottaisiin perheillemme pääsiäisenä tai vappuna. Minä voisin toisaalta kertoa joillekin jo aiemminkin, koska en haluaisi olla yksin salaisuuden kanssa jos tuleekin keskenmeno. Mies haluaa kuitenkin vielä odottaa ja onhan tämä toisaalta aika ihanaa kun kukaan muu ei vielä […]
 • Mikä salainen ryhmä? 29.4.2022
  Kaikki odottajaryhmät, siis myös te, saavat oman salaisen ryhmän. Salaisen ryhmän keskusteluja ei pääse lukemaan muut kuin ryhmän jäsenet ja ylläpito. Ylläpitokaan ei seuraa keskustelua siellä kuin jos siihen näyttää olevan aihetta sääntörikkomuksiin puuttumiseksi. Salaisesta ryhmästä ei myöskään lainata viestejä artikkeleihin. Milloin salainen ryhmä siis luodaan? Salainen ryhmä tehdään odottajaryhmälle kun ryhmän... Read more
 • Syntyvästä vauvasta tulee tiikeri! 29.4.2022
  Vauvanne saavat kiinalaisessa horoskoopissa tiikerin merkin. Miten tiikerilapsi sopii teidän perheeseenne? Lue luonteen kuvaus tiikerin horoskoopista täältä! Mitä muita horoskooppeja teidän perheessänne on?
 • Vauvan odotus -opas saatavilla apteekista 29.4.2022
  Ilmainen vuoden 2021-2022 Vauvan odotus -opas on saatavilla Suomen Apteekkariliittoon kuuluvista apteekeista (ei Yliopiston Apteekeista). Oppaassa on paljon tietoa ja myös tilaa omille muistiinpanoille. Oletko jo hakenut omasi? Oppaan toimituksessa ollaan myös kiinnostuneita, onko teidän mielestänne tila omille muistiinpanoille tarpeen. Oletteko tehneet tai aiotteko tehdä kyseiseen kirjaan omia muistiinpanoja? Lisää oppaasta voi lukea täältä.
 • Seuraa raskautta kännykältä käsin kätevällä sovelluksella 29.4.2022
  Onnea odotukseesi! Vau.fi Odotus on juuri sinun raskauteesi tahdistettu odotusapplikaatio. Se kertoo kaiken siitä, mitä katseeltasi piilossa tapahtuu: saat joka päivä tietoa vauvasi kehitysvaiheesta ja oman kehosi muutoksista. Applikaatiota voi käyttää myöhemmin myös lapsesi kehityksen seuraamiseen, hedelmällisten päivien ennustamiseen, ihanien valokuvien muokkaamiseen ja jopa synnytyssupistusten laskemiseen... Read more
 • Viimeisin hankintasi vauvallesi? 29.4.2022
  Mikä oli viimeisin hankintasi vauvallesi? Tule kertomaan tähän ketjuun aina kun hankit jotain pikkuisellesi. Oletko ylipäätään tehnyt jo paljon hankintoja? Tässä artikkelissa on lista erilaisista hankinnoista – oletko sinä jo hommannut monia listan asioista? Onko listalla sellaisia asioita, jotka aiot jättää hankkimatta?
 • Onko vauvallanne työnimi? 28.4.2022
  Papu, Pikkukakkonen... Onko teillä työnimeä vauvalle?