Raskauslaskuri

Ladataan...

RSS Laskettu aika foorumilla – helmikuun 2025 odottajat

 • Yleinen keskustelu 24.7.2024
  Täällä voitte keskustella kaikesta mieleen juolahtavasta, mikä ei kaipaa omaa ketjuaan. Voi liittyä tai olla liittymättä odotukseen! Uusia ketjuja saa tietenkin kaikki luoda vapaasti, ihan mistä aiheesta vain haluaa keskustella. Jokusen ketjun tulen teille raskauden edetessä aloittamaan - ellette ole itse ehtineet tehdä vastaavaa ensin.
 • Nub-teoria 24.7.2024
  Nub-teorian mukaan sukupuolen voi määrittää jo nt-ultrassa genitaalikyhmyn asennon perusteella. Voit lukea aiheesta lisää täältä. Teillä on ensimmäisillä nt-ultra ehkä jo tehty ja muillakin lähestyy. Kiinnostaako teitä sukupuolen määrittäminen kyseisen teorian avulla? Katsotteko ultrakuvia sillä silmällä?
 • Odottajien laskenta 24.7.2024
  Meitä kiinnostaa kuinka monta helmikuista meille tuleekaan. Suoritetaan siis laskenta. Laskeminen toimii hyvin yksinkertaisella tavalla. Ensimmäinen ketjuun kommentoija aloittaa ykkösestä, toinen kirjoittaa viestiketjuun kaksi jne. Sanamuodolla ei ole merkitystä.
 • POKS! Täydet raskausviikot 24.7.2024
  5+0
 • Helmikuiset odottajat 24.7.2024
  Tässä teille helmikuisille valmiiksi perinteinen listausketju, josta näette keitä odottaa vauvaa kanssanne samaan aikaan. Tähän (tai vastaavaan) ketjuun listautuminen on myös kriteerinä salaiseen ryhmään pääsyyn, kun ryhmä avataan. Sitä ajatellen laitathan nimimerkkisi kokonaisuudessaan, niin ylläpitäjän on helpompi tarkistaa että olet listassa. Siis jos nimimerkissäsi on esim. numeroita, laita numerotkin. Jos olet uusi jäsen, vaihdathan itsellesi […]
 • Raskaudesta kertominen 23.7.2024
  Onko muut kertoneet raskaudesta lähipiirille tai muille? Me ollaan kerrottu vaan mun siskon perheelle. Ensi viikolla ajattelin kertoa toiselle siskolleni ja mahdollisesti myös miehen siskolle.
 • Oireet 23.7.2024
  Millaisia oireita muilla on? Täällä lähinnä vasta väsymystä ja mielialavaihteluita. Kovasti oireita odotan, jos saisi enemmän luottamaan tähän raskauteen.
 • Varhaisultra 19.7.2024
  Tein tähänkin oman ketjun. Varailin tänään ajan varhaisultraan parin viikon päähän (17.6.) ja silloin pitäisi olla viikkoja 6+6. En millään kestä odotella nt-ultraan saakka . Toivottavasti syke löytyy ja kaikki on hyvin .
 • Liikunta ja urheilu raskausaikana 19.7.2024
  Moi! Mua kiinnostais tietää miten liikutte nyt ja miten ajattelette liikkua raskauden edetessä? Mä työmatkapyöräilen, pelaan lentopalloa, juoksen ja käyn salilla. Pyöräily täytyy varmaan lopettaa siinä vaiheessa kun liukkaat kelit alkaa (yleensä pyöräilen ympäri vuoden). Se vähentää liikuntamäärää paljon, kun taaperon kanssa ylimääräistä aikaa ei kuitenkaan ole valtavasti, niin on ollu kätevää liikkua työmatkat. Lentopallo […]
 • Hankinnat vauvalle 19.7.2024
  Mitä sinä aiot hankkia vauvalle? Oletko jo tehnyt paljon hankintoja? Tästä artikkelista voi saada apua tarvittavien tarvikkeiden mietintään.

Raskauslaskuri laskee vauvan oletetun syntymäajan

Raskauslaskuri kertoo lasketun ajan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten alkamispäivän

Raskauslaskuri auttaa määrittämään lasketun ajan edellisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä. Tämä on tavallisin tapa käyttää raskauslaskuria lasketun ajan laskemiseen, sillä hedelmöityspäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Raskaus lasketaan alkavaksi edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka ensimmäisten kahden raskausviikon aikana et vielä ole raskaana.

Laskuriin voi syöttää myös tarkan hedelmöitymispäivän, jos se on tiedossa

Laske laskettu aika hedelmöityspäivästä. Tämä on hyvä valinta, jos tiedät tarkan päivän, milloin hedelmöitys on tapahtunut.

Laskurin käyttö silloin, kun laskettu aika on jo tiedossa

Laske lasketun ajan perusteella. Miksi käyttää raskauslaskuria, jos laskettu aika on jo tiedossa? Raskauslaskurimme avulla saat tietää raskauden tärkeistä virstanpylväistä laskettua aikaa kohti mentäessä. Ehkä haluat myös käyttää laskemiseen neuvolasta saamaasi tarkempaa arviota lapsesi lasketusta ajasta.

Mistä raskauslaskuri ”tietää” lasketun ajan?

Raskauslaskuri käyttää lasketun ajan määrittämisessä laskennallista raskauden pituutta. Sen mukaan laskettu aika koittaa, kun viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä on kulunut 280 päivää. Aikaa tarkennetaan ultraäänitutkimuksissa.

Laskuri ei osaa ottaa huomioon yksilöllistä vaihtelua

Raskauslaskuri ei osaa huomioida odottajien välisiä eroja, koska sen toiminta perustuu numeroihin. Oikeassa elämässä yksilöllisiä eroja on paljon ja synnytysajankohdan vaihteluväli on suuri.

Arvioidaan, että vain jonkin verran yli puolet eli noin 57 prosenttia naisista synnyttää kahden viikon sisällä lasketun ajan molemmin puolin. Yliaikaisia eli 42. raskausviikon jälkeen tapahtuvia synnytyksiä on viitisen prosenttia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensin kannattaa arvioida laskettu aika kuukautisten perusteella, täsmentää sen jälkeen raskauden kesto ultraäänellä. Raskausviikkojen täsmentäminen näin on paikallaan, sillä sikiö tietysti kehittyy raskausviikkojen mukaisesti, vaikka lapsi ei syntyisi laskettuna päivänä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa. Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa!

Oletko raskaana? Tervetuloa Vau.fi-odotuskirjeen tilaajaksi! Saat kerran viikossa sähköpostiisi tietoa raskautesi etenemisestä.

Lue myös: