Raskauslaskuri

Ladataan...

Raskauslaskuri laskee vauvan oletetun syntymäajan

Raskauslaskuri kertoo lasketun ajan, kun syötät laskuriin edellisten kuukautisten alkamispäivän

Raskauslaskuri auttaa määrittämään lasketun ajan edellisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä. Tämä on tavallisin tapa käyttää raskauslaskuria lasketun ajan laskemiseen, sillä hedelmöityspäivästä ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Raskaus lasketaan alkavaksi edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka ensimmäisten kahden raskausviikon aikana et vielä ole raskaana.

Laskuriin voi syöttää myös tarkan hedelmöitymispäivän, jos se on tiedossa

Laske laskettu aika hedelmöityspäivästä. Tämä on hyvä valinta, jos tiedät tarkan päivän, milloin hedelmöitys on tapahtunut.

Laskurin käyttö silloin, kun laskettu aika on jo tiedossa

Laske lasketun ajan perusteella. Miksi käyttää raskauslaskuria, jos laskettu aika on jo tiedossa? Raskauslaskurimme avulla saat tietää raskauden tärkeistä virstanpylväistä laskettua aikaa kohti mentäessä. Ehkä haluat myös käyttää laskemiseen neuvolasta saamaasi tarkempaa arviota lapsesi lasketusta ajasta.

Mistä raskauslaskuri ”tietää” lasketun ajan?

Raskauslaskuri käyttää lasketun ajan määrittämisessä laskennallista raskauden pituutta. Sen mukaan laskettu aika koittaa, kun viimeisten kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä on kulunut 280 päivää. Aikaa tarkennetaan ultraäänitutkimuksissa.

Laskuri ei osaa ottaa huomioon yksilöllistä vaihtelua

Raskauslaskuri ei osaa huomioida odottajien välisiä eroja, koska sen toiminta perustuu numeroihin. Oikeassa elämässä yksilöllisiä eroja on paljon ja synnytysajankohdan vaihteluväli on suuri.

Arvioidaan, että vain jonkin verran yli puolet eli noin 57 prosenttia naisista synnyttää kahden viikon sisällä lasketun ajan molemmin puolin. Yliaikaisia eli 42. raskausviikon jälkeen tapahtuvia synnytyksiä on viitisen prosenttia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensin kannattaa arvioida laskettu aika kuukautisten perusteella, täsmentää sen jälkeen raskauden kesto ultraäänellä. Raskausviikkojen täsmentäminen näin on paikallaan, sillä sikiö tietysti kehittyy raskausviikkojen mukaisesti, vaikka lapsi ei syntyisi laskettuna päivänä.

Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa. Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa!

Oletko raskaana? Tervetuloa Vau.fi-odotuskirjeen tilaajaksi! Saat kerran viikossa sähköpostiisi tietoa raskautesi etenemisestä.

Tilaa räätälöity raskausajan viikkokirje!

Saat postia kerran viikossa – juuri oman raskautesi tahtiin.

Lue myös:

RSS Laskettu aika foorumilla – heinäkuun 2024 odottajat

 • Äitiysavustus - äitiyspakkaus vai rahana? 16.4.2024
  Aiotko ottaa äitiysavustuksen äitiyspakkauksena vai rahana? Ehkä te jo saatte 2024 pakkauksen? Sitä voi vain arvailla, mutta tietoa odotellessa 2023 äitiyspakkausta pääsee katsomaan täältä.
 • Yleinen keskustelu 16.4.2024
  Täällä voitte keskustella kaikesta mieleen juolahtavasta, mikä ei kaipaa omaa ketjuaan. Voi liittyä tai olla liittymättä odotukseen!
 • Äitiysvaatteet 16.4.2024
  Oletko jo siirtynyt äitiysvaatteisiin tai vaikuttaako raskaus muuten vaatevalintoihisi? Millaisiin vaatteisiin pukeudut tänään? Voit kertoa myös kuvalla päivän asustasi. Artikkelissamme pohditaan oikeaa ajankohtaa ensimmäisille äitiysvaatehankinnoille. Missä vaiheessa raskautta sinä koit tarpeelliseksi suunnata äitiysvaateostoksille?
 • Raskausajan ruokasuositukset 15.4.2024
  Keskustelua raskausajan ruokasuosituksista. Esim. miten ne on vaikuttaneet ruokavalioosi? Noudatatko niitä täsmällisesti vai syötkö pieniä määriä esim. lakritsia? Täällä kerrotaan raskausaikana vältettävistä raaka-aineista.
 • Neuvolat 15.4.2024
  Tänne yleistä keskustelua neuvoloista.
 • Harrastaminen raskausaikana 15.4.2024
  Ajattelin luoda ketjun, jossa keskustellaan minkälaisia harrastuksia teillä on raskausaikana. Onko jostakin harrastuksesta joutunut luopumaan tai onko uusia harrastuksia löytynyt?
 • Esittäytymisketju 13.4.2024
  Ajattelin, että olisi kiva koota yhteen ketjuun vähän tarkemmin, ketä täällä on Jokainen saa kertoa sen verran kuin haluaa. Olen siis itse 37-vuotias ja juuri plussannut. Esikoinen on 8/21 ja lisäksi perheeseen kuuluu miehen 13-vuotias tytär, joka asuu meillä vuoroviikoin. Miehen kanssa ollaan oltu 8 vuotta yhdessä. Asutaan Helsingissä ja teen työkseni järjestöviestintää, koulutukseltani olen […]
 • Hankinnat vauvalle 13.4.2024
  Mitä sinä aiot hankkia vauvalle? Oletko jo tehnyt paljon hankintoja? Tästä artikkelista voi saada apua tarvittavien tarvikkeiden mietintään.
 • Ultrat 13.4.2024
  Perustin oman ketjun ultrille! Meinaatteko mennä varhaisultraan? Jotkut pääsee neuvolan tai lapsettomuusklinikan kautta, jotkut menee yksityiselle. Me ei olla vielä varattu aikaa, mutta tarkoitus on mennä hakemaan mielenrauhaa yksityiseltä joskus rv 7 tienoilla.
 • Raskausoireet 13.4.2024
  Millaisia oireita raskauteen liittyen sinulla on?