33. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 32 viikosta ja 0 päivästä 32 viikkoon ja 6 päivään (32+0 – 32+6).
Sikiön paino: 1800 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 28 cm
Koko pituus: 38 cmSIKIÖ


Tämän viikon alussa sikiö on 30 viikkoa vanha. Sen vartalo ei enää kasva entisellä vauhdilla, mutta aivot kyllä. Kun uusia aivopoimuja muodostuu, pääkallon koko ja päänympärys kasvavat. Hermoyhteyksien lukumäärä aivoissa lisääntyy valtavasti!


Hiukset paksuuntuvat ja nyt ovat sekä varpaiden että sormien kynnet valmiit. Untuvakarvoitus peittää yhä pienempää osaa kehosta ja sekä kulmakarvat että silmäripset pidentyvät. Nyt sikiöllä on niin vähän tilaa kohdussa, että sen on koukistettava jalkansa asentoon, jota kutsutaan sikiöasennoksi.


Sikiölle muodostuu koko ajan enemmän rasvaa ihon alle ja se alkaa saada vastasyntyneen pullean ulkonäön. 


NAINEN


Kun olet raskaana, ovat kaikki tunteesi tavallista voimakkaampia. Huomaat, että yhä useammin joudut hillitsemään itseäsi – ainakin, jos et halua alituiseen raivota tai kyynelehtiä. Raskausaika voi olla hyvää aikaa henkilökohtaiselle kasvulle. Opit luottamaan omiin tunteisiisi toimimaan odotusajan jälkeenkin itsellesi ja lapsellesi parhaalla tavalla. Nämä tunteet ovat olennainen osa äidinvaistoa.


Käyttekö kumppanisi kanssa synnytys-valmennuksessa? Siellä käsitellään tärkeimpiä asioita raskaudesta, synnytyksestä ja lapsivuodeajasta – ja mahdollisesti käydään myös tutustumiskäynnillä synnytysosastolla. Synnytysvalmennus voi olla hyvänä apuna synnytykseen ja vanhemmuuteen valmistautumisessa ja myös isän kannattaa osallistua.


Synnytysvalmennusta järjestetään useimmilla paikkakunnilla ja sen aika on yleensä raskauden viimeisen kolmanneksen alkaessa.Kaikki kuvat raskausviikoista © Sandviks AS. Kuvien kopiointi ja käyttö muualla kielletty.


Tykkää Vau.fi:stä Facebookissa! Saat parhaat raskaus- ja kasvatusaiheiset artikkelit suoraan uutisvirtaasi.


TAKAISIN RASKAUSVIIKKOJEN ETUSIVULLE


Tutustu myös:


Laskettu aika -laskuri | Alkion kehitys animaationa | Koko raskausaika animaationa |
Isän raskausviikot | Poika vai tyttö? | Odottajien keskustelut foorumilla lasketun ajan mukaan


Pst! Käy hakemassa oma, ilmainen Vauvan odotus -oppaasi apteekista. Löydä lähin apteekkisi!Mitä mieltä olet artikkelista?  

JAA
Edellinen artikkeliTärkeintä on ajoitus – harrasta seksiä raskaaksi tulemisen kannalta oikeaan aikaan
Seuraava artikkeliVastasyntynyt