Neitsytlapset (23.8.– 22.9.) ovat analyyttisiä tarkkailijoita, jotka rakastavat järjestelmällisyyttä, rutiineja ja sääntöjä. He rakastavat asioiden järjestelyä ja luokittelua, ja heidän mielensä pystyy muistamaan uskomattoman määrän yksityiskohtia.

Viimeksi päivitetty 23.4.2011

ELEMENTTI: maa
VÄRI: keltainen
LUONNE: järjestelmällinen
TYYPPI: introvertti
VIIKONPÄIVÄ: keskiviikko
KIVI: smaragdi, ametisti
METALLI: elohopea

Luonne:

Ahkera, tieteellinen, huolellinen, säästäväinen, jyrkkä, omaa luovan mielen, siisti, kunnollinen. Saattaa myös olla ylikriittinen, mielikuvitukseton, tunnekylmä, egosentrinen, tiukka.

Lisäksi neitsyet saattavat olla varsin itserakkaita – ja toisaalta kärsivät usein ramppikuumeesta.

Neitsyet ovat analyyttisia, rationaalisia, käytännöllisiä ja järkeviä. Sen lisäksi he laativat mielellään listoja, koska he rakastavat myös järjestelmiä ja yksityiskohtia. Asioiden lajittelu, järjestely ja luokittelu ovat miellyttäviä neitsyille, ja he pystyvät omaksumaan valtavan määrän erilaista erotteluun ja keräilyyn perustuvaa tietoa.

Neitsyillä on vahva tarve ymmärtää asiat läpikotaisin, ja toimia oikein ja hyväksyttävästi.

Kaikki tähtimerkit voivat oppia jotakin vastamerkeiltään.

Neitsyet voivat oppia kaloilta olemaan kontrolloimattomampia, luottamaan vaistoonsa ja lopettamaan tarpeettoman analysoimisen.

Astrologi Heidi Horpestad kuvaa neitsytlapsia näin:

Neitsyt on maa-elementin merkki, ja neitsytlapset ovat pääsääntöisesti hiukan introvertteja. He pitävät järjestyksestä ja lajittelevat mielellään lelujaan milloin minkäkin ominaisuuden perusteella. He myös usein hoitavat lelujaan erinomaisen hyvin, pitäen ne siistissä kunnossa ja järjestyksessä. Erityisesti legot, helmet ja erilaiset keräiltävät pikkuasiat ovat neitsyiden mieleen – ja tietysti niiden tutkiminen ja lajittelu.

Neitsytlapset ovat tarkkailevia ja havainnoivia. Jos vanhempi pyytää heitä tekemään jotakin, he usein odottavat ensin testausmielessä hetken, ennen kuin tekevät heiltä pyydetyn asian.

Tarkkuutensa ja analyyttisuutensa vuoksi neitsytlasten on vaikea käsitellä saamaansa kritiikkiä, sillä he jäävät helposti pohtimaan ja kääntelemään sitä mielessään. Toisaalta myös kehut jäävät heidän mieleensä hyvin – kunhan vain kehut oikealla tavalla. Kannusta lasta tutkimaan uutta, tutustumaan uusiin ihmisiin ja sopeutumaan tavallisesta poikkeaviin tilanteisiin – näitä taitoja hän tarvitsee elämänsä varrella.

Kuuluisia neitsyitä:

Äiti Teresa, Ingrid Bergman, Ronaldo, Michael Jackson, Leo Tolstoj, Sean Connery, Cameron Diaz, Sophia Loren, Greta Garbo, Richard Gere, Bruce Springsteen, Amy Winehouse, Gene Simmons, Dr. Phil, Pink

Mitä mieltä olet artikkelista?