Jousimieslapset (23.11.–21.12.) kiipeävät lukitun portin yli leikkipaikalle, yrittävät kesyttää itselleen lemmikkisammakon ja uppoutuvat mielellään kirjojen seikkailujentäyteiseen maailmaan. Vanhemmat voivat vain huokailla. Jousimieslapset tarvitsevat elämäänsä jännitystä ja vaihtelua, jotta se pysyy kiinnostavana.

Viimeksi päivitetty 23.1.2011

ELEMENTTI: Tuli
VÄRI: syvänsininen
LUONNE: seikkailunhaluinen
TYYPPI: ekstrovertti ja maskuliininen
VIIKONPÄIVÄ: torstai
KIVI: turkoosi, ametisti
METALLI: tina

Luonne:

Filosofinen, vapautta rakastava, suvaitsevainen, ehdoton, rehellinen, suorapuheinen, kunnianhimoinen, reilu.

Jousimies saattaa olla myös häikäilemätön, kapinallinen, rauhaton ja heikkoluonteinen. Nautinto ja mieliteot saattavat karata jousimiehen käsistä, saattaen hänet pulaan.

Jousimieslapset ovat optimistisia ja ajattelevat, että kaikki kyllä järjestyy. Jousimiehelle asetettujen rajojen on oltava järkevästi harkittuja, sillä muuten he eivät kunnioita niitä – eivätkä muitakaan mahdollisesti perustellumpia rajoja. Vapaus on jousimiesten tärkein arvo jo hyvin nuorena.

Kaikki horoskooppimerkit voivat oppia jotakin vastahoroskoopiltaan.

Jousimiehet voivat oppia kaksosilta vastakohtien sovittamista, todellista kuuntelemista ja oikeiden kysymysten esittämistä kaikkeen vastaamisen sijasta.

Astrologi Heidi Horpestad kuvaa jousimieslapsia näin:

Jousimies on tuli-elementin merkki: nämä lapset ovat impulsiivisia ja heillä on voimakas vapaudenkaipuu. He rakastavat maailman tutkimista itsenäisesti. He oppivat paljon pelkästään olemalla maailmassa, mutta heille voi myöhemmin olla vaikeaa oppia asioita koulussa, paikoillaan istuen.

Jousimiehet haluavat elää hetkessä ja kokea monia asioita. He astuvat mielellään ulos ovesta, oli säätila mikä hyvänsä, ja ovat hyviä leikkimään mielikuvitusleikkejä. He lähtevät mielellään pyörälenkille tutustumaan naapurustoon, tutkimaan sen eri paikkoja ja ihmisiä. He pitävät vaihtelusta, joten vanhempana sinun pitäisi viedä lapsesi retkille, eikä viettää liikaa aikaa kotona. Tutkivalle jousimieslapselle sopivat kaikenlaiset luontoelämykset.

Jousimieslapset ovat hauskoja, ja heissä on jotakin huoletonta ja optimistista, joka säilyy läpi koko elämän. Sen vuoksi he saattavat joskus aikuisiälläkin vaikuttaa naiiveilta – tosiasiassa se on jousimiesten päättäväisyyttä olla luopumatta optimistisesta elämänasenteestaan.

Kuuluisia jousimiehiä:

Walt Disney, Taylor Swift, Scarlett Johansson, Woody Allen, Ludwig van Beethoven, Steven Spielberg, Brad Pitt, Britney Spears, Jimi Hendrix, Nostradamus, Uri Geller, Josef Stalin

Mitä mieltä olet artikkelista?