Kaurislapset (22.12.–19.1.) ovat voimakastahtoisia, mutta eivät järjestä suurta draamaesitystä, mikäli heidän tahtonsa ei heti täyty. Kauris työskentelee kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti, ja saavuttaa lähes aina sen, mitä on halunnut. Määrätietoisuutensa ansiosta heitä erehdytään usein pitämään ikäistään vanhempina.

Viimeksi päivitetty 23.12.2011

ELEMENTTI: maa
VÄRI: vihreä
LUONNE: määrätietoinen
TYYPPI: introvertti ja feminiininen
VIIKONPÄIVÄ: lauantai
KIVI: onyksi, kuukivi
METALLI: lyijy, hopea

Luonne:

Sanotaan, että kauriit syntyvät vanhoina. He ovat vakavia, ankaria, ahkeria, kärsivällisiä, tieteellisiä, perusteellisia, vastuullisia, perinteitä kunnioittavia.

He saattavat myös olla pessimistisiä, melankolisia, töykeitä, tunnekylmiä, manipuloivia, epärehellisiä ja snobeja.

Kauris haluaa kontrolloida ympäristöään. Kauriit ovat vastuuntuntoisia ja pitävät perinteistä ja turvallisuudesta. Lisäksi he ovat tavoitteeseen tähtääviä ja valmiita kestämään paljon saavuttaakseen itselleen asettamansa tavoitteen.

Kauris ei ole laumaeläin, ja hänellä on usein vain muutama todella hyvä ystävä.

Kaikki horoskooppimerkit voivat oppia jotakin vastahoroskoopiltaan.

Kauris voi oppia ravulta tunnistamaan omat tunteensa paremmin. Hän voisi myös oppia näyttämään oman haavoittuvaisuutensa ja heikkoutensa läheisilleen.

Astrologi Heidi Horpestad kuvaa kaurislapsia näin:

Kauris on maa-merkki, ja kaurislapset käyvät vaikeaa sisäistä taistelua. He ovat käytännöllisiä ja realistisia ja haluavat aina olla hyviä. He haluavat onnistua ja asettavat itselleen ja kaikelle tekemälleen korkeat vaatimukset.

Kaurislapset ovat vastuullisia, jopa jo pieninä lapsina. He saattavat olla melko varhaiskypsiä. Usein he vaikuttavat ikäistään vanhemmilta. Kaurislapset voivat nauttia juttelemisesta ja keskustelemisesta vanhemman naapurin kanssa. Keski-iän ohitettuaan he puolestaan alkavat vaikuttaa ikäistään nuoremmilta.

Kaurislapset tarvitsevat paljon myönteistä palautetta. He voivat olla hyvin kriittisiä itseään kohtaan. Kaurislapset eivät pidä muutoksista ja tarvitsevat turvallisuutta. Kaurislapsen vanhempana muista antaa hänelle riittävästi vastuuta, jotta hän tuntee olonsa hyväksi – vastuu on hänelle tärkeä arvostuksen merkki.

Kuuluisia kauriita:

Michelle Obama, Elvis Presley, Mao Zedong, Isac Newton, Simone de Beauvoir, Martin Luther King, Richard Nixon, Mel Gibson, David Bowie, Benjamin Franklin, Kate Middleton, Ellen Degeneres

Mitä mieltä olet artikkelista?