Vaikka varmin merkki raskauden alkamisesta on kuukautisten pois jääminen, raskaus on voinut alkaa, vaikka vuoto näyttäisi alkavan ajallaan. Lue, mitkä syyt voivat olla alkuraskauden verenvuodon tai tiputtelun taustalla.

Alkuraskauden vuodossa ei ole kysymys varsinaisista kuukautisista, vaan kyseessä voi olla kuukautisvuotoa muistuttava vuoto, joita kutsutaan usein ”valekuukautisiksi”. Tavallista vuotoa jonkin verran niukempi vuoto on yleistä raskauden alussa: sitä esiintyy jopa joka neljännellä naisella.

Vuoto, varsinkin jos siihen liittyy alavatsakipuja ja jos se on runsasta, voi olla myös merkki varhaisesta keskenmenosta. Niukka ruskea vuoto voi puolestaan viitata kohdunulkoiseen raskauteen.

Tulehdukset emättimessä tai kohdunkaulassa saattavat aiheuttaa vähäistä vuotoa. Myös yhdynnän jälkeistä verivuotoa voi raskausaikana esiintyä, sillä odottajan emättimen limakalvo voi olla turvonnut ja hauras.

Koska vuoto voi olla merkki alkuraskauden ongelmasta, lääkäriin kannattaa ottaa yhteyttä.

Näin opastaa myös  naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tiina Hakala-Ala-Pietilä asiantuntijavastauksessaan.Lue kysymys ja vastaus.

Lähde: Terveyskirjasto

 

Mitä mieltä olet artikkelista?  

JAA
Edellinen artikkeliKuinka stumpata se viimeinen tupakka?
Seuraava artikkeliMatkustaminen vauvan kanssa ei ole heikkohermoisen puuhaa