Raskausvatsan kasvua on mielenkiintoista seurata – ja joillakin se vain kasvaa ja kasvaa. Katso videoilta, millaisiin ulottuvuuksiin naisvartalo venyykään.

Viimeksi päivitetty 6.9.2012

Jokaisen odottajan vauvakumpu on omanlaisensa, ei ole yhtä oikeaa muotoa tai mittaa.

Sekin on yksilöllistä, missä vaiheessa raskaus alkaa näkyä ulospäin: Siinä missä toiset odottelevat vauvamasunsa ilmaantumista vielä 20. raskausviikon jälkeen, toisilla sen saattaa huomata jo ensimmäisen kolmanneksen lopulla.

Testaa raskausajan riskisi – oletko hyvä koti sikiölle?

Lue mahaa koskeva keskusteluketju:

Millä viikolla vauvamaha alkoi näkyä ensimmäisen kerran? 

Tässä muutama melko suuri kumpu:

Tutustu myös: Raskausanimaatio havainnollistaa viikko viikolta, kuinka huiman matkan ihmisen alku taittaa alkiosta sikiöksi ja valmiiksi pieneksi ihmiseksi. Myös naisen keho kokee raskausaikana melkoisen muodonmuutoksen.

Tutustu myös:  Raskauden ensimmäisen kolmanneksen kattava animaatio havainnollistaa viikko viikolta, kuinka ensimmäisten viikkojen aikana solurykelmästä kehittyy pieni ihmisen alku.

Tutustu myös kattavaan raskausviikko-osioon: Alkion ja sikiön kehitys raskausaikana on huimaa. Etenkin alkuaika on melkoista menoa, sillä joka ikinen viikko tapahtuu jotakin mielenkiintoista. Sikiön kehityksen ja kasvun myötä naisen elimistö muuttuu. Myös ajatukset ja tunteet alkavat pyöriä yhä enemmän raskauden ja tulevan uuden perheenjäsenen ympärillä.

Testaa:

Oletko raskaana?
Haluatko tietää oletko raskaana vai et? Älä luota kemiallisiin raskaustestereihin, vaan tee Vau.fi:n kaiken paljastava raskaustesti.

Tyttö vai poika?
Haluatko tietää, odotatko tyttöä vai poikaa? Ikiaikaiseen tietoon perustuvalla testillä saat luotettavan tuloksen vauvamahasi sukupuolisesta sisällöstä. Tee testi nyt!

Mitä mieltä olet artikkelista?