Onko seksuaalisuus hukkunut äitimössöön? Tuntuuko siltä, että äitinä oleminen ei jätä tilaa naisena olemiselle? Jutta Toivonen eli Kiki LaFox vetää Jyväskylässä naisellisuutta ja itsetuntoa tukevia burleskikursseja. Heittäytymisen ja leikkimielisyyden avulla voi etsiä esimerkiksi omaa seksuaalista itseluottamustaan. Tärkeintä burleskissa on kuitenkin itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on.

Viimeksi päivitetty 23.5.2016Burleskin alkeiskurssin jälkeen ohjaaja Jutta Toivoselle eli Kiki LaFoxille sataa kiitoksia. Naiset ovat silmiinpistävän tyytyväisiä kurssin sisällöstä. Mutta mitä kaikkea itsetuntoa kehittävä kurssi oikeastaan tarjoaa?

”Mun kurssilla lähdetään liikkeelle eläytymisestä ja itsensä hyväksymisestä. Kurssilla heittäydytään tunnetiloihin, ollaan dramaattisia, pehmeän naisellisia ja ollaan hölmöjä”, Toivonen kertoo.

Hölmöjäkin? Miten muka hölmöily liittyy seksikkääseen burleskiin?

”Hölmöily on tärkeä osa prosessia. On tärkeää, että uskaltaa näyttää hölmöltä. Se kasvattaa itsetuntemusta, kun ei pelkää sitä, että näyttää väärältä”, Toivonen kertoo.

Kuin seksuaalista nauruterapiaa

Burleski on näyttelemistä ja esitystä. Esimerkiksi seksikkyyden ja naisellisuuden näytteleminen auttaa löytämään juuri niitä ominaisuuksia. Jutta vertaa kurssiaan nauruterapiaan. Kun hymyilee, on vaikea olla surullinen. Sama pätee myös esimerkiksi naisellisuuteen.

”Vaikka ei olisi naisellinen, kun fiilistelee sitä, että olen ihana ja olen naisellinen, tulee tunne siitä, että olen ihana ja naisellinen – tai olen ihan mitä vain haluan olla”, Toivonen kertoo.

Lisää potkua väljähtyneeseen seksielämään?

Lasten syntymän jälkeen seksiin, flirttailuun ja jopa läheisyyteen liittyvät asiat jäävät helposti taka-alalle. Toivonen pitää mahdollisena, että kurssista voi olla hyötyä myös parisuhteelle.

”Viettely ja flirtti ovat ehkä kadonneet ja hämärtyneet arjen harmauteen. Kurssilta saa uudenlaista fiilistä, kun lähdetään kokeilemaan tunnetiloja, jotka ovat unohtuneet jonnekin”, Toivonen kertoo.

Burleskikurssi ei tarjoa mitään käytännön vinkkejä parisuhteeseen, mutta hyvä muistutus se on.

”Kurssin jälkeen voi olla, että ai niin, tällaista tämä aikuisten välinen kanssakäyminen voi olla: kivaa flirttiä ja huumoria. Kurssi voi varmasti antaa monille perheille sitä kautta jotain uutta. En tiedä, mitä makuuhuoneissa tapahtuu kurssin jälkeen. Toivottavasti ei mennä mihinkään tylsempään suuntaan”, Toivonen sanoo.

Nainen on muutakin kuin äiti!

Äitiyttä pidetään monesti epäseksikkäänä. Rinnoista tulee vauvan ruokinnan välineet. Muutenkin esimerkiksi äidin pukeutumisessa korostuu usein käytännöllisyys eikä niinkään naisellisuus tai seksikkyys.

Burleski pystyy rikkomaan tätä asetelmaa.

”Äitinä saattaa mennä sellaiseen moodiin, että täällä vain teen hiekkakakkuja ja vaihdan vaippoja. Saattaa unohtua, että olen muutakin kuin äiti. Siellä on se seksuaalisuus. Jos se on unohtunut, sitä lähdetään ilmentämään eri tunnetiloilla”, Toivonen sanoo.

Burleski voi muistuttaa, ettei rintojen tarvitse olla pelkästään vauvaa varten.

”Mulla on ollut imettävä nainen tunnilla. Oli hauska, että välillä tissit olivat ruokintaa varten. Välillä lapsi meni nukkumaan ja sitten rinnat saivat eri funktion: Näitä on kiva heilutella. Tämä on hauskaa. Tämä on minun seksuaalista ilmentämistä”, Toivonen kertoo.

Olen oikeanlainen sellaisena kuin olen!

Vaikka Jutta on rohkea nainen, hän on miettinyt aikaisemmin esimerkiksi mahan pömpötystä lavalle mennessään. Burleski on antanut myös Jutalle itselleen lisäluottamusta.

”Mietin, että vitsi kun minulla on ruma olo. Voinko mä mennä lavalle? Varsinkaan burleskissa ei katsota, pömpöttääkö esiintyjän maha. Ihmiset tulevat katsomaan tarinaa, tunnetta ja ylipursuavaa meininkiä”, Toivonen kertoo.

”Minun ei tarvitse miettiä olenko oikeanlainen. Lähdetään siitä ajatuksesta, että olen. Jokainen on omalla kropallaan oikeanlainen! Mitä kaikkea sillä ihanalla kropalla voi tehdä? Burleskin parissa näkyy erikokoisia ihmisiä. Se on se rikkaus”, Toivonen sanoo.

 

Tutustu Kiki LaFoxin sivuihin tästä. Kurssipaikka Leijonanluolan kotisivut löydät täältä.

Mitä mieltä olet artikkelista?