"Mikä olisi hyvä ristiäislahja kummeilta? Kehys tai lusikka tuntuu tavalliselta ja tylsältä, mutta mitä muita kivoja vaihtoehtoja onkaan olemassa?" Vau.fi:n foorumilla pohditaan. Keräsimme foorumilta 10 parasta vinkkiä! Mitä mieltä sinä olet?

Viimeksi päivitetty 31.10.2016

Nykyään lapset hankitaan monesti, kun perheillä tuntuu jo olevan kaikkea tarpeellista. Kun tavaraa on jo kaapit täynnä, mitä sitä keksisi kummilahjaksi? Perinteiset kummilusikatkaan eivät enää tunnu käytännöllisiltä. No, ainakaan kaikista.


 


Vau.fi:n foorumin äidit listaavat hyviksi kokemiaan kummilahjoja, joista on ollut perheissä iloa:

1. Kaulakoru

Esimerkiksi hopeinen armeijan tunnuslevy, johon kaiverrus. Tai kultainen medaljonki, johon saa kuvia sisälle. Tai sitten kultainen laatta johon kaiverrus”, nimimerkki Sme ehdottaa.

Korut ovat olleet kivoja, meillä kun on tyttöjä”, Sumaristo komppaa.

2. Rasia muistoesineille

”Rasia ensimmäiselle hiuskiuhkuralle ja toinen ensimmäiselle irronneelle hampaalle. Kivoja minusta”, vinkkaa käpytaiminöttönen.

3. Pullo kastevedelle

”Pullo, jonne laitetaan kastevettä. Ja näihin saa ne kaiverrukset”, käpytaiminöttönen lisää listaan.

4. Jalanjälki-taulu laatalla

Mä itse pyysin pojalle sylikummiltaan sellaista ’askertelupakkausta’, johon saa painettua vauvan kädet/jalat, ja sitten siitä tulee taulu”, SannaKoo kertoo.

”Kummitäti hankki sitten siihen sellaisen kaiverretun hopeisen laatan, ja saatiin vähän lisää ekstraa tohon perinteiseen jälki-tauluun.

5. Säästötili

”Avatkaa lapselle säästö-kummi/mummi/höpöhöpö-tili, johon saa kilautella aina juhlan tullen ja muulloinkin”, Maarinen ehdottaa.

”Kaksi kymppiä silloin tällöin on tosi tarpeellinen raha. Varsinkin, kun lapsi alkaa tarvitsemaan muutakin kuin niitä ihanan suloisia 50 cm:n potkuhousuja!”

6. Astiasto, vaatteita tai muuta käytännöllistä

”Meidän poika sai muumiastiaston, mikä oli mielestäni kiva lahja. Ylipäätään hyödylliset lahjat, kuten astiat, vaatteet jne. on usein niitä halutuimpia”, Vargynja toteaa.

7. Vauva-vakuutus

”Meidän tytön kummit kustansivat vauva-vakuutuksen. Sekin on aikamoinen arvopaperi”, Maarinen kertoo kummien loistavasta ideasta.

8. Pituusmitta

”Me saatiin pituusmitta, jossa on joka tasakymmenelle kuvan paikka. Ensimmäinen kuvapaikka on, kun on 80 cm pitkä, sitten 90, sitten 100 jne.”, Kaesa kertoo.

”Tosi kiva minusta, ja siinä on myös kaiverruslaatat, joissa on nimi ja syntymäaika.” 
 
9. Kysykää vanhemmilta
 
”Kannattaa ehkä kysellä tulevan kummilapsen vanhemmilta, onko heillä toivomuksia”, Sumaristo kehottaa.
 
”Minä en ole ikinä toivonut kummilusikoita, ne sitten pyörivät jossakin nurkissa. Ei niillä oikeasti ole kiva syödä, hopeisilla. Mitään muutakaan hyllyillä pyörivää koristetavaraa en haluaisi, en tykkää säilöä kirjahyllyssä koriste-esineitä pölyttymässä”, hän summaa.
 
10. Se kummilusikka
 
”Mä olen halunnut kaikille kummilusikan muistoesineeksi”, Viimeinen puolestaan kertoo.

”Mä olen kertonut aina suoraan lasten kummeille, mitä toivomme. Tästäkin ketjusta näkee, kuinka toiset ei arvosta yhtään lusikkaa ja toiset haluaa sen. Näin ollen fiksu kummi kysyy vanhemmilta, niin ei mene pieleen”, myös Viimeinen vinkkaa. 

 
Mitä sinä olet antanut/haluaisit kummilahjaksi lapselle? Osallistu keskusteluun: Kummilapselle ristiäislahja.
 
Mitä mieltä olet artikkelista?