Pesänrakennusvietin kourissa äiti kuin äiti tulee hankkineeksi turhaa tavaraa uudelle tulokkaalle. Tuttipullojen steriloijille ja peppupyyhkeen lämmittimille naureskellaan, mutta joskus turhalta kuulostava tarvike voikin pelastaa monta arjen hetkeä. Äidit kertovat nyt Vau.fi:n foorumilla mitkä turhiksi luullut tarvikkeet ovatkin osoittautuneet tarpeelliseksi vauvaperheen arjessa!

Viimeksi päivitetty 21.7.2014

Peppupyyhkeen lämmitin


 

 


Peppupyyhkeiden lämmitin kuulostaa monen mielestä silkalta pelleilyltä. Näin kertoo myös Elmiina Vau.fi:n foorumilla.

”Naureskelin joskus sellaiselle peppupyyhkeen lämmittimelle. Eli siihen vesi ja pesulaput että olisivat lämpimiä, jos ei kertakäyttöisiä baby wipejä käytä”, hän kertoo.

Enää Elmiina ei kuitenkaan naura peppupyyhkeen lämmittäjälle. Turhan kuuloinen kapistus alkaa kuulostaa houkuttelevalta, jos esimerkiksi lämpimän veden tuloa odotellessa joutuu valuttamaan litratolkulla vettä.

”Kyllä nyt harmittaa aina lämmintä vettä odotella, vaan en kehtaa siltikään sellaista ostaa”, Elmiina tunnustaa.

Lue myös: Turhaa roinaa

Tuttipullon lämmitin

Peruskeittiössä tuttipullon lämmitintä tuskin tarvitaan, mutta hassun kuuloisesta kapistuksesta voi sittenkin saada arkeen helpotusta.

”Turhuudelta vaikutti, mutta kun ensimmäisinä öinä joutui pullojen kanssa pelaamaan, niin ai jai kun toivoi nopeutta”, panda kertoo.

”Tosin hankittu ei ole, kun imetys alkoi paremmin onnistumaan, niin ei sitten enää olekaan niin välttämätön”, panda toteaa.

Myös esimerkiksi matkoilla, kun hellan tai mikron ääreen ei ole ollut mahdollista päästä, tuttipullon lämmitintä on kehuttu hyväksi välineeksi.

Lue myös: Hoitolaukussa kaikki tarpeellinen

Tuttipullojen steriloija

Tätäkään tarviketta ei keittiössä varsinaisesti tarvita, mutta äidit säästävät edes muutaman minuutin päivästään  muuhun kuin pullojen keittelyyn, jos mahdollista.

”Minulla oli kaksi pientä peräkkäin, joten säästin edes muutaman minuutin päivittäin”, Lyydia kiittää steriloijaa.

”Ennen muinoin keittelin pulloja, viimosen kanssa oli niin helppo, kun koko touhu oli muutamassa minuutissa ohi!” myös Marikki hehkuttaa.

”Meillekin ilmestyi tuttipullon steriloija suhteellisen äkkiä, kun lisämaitoa on syötetty sairaalasta lähtien ja veden kiehumiseen kattilassa meni ikuisuus”, Lya toteaa.

Lue myös: Odottaja ostoksilla

Kylpytuki

Pelkässä ammeessa kylvettäminen saattaa pian jäädä historiaan, sillä yhä useammat perheet hankkivat ammeeseen myös kylpytuen – siis minkä? Kyseessä on muovisen sitterin näköinen noja vauvaa varten.

”Meinasin, että kyllä se vauva pysyy käsilläkin ja pysyyhän se, mutta sitten kun kokeiltiin kylpytukea, niin onkin ollut kaksinverroin hauskempaa!” ReginaVeritas iloitsee.

”Joo, meidän vauva ei pikkasena suostunut edes ammeeseen ennenkuin sai kylpytuen ja olla ’handsfree’. Meinasin jo heittää koko ammeen kiertoon mut onneks tuli kokeiltua”, myös Eevei kirjoittaa.

”Meillä ei ollut kylpytukea esikoiselle ja pidin sitä turhakkeena mutta pikkukakkoselle sellainen kyllä hommataan”, Aamu suunnittelee.

Lue myös: Estä lasta hukkumasta!

Vaipparoskis

Erillinen vaipparoskis muovipusseineen jakaa mielipiteitä sekä tarpeellisuudellaan että ekologisuudellaan. Mutta onko kyseessä turhake? Ei ainakaan Leonoran mielestä:

”Hommasin pelkän vaipparoskiksen muiden tarvikkeiden kylkiäisenä käytettynä”, Leonora kirjoittaa.

”Alkuun pidettiin roskiksessa tavallista roskapussia…mutta ne vaipat vaan rupeaa käryämään todella nopeeta ja se haju on aika paha, vaikka pussia vietiin roskiin lähes päivittäin. Heti kun roskiksen luukun avasi, rupesi koko eteinen haisemaan. Joten ostin niitä varsinaisia vaipparoskiskasetteja, eikä ole ollut paluuta. Onhan ne aika arvokkaita, mutta eipähän haise enää eteisessä”, hän kertoo tyytyväisenä.

Lue myös: Kenen pylly on ekologisin?

Sitteri

”Oon aina ollu sittereitä vastaan, kun suurin osa ei ole selälle hyvästä, eikä sellaisessa saa kauaa pitää. Lapsen paikka on sylissä tai lattialla. Vaan sain tietää mallista jonka saa ihan suoraan asentoon ’kehdoksi’ niin sellaisen pystyin hyväksymään”, elmiina kertoo.

”Onhan se kiva saada kädet välillä hetkeksi vapaaksi, pidempiin hommiinhan on kantoliina vaan niissäkin tulee sitten kuuma”, hän vinkkaa.

Lue myös: Vauva tarvitsee syliä

Tutti

Kaikki vauvat eivät tuttia huoli, ja monet ovat huolissaan tutin vaikutuksesta hampaisiin. Mutta joskus tutista voi olla iloa koko perheelle.

”Olin miettinyt, että ei otettais tuttia käyttöön ettei tarvitsisi siitä vierottaa ja muutenkin. Mutta huutava vauvamme on ollut paljon rauhallisempi, sitten kun vihdoin huoli tutin”, Ameeba kertoo.

”Mäkin ajattelin etten anna tuttia mutta kummasti kävi toisin ja tutti on ollut meille todella kullanarvoinen kapistus. Nyt siitä pitäisi jo päästä eroon kun poika tulee kaksi”, Aamu kirjoittaa.

Lue myös: Tutti luo turvaa

Itkuhälytin

Kaikissa asunnoissa itkuhälyttimelle ei ole tarvetta, mutta jos vauva nukkuu esimerkiksi takapihalla vanhempien ollessa sisällä, on itkuhälytin tarpeellinan.

”Meille ei pitänyt tulla tätä kapistusta laisinkaan, kun ajattelin, että kuulen kyllä, jos lapsi herää vaunuissa”, Suviii kertoo.

”Saatiin kumminkin joululahjaksi itkuhälytin ja on helpottanut arkea hurjasti! Voi mennä siivoomaan tallin ihan rauhassa, kun lapsi nukkuu pihassa ja silti kuulet jokaisen tuhinan”, hän iloitsee.

Oletko sinä huomannut jonkin turhaksi luulemasi tarvikkeen sittenkin tarpeelliseksi?

Käy katsomassa kaikki turhiksi luullut mutta tarpeellisiksi todetut tarvikkeet ja osallistu keskusteluun: Mitä tarviketta luulit turhaksi, mutta olikin tarpeellinen?

Mitä mieltä olet artikkelista?