Kaksosraskaus ja huonot ruokailutottumukset toivat lisäkiloja, joista Carina halusi eroon. Hän muutti elintapojaan, karisti liikakilonsa ja voi paremmin kuin koskaan.

Norjalainen Carina on 34-vuotias pian 3-vuotiaiden kaksospoikien äiti. Raskausaikana hänen painonsa nousi 24 kilolla, ja lasten syntymän aikaan hän painoi lähes 90 kiloa.”Se on aika paljon 160-senttiselle”, Carina nauraa.

Epäsäännöllistä ja epäterveellistä

Synnytyssairaalaan jäi 14 kiloa, mutta sen jälkeen paino jämähti paikoilleen. Päivät kaksosten kanssa olivat työntäyteisiä ja Carina söi miten sattui. Epäsäännöllinen ateriarytmi ja epäterveellinen ruoka saivat painon taas nousuun ja pian vaaka näytti taas neljä kiloa enemmän.

Lue myös: Painonnousu raskausaikana

Vauvojen ollessa 8-9 kuukauden ikäisiä Carina kokeili personal traineria, mutta ei saanut toivomiaan tuloksia.

”Siitä voin syyttää lähinnä itseäni. Söin yhä epäsäännöllisesti”, Carina tunnustaa.

Ateriakorvikkeita ja vähähiilihydraattinen dieetti

Saadakseen kilojen karistukseen vauhdikkaan startin Carina hankki kolmen kuukauden ateriankorvikekuurin. Pian hän kuitenkin huomasi, että korvikekuuri oli hänelle liian vähäkalorinen, ja niinpä hän kiinnostui matalahiilihydraattisesta ruokavaliosta.

Lue myös: Kannattaako karppaus raskaana?

Ateriakorvikkeiden ja vähähiilihydraattisen dieetin yhdistelmä toi tuloksia: kolmessa kuukaudessa Carina laihtui 10 kiloa. Sen jälkeen hän jätti ateriakorvikkeet ja ryhtyi noudattamaan pelkkää vähähiilihydraattista ruokavaliota. Sopivia ruokareseptejä hän etsi netistä.

”Leivoin itse vähähiilihydraattista leipää. Olin kylläinen, ruuansulatukseni toimi hyvin, verensokeri pysyi tasaisena ja turvotusta oli vähemmän. Laihduin pari kiloa lisää”, hän kertaa.

Lomalla takapakkia

Sitten Carina lähti lomalle ja ajatteli sen kunniaksi sallia itselleen sitä ruokaa mitä mieli teki. Sen myötä laihtumiseen tuli reippaasti takapakkia, sillä kahden viikon etelänlomalta tuliaisina tuli viisi lisäkiloa.

”Silloin ymmärsin, että näin en voi enää jatkaa. Olin valinnan edessä: joko tekisin kunnollisen elämäntapojen muutoksen tai sitten antaisin olla. Päätin ryhtyä toimeen. Ei ollut mitään syytä olla jatkamatta hyväksi havaittua vähähiilihydraattista ruokavaliota, tiesin että se toimii”, Carina sanoo.

Vartalon viimeistelyä kirurgisesti

Carinan paino laski reilusti, mutta silti hän ei ollut täysin vartaloonsa tyytyväinen. Ennen raskautta rinnat olivat olleet DD-kuppikokoa, raskauden jälkeen ne olivat jo G-kokoa. Suuret ja riippuvat rinnat häiritsivät häntä ja aiheuttivat niska- ja hartiakipuja. Myös vatsan alue oli hänelle ongelmallinen, sillä vatsan lihasten välissä oli kahdeksan senttimetrin rako.

 

Lue myös: Miltä näyttää synnyttänyt nainen?

Hän päätti mennä korjauttamaan molemmat kirurgisesti. Rintoja pienennettiin ja vatsaa muotoiltiin. Leikkauksista jäi arpia, mutta ne ovat pieniä eivätkä häiritse häntä.

”34-vuotiaana kuuluu mielestäni tuntua vielä ”freesiltä”. Nyt minusta tuntuu kuin olisin taas 20-vuotias!”, Carina hehkuttaa.

Lue myös: Täydelliset rintaliivit

”Aiemmin en uskonut, että olisi mahdollista päästä takaisin siihen vartaloon joka oli ennen lapsia. Mutta olen saavuttanut sen, olen kahdeksan kiloa kevyempi kuin ennen raskautta. Rasvaprosenttini oli ennen 40, nyt se on 23. Kaiken kaikkiaan vointini on nyt paljon parempi”, hän iloitsee.

Paino putosi lisää

Leikkausten jälkeen paino putosi vielä lisää, seitsemän kiloa. Carina noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota pysyvästi, mutta antaa itsensä nauttia herkkujakin silloin tällöin – kohtuudella.

”Luulin, että kaipaisin monia ruokia. Mutta en olekaan kaivannut! Tunnen olevani nyt paljon vahvempi, myös henkisesti.”

Myös liikunnasta on tullut olennainen osa Carinan elämää. Hän treenaa vähintään kahdesti viikossa, mutta usein kolme tai neljäkin kertaa.

”Urheileminen vaatii voimaa. Silloin on tärkeää muistaa, että lihas painaa enemmän kuin rasva. Ei kannata siis tuijottaa pelkästään vaakaan, vaan tarkastella lähteneitä senttejä. Minulta on lähtenyt vyötäröltä 23 senttiä”, Carina kertoo.

Hän haluaa kannustaa muitakin elämäntaparemonttiin.

”Pitää vain ryhtyä tuumasta toimeen eikä keksiä tekosyitä. Toisinaan minullakin on ollut raskasta, kun pojat ovat sairastelleet paljon. Mutta onnistuin, ja olen ylpeä siitä.”

”Jos minäkin pystyin siihen, pystyy siihen moni muukin!”, Carina kannustaa.

Kuvat: Carinan kotialbumi & Crestock

Mitä mieltä olet artikkelista?