adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
Olet täällä: Raskaus > Seksi > Miksi miehet sekoavat ...
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

SEKSI RASKAUSAIKANA:

Miksi miehet sekoavat mahoista?

 

Pitääkö miehesi raskausmahaa seksikkäänä? Tuleeko pojastasi mahojen ihailija? Raskausfetismin syitä on ruodittu tuoreessa seksuaalitutkimuksessa. Lue jutusta, mistä maharakkaudessa on kyse.

Ruotsalais-italialaisessa tutkimuksessa selvitettiin miesten maharakkautta internetkyselyn avulla. Tutkijat ujuttivat kyselylomakkeen keskustelufoorumeille, joissa vaihdettiin seksuaaliviritteisiä kuvia raskaana olevista ja imettävistä naisista.

Netistä saatiin värvättyä 2200 miehen joukkio.

Kyselyssä selvitettiin, minkälaisista naisista osallistujat pitivät. Monet vastaajista kertoivat nauttivan seksuaalisesti sekä raskaana olevista että imettävistä naisista. Kysymyksissä tiedusteltiin myös velien ja sisarusten syntymäajat.

Lue myös: Seksipommi vai Muumimamma? 


Maha-altistus nuorena

Tutkijat löysivät selvän korrelaation sisarusten ikäeron ja miesten seksuaalisten mahamieltymysten välille.

Mitä lähempänä miehen nuoremmat sisarukset olivat hänen omaa ikäänsä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä mies piti raskaana olevia naisia seksikkäinä. Jos mies oli siis varhaislapsuudessaan katsellut äitinsä raskausmahaa ja imettämistä, oli hänen seksuaalisuuteensa muotoutunut mahaystävälliseksi.

Raskausmahan ja imetyksen sivusta seuraaminen vaikutti myöhempään seksuaalisuuteen ainoastaan, jos äiti oli raskaana tai imetti lapsen ollessa 1,5–5 -vuotias. Jos lapsi oli ylittänyt viiden vuoden rajapyykin äidin raskauden aikaan, yhteyttä ei ollut enää nähtävissä.

Lue myös: Seksuaalisuus vaihtelee raskauden eri vaiheissa 

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Vain oma äiti kelpaa

Tutkijat selvittivät kyselyssä, oliko miehen lapsena todistama raskaus hänen oman äitinsä vai isän uuden puolison raskaus.

Selvisi, että vain omalla äidillä oli kyky tehdä lapsesta aikuisena mahojen rakastaja. Jos lapsi asui miehen uuden raskaana olevan puolison kanssa, yhteyttä ei syntynyt. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että tyypillisesti vain oma äiti luo pienen pojan päähän kuvaa naisista.

Tutkimus julkaistiin Sexual Medicine -lehdessä vuonna 2011.

Lähde: Psychology Today, The Journal of Sexual Medicine

Keskustele aiheesta foorumilla: Mies ja vauvamaha

Teksti: Jarkko Uro
Kuva: Crestock

Lue myös:

Onko orgasmi riski raskaudelle?
Seksihalut menivät - ja mies niiden mukana
Pakenetko sinä parisuhdetta äitiyteen?ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 2
?
Kirjoittaja nekku 18.05.2013

Eipä pidä paikkansa, mieheni on hulluna mahaani ja pitää minua seksikkäänä vaikka on perheensä kuopus eli ei ole nähnyt äitiänsä raskaana. Luulen että suhtautuminen johtuu tässä tapauksessa siitä että hänellä on ollut aina hyvä äitisuhde, kunnioittava. Ja muutenkin tulee juttuun naisten kanssa
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Useimmilla tuskin näin
Kirjoittaja Poikkeusyksilöitä 21.07.2012
Tässä tutkittiin niitä poikkeusyksilöitä, jotka pitävät raskausmahaa seksikkäänä. Useimmat miehet varmaan ajattelevat päinvastoin. Yhä on monia, joille tulee madonna-reaktio. Moni nainen valittaa, että mies ei uskalla tai pysty harjoittamaan seksiä. Muutkin joutuvat ainakin joissain seksitavoissa varomaan sikiötä ja maha voi olla tiellä. Iso maha on useimmista muutenkin epäseksikäs.

Useimmat miehet kuitenkin pitävät raskautta hyvänä asiana, se saattaa lisätä heidän hellyyden- tai rakkaudentunteitaan naista kohtaan ja parantaa siten välillisesti seksielämää, jopa silloin, kun lapsi on toisen. Monet naiset myös innostuvat raskaudestaan ja seksuaalisuudestaan, ja sellainen yleensä inspiroi miehiä. Toiset naiset masentuvat raskaudesta tai sen hormoneista, kolmannet voivat pahoin.

Riippuu siis miehestä ja naisesta.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun