Olet täällä: Raskaus > Seksi > Onko orgasmi riski ras...

Onko orgasmi riski raskaudelle?

Ei ole tavatonta, että nainen kokee elämänsä ensimmäisen orgasmin juuri raskausaikana.

Ei ole tavatonta, että nainen kokee elämänsä ensimmäisen orgasmin juuri raskausaikana.

Orgasmin aikana naisen elimistössä tapahtuu: selkä, kaareutuu, kasvot vääntyvät, sydän hakkaa, vagina ja kohtu supistelevat. Voimallinen juttu. Voiko orgasmista olla haittaa raskauden aikana?
Tulostettava versio

Usein raskaus voimistaa orgasmia

Kun alkuraskauden pahoinvoinnista on päästy, monen raskaana olevan seksuaalinen halukkuus palautuu tai peräti kasvaa ennen kokemattomiin mittasuhteisiin toisella raskauskolmanneksella.

Lue myös: Seksipommi vai muumimamma?

Seksistä ei tahdo saada tarpeekseen ja orgasmit saattavat nekin olla paljon voimakkaampia kuin ennen raskautta. On naisia, jotka kokevat elämänsä ensimmäiset orgasmit nimenomaan raskaana olleessaan.

Lue myös: Seksuaalisuus vaihtelee raskauden eri vaiheissa

Orgasmin aiheuttamat supistukset, jotka aiemmin ovat kestäneet joitakin sekunteja, saattavat raskaana ollessa kestää minuutinkin.

Ei vaaraa sikiölle ongelmattomassa raskaudessa

Kuulostaa mahtavalta, mutta miten on sikiön laita voimakkaan orgasmin aikana? Lisääkö ylenmääräinen supistelu esimerkiksi keskenmenon riskiä?

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

Vaikka orgasmin aikaiset supistelut saattavat naisesta tuntua voimakkailta, kohtu ei itse asiassa kuitenkaan supistele kovin voimakkaasti. Siksi normaalisti sujuvan raskauden aikana orgasmista ei koidu vaaraa sikiölle eikä se lisää keskenmenon riskiä lainkaan. Orgasmiin liittyvät supistelut eivät myöskään ole merkki synnytyssupistusten alkamisesta.

Joskus seksin rajoittamiselle on lääketieteellinen syy: Jos naisella on raskaudenaikaista verenvuotoa tai ennenaikaisia supistuksia tai jos naisen on aiemmin synnyttänyt keskosen, silloin lääkäri voi suositella yhdynnästä pidättäytymistä.

Kuvituskuva: Crestock

Lue myös:

Miesten suosikki: raskaana olevat naiset

Orgasmi synnytyksen aikana, tarua vai totta?

Onko seksi turvallista raskauden aikana?

Lähteet:

Passionate Pregnancy: Your ultimate guide to pregnancy sex
Seksi raskauden aikana (Espoon kaupunki)
TerveSuomi.fi: Parisuhteen seksuaalisuus keskiraskaudessa
Pampers Village: Turvallista seksiä?

ILMOITUS

etusivulla nyt


Lähetä kommentti
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 2
Vastausta Pikkukakkoselle
Kirjoittaja Lukekaapa vähän tarkemmin.. 12.10.2010
Vaikka olenkin orgasmeja saanut, olen aika varma että hedelmöittymisajankohtana en orgasmia saanut, että epäilen ettei se pakollista ole.

Ja jos tämän jutun kuvatekstinä on "Ei ole tavatonta, että nainen kokee elämänsä ensimmäisen orgasmin juuri raskausaikana." Niin raskaaksi voi todellakin tulla ilman isoa O:ta!
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Tarvitaanko orgasmia?
Kirjoittaja Pikkukakkonen 11.02.2010
Olen miettinyt tarvitseeko nainen orgasmia tullakseen raskaaksi. Minulle tämä ison O:n tavoittaminen on hyvin harvinaista vaikka seksistä nautinkin. Olen joskus lukenut jostain, kuinka munanjohtimet väreilevät auttaen siittiöitä pääsemään munasolun luo. Tapahtuuko tätä väreillyä lainkaan ilman orgasmia?

Esikoisen kohdalla (4 vuotta sitten) tärppäsi ensimmäisestä kierrosta ison O:n saattelemana. Toista lasta olemme nyt yrittäneet jo kohta 9kk. Olemme mieheni kanssa normaali painoisia ja juuri 30 täyttäneitä.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

 

 

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.