Olet täällä: Raskaus > Terveys > Keskenmeno

Keskenmeno


Keskenmenon syy jää usein arvoitukseksi

Todetuista raskauksista 12–15 prosenttia päättyy keskenmenoon. Koska suurin osa keskenmenoista tapahtuu aivan raskauden alkuvaiheessa ennen kuin nainen edes tietää olevansa raskaana, todellisten lukujen arvellaan olevan paljon suurempia.

Lue lisää

Keskenmenon riski ei sittenkään kovin korkea?

Keskenmenon riski ongelmattomassa alkuraskaudessa saattaa olla paljon luultua pienempi.
Lue lisää

Mikä ihmeen kemiallinen raskaus?

Mistä kemiallisessa tai biokemiallisessa raskaudessa on kysymys? Onko se raskaus lainkaan vai onko elimistöä huijattu luulemaan, että raskaus on alkanut?

Lue lisää

Toistuvat keskenmenot

Kolmea perättäistä keskenmenoa nimitetään toistuvaksi keskenmenoksi. Tähän ryhmään kuuluu yksi prosentti kaikista raskauksista. Apua on saatavilla niin lääketieteen kuin psykologian saralla. Toiset myös onnistuvat ilman apua.
Lue lisää

Elämän vaikein koettelemus

Kaikki raskaudet eivät pääty onnellisesti. Anna-Liisan, 33, lapsi menehtyi kohtuun viikolla 20.

Hän joutui synnyttämään sikiön kuolleena.

Kilpirauhasen autovasta-aineisiin liittyy keskenmenon riski

Brittitutkijoiden mukaan keskenmenot ja ennenaikaiset synnytykset ovat tavallista yleisempiä naisilla, joiden veressä on kilpirauhasen autovasta-aineita. Näin ollen joidenkin naisten alttius keskenmenoille saattaisi selvitä verikokeessa.

Lue lisää

Miksi kohtu hylkää sikiön?

Keskenmenon syytä ei läheskään aina saada selville, mutta joitakin yleisimpiä keskenmenon riskiin vaikuttavia tekijöitä pystytään nimeämään. Keskimäärin 15–20 prosenttia raskauksista päättyy keskenmenoon. Jos mukaan lasketaan myös varhaisessa vaiheessa tapahtuneet keskenmenot, saattaa luku olla peräti 50 prosenttia.

Lue lisää

 

 

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.