Maria Pridmore koki 14 keskenmenoa ja kohtukuoleman sekä menetti vastasyntyneen poikansa. Kovien kokemusten jälkeen hän on vihdoin elävän tyttären äiti.

Brittiläinen Maria Pridmore, 32, on kulkenut kivikkoisen polun tullakseen äidiksi. Ensimmäinen keskenmenon hän sai ollessaan 19-vuotias. Sen jälkeen keskenmenoja tuli vielä 13 lisää.Keskenmenojen lisäksi Maria ja hänen puolisonsa John Foran, 35, ovat joutuneet kokemaan myös kohtukuoleman ja vastasyntyneen vauvan menetyksen. Tytär Shannon kuoli kohtuun, ja elävänä syntynyt poika Kia puolestaan menehtyi vain kahden viikon ikäisenä vuonna 2009.

Raskaat menetykset saivat Marian ja Johnin luopumaan perheen- perustamishaaveista.

”Olimme päättäneet, että emme enää yritä saada lasta”, Maria muistelee.

Lue myös: Kolmosista vain yksi selvisi

Yllätysraskaus ja 92 tarkastusta

Yllätyksekseen Maria kuitenkin sai tietää olevansa jälleen raskaana. Raskaus huomattiin raskausviikolla 8 ja äiti määrättiin vuodelepoon. Odotus ei tälläkään kertaa sujunut ongelmitta. Marialla diagnosoitiin sekä pre-eklampsia että streptokokki-b –infektio, joka voi aiheuttaa istukkavereen hyytymiä ja haitata sikiön ravinnonsaantia. Äidille annettiin päivittäin kaksi lääkeinjektiota ja raskautta seuratttiin viikottain ultrassa.

Maria ja John lastensa Kian ja Shannonin haudalla. Raskauden aikana Maria kävikin sairaalassa tarkastuksissa ja ultrissa kaikkiaan peräti 92 kertaa.

”Olimme todella levottomia. Jokaisessa ultrassa etsimme ensimmäisenä ruudulta sydänääniä. Olin aivan kauhuissani koko raskauden ajan”, John sanoo.

”Joka kerta kun Maria oli huonovointinen tai häneen sattui, olin varma että menetämme lapsen taas. En pystynyt nauttimaan raskaudesta lainkaan, odotin koko ajan että jotain pahaa tapahtuu.”

Lue myös: Vain toinen jäi eloon

 Vanhemmat ovat onnensa kukkuloilla: "Mia on meille toteen käynyt unelma." Toteen tullut unelma

Perätilassa ollut vauva syntyi hätäsektiolla tammikuussa 2012. Tyttö painoi syntyessään 1,8 kiloa. Hän sai nimekseen Mia.

Isä John oli mukana synnytyksessä ja muistelee sitä herkistyneenä: ”Se oli uskomatonta. En yleensä näytä helposti tunteitani, mutta kun lääkäri puki pienelle Mialle hatun ja antoi hänet syliini, purskahdin itkuun.”

13 vuoden vastoinkäymisten jälkeen elävä lapsi on vanhemmilleen toteen käynyt unelma. ”Mia on meille niin valtavan kallisarvoinen, kaiken kokemamme jälkeen”, äiti sanoo.

Maria ja John toivovat, ettei Mia jäisi heidän ainoaksi lapsekseen.

”Kunhan Mia kasvaa hieman isommaksi, yritämme saada hänelle siskon tai veljen”, suunnittelee John.

Lähde: The Sun
Kuvat: Matthew Power, Newsteam

Mitä mieltä olet artikkelista?