Suuren peniksen omaava isä on huolissaan elimensä mahdollisista vaikutuksista raskauteen. Professori Aarne I. Koskimies vastaa huolestuneelle isälle. Jos raskaus etenee normaalisti ja pariskunta harrastaa normaalia seksiä, iso penis ei ole ongelma.

”Olen huolestunut, enkä löytänyt mistään luotettavaa tietoa kysymykseeni. Voiko suuri penis lisätä keskenmenon vaaraa raskauden eri vaiheissa. Kun harrastamme seksiä, osun peniksellä vaimoni kohdunsuuhun jatkuvasti”, lasta odottava isä kysyy.

Isä epäilee, että hänen iso elimensä olisi vahingoittanut aikaisemmin raskautta.

”Saimme aiemmin yhden keskenmenon 8. viikolla. Heti seksin jälkeen alkoi verenvuoto ja siitä seuraavana päivänä tuli keskenmeno”, hän jatkaa.

Asiantuntija ei usko seksin aiheuttaneen keskenmenoa

Jos seksi ei ole äidistä kivuliasta, on erittäin todennäköistä, ettei seksi ole vaikuttanut keskenmenoon. Alkuraskauden keskenmenot ovat yleisiä. Tähän tulkintaan päätyy myös professori Aarne I. Koskimies.

” Tuo 8. viikon keskenmeno heti yhdynnän jälkeen on voinut varmaan liittyä siihen, että raskaudessa on ollut jotain vikaa ja yhdynnän jälkeen on tullut supistuksia ja verenvuoto alkanut. Korostaisin kuitenkin sitä, että normaalissa raskaudessa yhdynnöistä ei ole vaaraa sikiölle”, Koskimies kertoo.Myöskään iso penis ei aiheuta riskiä

”Naisen emättimen joustavuus ja lantionpohjan lihaksisto normaalisti myötäilevät yhdynnässä peniksen liikkeitä. Jos yhdynnät eivät tuota naiselle kipua, en usko, että yhdyntä lisäisi keskenmenon riskiä”, Aarne I. Koskimies huomauttaa.

Kannattaa pitää mielessä, että kohtu ja naisen elimistö suojaa erittäin hyvin sikiötä. Edessä on limatulppa ja kohdunsuu. Peniksen työntöjen aiheuttamat tössähdykset eivät myöskään vaivaa sikiötä, sillä vauva kelluu pehmeästi lapsivedessä.

”Sikiö ja istukka ovat normaalissa raskaudessa hyvin suojattuna, eikä ole osoitettu, että normaaliyhdynnät aiheuttaisivat keskenmenoja”, Koskimies kertoo.

Harvinaisissa poikkeusraskauksissa kannattaa noudattaa lääkärin ohjeita

Vaikka tyypillisesti seksi ei aiheuta riskiä, on muutamia erityistilanteita, joissa yhdynnästä saatetaan joutua pidättäytyä. Parents-lehden haastatteleman lääkärin, Ari Brownin mukaan yhdyntää saattaa joutua välttämään seuraavissa tilanteissa:  • Jos kohdunsuu ei toimi niin kuin sen pitäisi toimia.

  • Jos sinulla on yllättävää vuotoa.

  • Jos istukkasi on etinen.Näistä tapauksissa saat neuvola- tai lääkärikäyntien yhteydessä. Lääkärin neuvoa pidättäytyä yhdynnästä kannattaa silloin noudattaa. Jos haluttaa, seksistä ei tarvitse kokonaan luopua, sillä pariskunta voi lääkärin sen salliessa harrastaa esimerkiksi oraaliseksiä.


Mitä mieltä olet artikkelista?