Odotettu raskaus alkoi ja mieheltä menivät halut. "Olen nyt viikolla 18, eikä me olla harrastettu seksiä kuin korkeintaan viisi kertaa viimesen 3–4 kuukauden aikana", turhautunut odottaja kertoo Vau.fi:n foorumilla. Hän ei ole ainoa kokemuksensa kanssa. Mistä on oikein kyse, kun mies on haluton?

Viimeksi päivitetty 20.10.2014

Seksi lopahti raskauden myötä

Nimimerkillä turhautunut kirjoittava odottaja kertoo, että seksin harrastaminen on tyrehtynyt raskauden myötä. Pari on ollut yhdessä yli kymmenen vuotta, ja he odottavat esikoistaan.

”Tilanne turhauttaa ihan uskomattoman paljon! Olen masentunut ja väsynyt, koska en saa sitä hellyyttä, mitä tarvitsen. Seksiin ei ihan välttämättä tarvitsisi yhdyntää, vaan kaikki muukin kävisi, mutta ei”, turhautunut harmittelee.

”Mies sanoo syyksi sen, että pelkää loukkaavansa vauvaa, mutta en usko tuohon syyhyn”, turhautunut kertoo. Hän kertoo miehen tietävän, että vauvaa ei pysty satuttamaan yhdynnällä.

”Mistä tässä on kyse? Antakaa nyt hyvät ihmiset neuvoja, mitä tehdä. En pysty olemaan koko loppuraskautta ilman seksiä. Mielenterveyshän tässä romahtaa pian”, hän kirjoittaa.

Lue myös: Pienistä hellyydenosoituksista suureen intohimoon

Miehen tunteet solmussa

”Mulla oli tismalleen sama tilanne. Seksi jäi tyystin pois viidennellä kuulla ja samalla jäi kaikki muukin läheisyys”, nimimerkki Lirtsi kirjoittaa.

”Mua loukkasi miehen asenne syvästi. Koin olevani tavara, jonka hän laittaa hyllyyn ja ottaa käyttöön, kun itsestä siltä tuntuu.”

Kun Lirtsillä todettiin keskivaikea masennus, hän nosti kissan pöydälle. Tilanteeseen alkoi tulla selkeyttä kunnon keskustelun myötä.

”Meillä syynä oli se, että mies koki harrastavansa seksiä lapsen kanssa. Läheisyys katosi, koska minä koin olevani huono, kelpaamaton ja ällö. Ja siksi koitin olla olematon. Mies taas ymmärsi asian niin, etten halua häntä lähelle”, Lirtsi kertaa.

”Väärinkäsitys siis”, hän toteaa.

Lirtsin parisuhteeseen läheisyys palasi keskustelun myötä, mutta seksi ei. Hän ei kuitenkaan asiasta enää maininnut, sillä tajusi, että miehellä tosiaan on ollut kestämistä omien tunteidensa ja riittämättömyyden tunteiden kanssa. Lirtsi kokee, että synnytyksen jälkeen hänellä tulee olemaan vastuu seksielämän elvyttämisessä.

Lue myös: Seksiä synnytyksen jälkeen

”Paras keino on houkutella mies sänkyyn kerta toisensa jälkeen”

”On hyvinkin yleistä, että miehet pelkäävät satuttavansa sikiötä seksin yhteydessä. Tämähän on pelko ja ajatus, mikä kummittelee miehen mielessä melkei koko raskausajan”, AstaE toteaa.

Myös AstaE kävi miehensä kanssa keskusteluja seksielämästä muutamaan otteeseen. Hän yritti olla syyttämättä miestä seksin puutteesta, mutta pahoitetuilta mieliltä ei täysin vältytty.

”Paras keino näyttää miehelle, ettei seksin aikana tapahdu (lapselle) mitään pahaa, on houkutella mies sänkyyn kerta toisensa jälkeen”, hän vinkkaa.

”Nyt tässä raskauden loppumetreillä mies vielä totesi, että ihanaa, kun nyt ei tarvitse jännittää enää, vaikka synnytys käynnistyisikin seksin takia, sillä laskettu aika on ensi viikolla. Eli kaikesta huolimatta mies oli asiaa pelännyt, vaikka kaikki oli mennyt oikein hyvin”, AstaE kertoo.

AstaE kirjoittaa, että miehen tukeminen raskausajan seksielämässä vaatii kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Varsinkin kun oma vartalo muuttuu jatkuvasti, eikä itseään tunne aina niin viehättäväksi.

”Toisaalta, onhan se ihanaa, kun mies kantaa rakastavana huolta, että lapsella kaikki on hyvin”, hän pohtii.

”Itse suosittelen keskustelemaan ihan suoraan miehen kanssa. Vaikea ulkopuolisen on arvata, mikä meno miehellä on. Suosittelen puhumaan ja puhumaan. Miehille pitää välillä vääntää rautalangasta. Ei ne ymmärrä kuin suoraa puhetta”, MammaMaria kirjoittaakin.

Ovatko miehesi halut vähentyneet raskaudenaikana?

Osallistu keskusteluun: Enkö ole haluttava?

Mitä mieltä olet artikkelista?