Pettäminen on parisuhteessa aina suuri kriisi. Tilanne on vielä hankalampi, jos kuviossa on mukana lapsia ja varsinkin, jos toinen osapuoli on raskaana. Moni ajattelee etukäteen, ettei pettämistä voi antaa anteeksi, mutta tilanteen tullessa omalle kohdalle asiat eivät välttämättä näytä niin yksinkertaisilta. Vau.fi:n foorumilla kirjoittajat kertovat nyt omista kokemuksistaan.

Viimeksi päivitetty 24.1.2017

”Meidän suhde on ollut aika huonossa jamassa jo pitkään”, nimimerkillä Elämään eksynyt kirjoittava aloittaa ja jatkaa: ”Mun tunteet miestä kohtaan eivät ole olleet niin suuria ja syviä kuin ennen.”


 


Elämään eksynyt odottaa pariskunnan kolmatta lasta ja kertoo, että seksi on lähiaikoina vähentynyt muutamaan kertaan kuukaudessa, vaikka mies kyllä tekee useammin aloitteita. Nyt Elämään eksyneen mies paljasti pettäneensä puolisoaan kesällä.

”Onko tästä mahdollista jatkaa?”

”Olen aina ajatellut, että haluan erota, jos mua petetään. Nyt kuitenki mietin, onko tässä mahdollista jatkaa. Onko mun mahdollista luottaa mieheen enää koskaan ja saanko palautettua tyrehtyneitä tunteitani?” hän pohtii.

Toisaalta uusi raskaus saa Elämään eksyneen harkitsemaan parisuhteen jatkamista, toisaalta taas juuri raskaus saa hänet epäilemään:

”Mutta sitten se taas tekee asiasta pahemman, kun olin jo raskaana kun mies petti.”

Suhteen pelastamiseksi täytyy tehdä töitä, mutta mahdollista se on

Pettäminen loukkaa ja rikkoo luottamuksen, mutta yleensä asia on monimutkainen, kuten Lightchi pohtii:

”En suosittele eroa, vaan asioiden läpikäymistä. Jokainen tekee virheitä, miehelläsi se on ollut astetta isompi virhe. Asiat eivät kuitenkaan ole mustavalkoisia, ja teidän kannattaisi yrittää. Puhun omasta kokemuksesta”, hän kertoo. 

”Yksinhuoltajuus kolmen lapsen kanssa ei myöskään ole kovin helppoa, joten sinun kannattaa miettiä tarkkaan sitä, haluatko erota”, Lightchi kehottaa.

Ei se yhteishuoltajuus huonon miehen kanssa ole välttämättä yhtään sen helpompaa. Voi olla jopa vaikeampaakin, kun jokaisesta asiasta pitää taistella”, Suski75 kuitenkin huomauttaa. 

”On varmasti mahdollisuus jatkaa, jos te molemmat olette valmiita tekemään asioiden eteen töitä. Kannattaa tehdä pelisäännöt selväksi ja katsoa eteenpäin, miten kaikki lähtee menemään. Jos mies oikeasti katuu ja on aidosti pahoillaan luulen, että suhdetta on mahdollisuus jatkaa. Sinun tilanteessasi hakisin varmasti itselleni puhe apua”, Danonina puolestaan vinkkaa.

Entä katkeruus? Kuinka siitä selviää, jos päättää pysyä suhteessa?

”Riippuu tilanteesta”, Elma Auroora toteaa.

”Pettäminen on kuitenkin oire jostain muusta huonosta olosta. Selvittää se pitää, ja katsoa sitten tuntoja. Katkeruudesta voi myös tunnetta työstämällä pyrkiä eroon, eihän sen tarvitse olla pysyvä olotila”, hän pohtii.

Itse en voisi antaa anteeksi pettämistä. Pelkäisin pettämistä kokoajan”, Pilvilinna puolestaan toteaa.

Mitä mieltä sinä olet? Voiko pettämisestä päästä yli?

Osallistu keskusteluun ja lue kaikki kokemukset: Mies petti

Mitä mieltä olet artikkelista?