Olet täällä: Lapsi > Tarvikkeet

Tarvikkeet


Vinkkejä vaunujen valintaan

Vaunut on tuoreen lapsiperheen kalleimpia ostoksia. Valinnanvaraa riittää joka lähtöön, joten fiksuinta on aloittaa määrittelemällä, millaiseen tarpeeseen vaunut tulevat. Muista vaunua hankkiessasi, että sen on tunnuttava hyvältä sekä vaunun matkustajalle että sitä työntävälle aikuiselle. Myös käytettyjen vaunujen hankkimista kannattaa harkita.
Lue lisää

Äitiyspakkauksen suosio säilyy

Kela on aloittanut uuden äitiyspakkauksen jakelun viikolla 18.  Ensisynnyttäjistä valtaosa valitsee pakkauksen rahakorvauksen sijaan. Viime vuonna äitiyspakkauksia jaettiin lähes 40 000.
Lue lisää

Se oikea kestovaippa?

Kestovaippojen runsas tarjonta voi tuottaa harmaita hiuksia aloittelevalle vaippailijalle. Vaikka kestovaippamaailmaan tutustuminen on työläämpää kuin kertakäyttöpaketin kiskaiseminen supermarketin hyllyltä, ei suuresta kirjosta kannata lannistua.
Lue lisää

Rankkoja kuoseja vauvoille

Vaatekaupat pursuavat vaaleanpunaista ja vaaleansinistä vauvannuttua. Kaikki vanhemmat eivät kuitenkaan tyydy tavallisiin vaatteisiin. Erikoisliikkeistä löytääkin rankempia vaatteita vauvoille ja lapsille.

Lue lisää

Kestovaipat selviksi!

Taskuvaippa, kuivaliina, sisävaippa, kuorivaippa, harsovaippa, villavaippa, AIO-vaippa... Huh-huh! Lue tästä kaikki, mitä olet aina halunnut tietää vaippatyypeistä, mutta mitä et ole koskaan uskaltanut kysyä.
Lue lisää

Porkkanamafiasta tuttimafiaan

Ostamalla voi vaikuttaa yritysten ekologisuuteen, väittää porkkanamafia. Myös lapsiperheet ovat huomanneet organisoidun ostamisen voiman. Ekologisesti toimivalle yritykselle onkin tarjolla piakkoin rutkasti tuttia.
Lue lisää

Kestovaippa kuumentaa tunteita

Kela suunnittelee poistavansa kertakäyttövaipat äitiyspakkauksesta. Asiasta uutisoineen sanomalehti Kalevan sivuilla asiaa vastaan kommentoidaan vihaisinkin sanakääntein.
Lue lisää

Pian satelliitti vahtii lasta

Leikkipuiston laidalla värjöttelemisen ja jälkikasvun perään soittelemisen voi nyt unohtaa: Sidot vain lapsen ranteeseen GPS-paikantimen, joka kertoo tarkasti lapsen sijainnin. Menoa voi seurata verkossa.
Lue lisää

Turhaa roinaa

Kun perheeseen on tulossa vauva, saattaa ostoksien tekeminen riistäytyä käsistä. Mitä ihmeellisempi tavara voi tuntua vauvan kannalta tarpeelliselta. Tässä muutama esimerkki roinasta, jota ilman tulee varmasti toimeen.
Lue lisää

Kantoliina vai rintareppu?

Vauvan kantaminen lisää lapsen turvallisuutta ja edesauttaa tasapaino- ja liikeaistin kehittymistä. Mutta onko väliä pääseekö lapsi aikuisen matkaan rintarepussa vai kantoliinassa?
Lue lisää

Lastenvaatteita sukupuolineutraalisti

Oletko kyllästynyt tyttöjen hörselöisiin ja poikien synkeänsinisiin vaatevalikoimiin? Markkinoilta löytyy myös iloisenvärisiä vaatteita, joita voi hyvin pukea niin tytöille kuin pojillekin.

Lue lisää

Odottaja ostoksilla

Raskaus – mikä ihana syy shoppailuun! Tarvitaan ainakin mammafarkut, äitiysliivit, tukivyö...vai tarvitaanko sittenkään?

Mitä kaikkea odottajalle on tarjolla?

Vaunujen monet ominaisuudet

Vaunut ovat useimmiten vauvan tarvikkeista kallein yksittäinen ostos. Vaunuja myös käytetään pitkään, joten ominaisuuksien pohdintaan ja vertailuun kannattaa käyttää aikaa.
Lue lisää

Pilttipotretteja leikin lomassa

 Lapsikuvaus ei ole enää pelkkää studiojäykistelyä utuisen sinistä taustaa vasten. Miljöö- ja kotikuvaus ovat nyt in: yksivuotiskuvat voidaan ottaa tenavan temmeltäessä leikkipuistossa ja vastasyntynyt ikuistaa kotikehdossa köllien.
Lue lisää

Vauvakamppeet vuokralle

Lastentarvikekuluissa voi säästää, kun ostamisen sijaan vuokraa tarvittavat välineet. Rahan lisäksi säästyy myös tilaa, kun tarvikkeita ei käytön päätyttyä tarvitse varastoida kotiin.

Lue lisää

Kenkäostoksilla lapsen kanssa – näin onnistut

Kesä on tullut ja on aika etsiä lapselle kepeämmät kengät. Nyt kipinkapin kenkäkauppaan! Mitä kaikkea lapsen kenkäostoksilla kannattaa huomioida, ettei tule ostettua täyttä sutta? Mitä materiaalia kannattaa suosia? Kuinka paljon kasvuvaraa lapsen kengässä saa olla? Toimittaja kävi taaperonsa kanssa kenkäkaupassa ottamassa asioista selvää.

Lue lisää

Ulkovaateviidakossa

Onko haalarissa hyvä vesipilariarvo? Entäpä hankauksenkesto? Corduraa vai suprafilliä? Lasten ulkovaatteet vilisevät tekniikkaa ja termejä. Tutustu eri materiaaleihin ja ominaisuuksiin. Mukana kätevä ulkovaatesanasto.

Lue lisää

Huippumuotia lapsille

Armani, Ralph Lauren, Burberry. Nämä vaatemaailman huippubrändit tarjoavat myös lastenvaatteita. Uskallatko katsoa hintalappua?

Lue lisää

Suojaa lapsen silmät aurinkolaseilla

Lapsen silmä on vasta kehittymässä: mykiö on kirkas ja läpäisee UV-säteilyä huomattavasti enemmän kuin aikuisen silmä. Lapsi ei myöskään osaa vältellä aurinkoon katsomista samalla tavalla kuin aikuinen, joten riski silmien vahingoittumiseen on suuri. Lapsi kannattaakin totuttaa aurinkolaseihin mahdollisimman varhain.

Lue lisää

Äitiyspakkaus 2011

Kela on julkistanut vuoden 2011 äitiyspakkauksen sisällön. Äitiyspakkaus vaihtuu kun vuoden 2010 pakkaus on jaettu loppuun, arviolta toukokuun alussa.

Lue lisää

Ikkuna kohtuun

Eikö olisi hauskaa kurkkia pienen ikkunan kautta, mitä sikiö puuhastelee mahassa? Lähitulevaisuudessa tähän saattaa olla mahdollisuus, sillä australialainen suunnittelija kehittelee kotikäyttöistä mahan päälle asennettavaa ultraäänilaitetta taipuisalla led-näytöllä.
Lue lisää

Tunteet tunnistava itkuhälytin

Hiroshiman yliopistossa on kehitetty tekniikkaa, joka tunnistaa minkälainen tunne vauvan itkun takana on. Tulevaisuudessa teknologia saattaa olla kuluttajan käytettävissä.

Lue lisää

Monilla lapsilla on liian pienet kengät

Noin puolet eurooppalaislapsista tallustelee liian pienissä kengissä. Monesti syynä on kenkävalmistajien antamat harhaanjohtavat kokomerkinnät.

Lue lisää

Asiantuntija varoittaa: Älä kanna vauvaa kasvot menosuuntaan

Lapsen kuljettaminen kasvot menosuuntaan on julmaa, stressaavaa ja pelottavaa lapselle, lasten ja perheiden terveyteen perehtynyt prosessori varoittaa.

Lue lisää

Kantoliinan kyydissä

Kantoliinat jaotellaan neljään ryhmään: sidottavat liinat, rengasliinat, neliöliinat ja kantopussit.

Kantoliinoja on markkinoilla lukuisia erilaisia.

Äitiyspakkaus sai uuden ilmeen

Kelan äitiyspakkauksen ulkoasun suunnittelukilpailun on voittanut Johanna Öst Häggblomin työ Sukupuu.

Uudet, personoitavat pakkakset tulevat jakoon syksyllä 2012.

Hoitolaukussa kaikki tarpeellinen

Onko väliä, millaisessa nyssäkässä vauvan tavaroita kuljettaa?  Onko hoitolaukku sinulle statussymboli? Osallistu galluppiin!

Lue myös, mihin ominaisuuksiin laukun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota.

Vaunujen valintaopas

Kuinka löytää juuri se täydellinen unelmien vaunu? Esittelemme 40 erilaista yhdistelmävaunumallia. Tutki ja vertaile, millainen malli olisi juuri teidän tarpeisiinne sopiva!

Lue lisää

Muodin mestari kaksivuotiaana

Parivuotias Marshall on todennäköisesti maailman kuuluisin taaperomuotibloggaaja.

Lue jutusta, minkälaisia vaatevalintoja taaperomuodin guru tekee.

Kestoilijan vaippaopas

Kuorivaippa, buusteri, lanoliini, lisäimu, näpsy, pötkövaippa... Kestoilu on ympäriystävällistä ja se säästää rahaa. Mutta miten selviytyä outojen termien täyttämässä vaippaviidakossa? Lue aakkostetusta oppaasta kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kestovaipoista.

Lue lisää

Vauvalle peruukki

Uuden yhdysvaltalaisen trendin mukaan vauvalla on oltava hiukset. Varsinkin tyttövauvat näyttävät liian poikamaisilta ilman peruukkia. ”En kuollaksenikaan poistu talostani ilman peruukkia, eikä poistu myöskään minun lapseni”, muuan äiti sanoo. Katso hämmentävät kuvat ja video.

Lue lisää

Kenen pylly on ekologisin?

Kumpi on parempi vaihtoehto kovia kokeneelle planeetallemme: maankuoressa mätänevät kertavaipat vai pesukonesähköllä puhdistuvat kestovaipat? Miten varmistamme parhaiten sen, että omat vaippapeppumme saisivat elääkseen saasteista vapaan maailman?

Lue lisää

"Tätä tarviketta luulin turhaksi, mutta se pelastikin arkeni"

Pesänrakennusvietin kourissa äiti kuin äiti tulee hankkineeksi turhaa tavaraa uudelle tulokkaalle. Tuttipullojen steriloijille ja peppupyyhkeen lämmittimille naureskellaan, mutta joskus turhalta kuulostava tarvike voikin pelastaa monta arjen hetkeä. Äidit kertovat nyt Vau.fi:n foorumilla mitkä turhiksi luullut tarvikkeet ovatkin osoittautuneet tarpeelliseksi vauvaperheen arjessa!

Lue lisää

Tarvitseeko vauva tuttia?

Tutti voi aiheuttaa purentavikoja, ja tutista vierottaminen voi olla vaikeaa. Toisaalta tutti luo vauvalle turvaa ja voi parhaassa tapauksessa helpottaa koko perheen elämää. Mutta tarvitseeko vauva oikeasti tuttia? Vau.fi:n foorumilaiset kertovat omat tosielämän kokemuksensa tutista.

Lue lisää

 

 Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.