Kevät eli lapsiperhetermein välikausi tekee tuloaan. Millaisia varusteita välikauteen tarvitaan? Riittävätkö tavalliset vk-vaatteet vai tarvitaanko lisäksi erilliset kuravaatteet? Foorumiäidit jakavat ajatuksiaan aiheesta.

Viimeksi päivitetty 23.3.2023

Talvi väistyy hitaasti mutta varmasti, ja kevät jo kolkuttaa. Lapsiperheille kohoavat lämpötilat ja kuraisemmat kelit tarkoittavat välikausivarusteiden hankintaa, jos sopivia sellaisia ei löydy jo varastosta. Nimimerkki Towanda kyselee vinkkejä välikautta varten foorumilla:”Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan, mitä kaikkea kevätpukeutumiseen tarvitaan. Poikamme on nyt 1 v. 4 kk ja pääsee ensimmäistä kertaa könyämään rapaan. Haluaisin hankkia kaiken tarpeellisen valmiiksi, enkä taas huomata, että jotain oleellista puuttuu. Välikausihaalarin tiedän, mutta mitä muuta? Kurahanskat ja -haalari? Minkälaiset kengät ovat parhaat?”

Vk-varusteita joka lähtöön

Elaffyn mielestä taaperoikäiselle kannattaa hommata välikausivarusteita moneen lähtöön: tavalliset välikausivaatteet, kurahaalari ja vielä kurahousut. Hanskoissa tärkein ominaisuus on vedenpitävyys:

”Meillä on 1,5v taaperolla tavallisten vettä pitävien vk-varusteiden lisäksi sadehaalari, kumpparit ja kurarukkaset. Ui kuitenkin joka lätäkössä, joten ei tarvitse olla kieltämässä. Kuravaatteet on myös helppo huljauttaa puhtaaksi vaikka joka ulkoilun jälkeen. Lisäksi ehkä hankkisin vielä perus kurahousut. Ne on helppo vetäistä tarvittaessa päälle. Hanskoissa olen suosinut ehdottomasti vettä pitäviä”, elaffy kirjoittaa.

Ei erillisiä kuravaatteita

Nimimerkki mä77 puolestaan kokee, ettei erillisiä kuravaatteita välttämättä tarvita, jos välikausihaalari on vedenkestävä. Villahaalari on hyvä olla olemassa, jotta sen voi sujauttaa välikausivaatteiden alle tarvittaessa:

”Sain meidän tytölle käytettynä vk-haalarit, jotka kestivät hyvin pari vuotta ja sen jälkeen vielä lahjoitin ne naapurin tytölle. Pitivät vettä oikein hyvin. Välikausihaalarin alle voi laittaa villahaalarin, niin menee myös vähän viileämmällä säällä. Toinen vaihtoehto on vuorelliset sadehousut ja -takki, nekin ovat vähän lämpimämmät ja menevät kevään tai syksyn kylmässä säässä.”

Mitä mieltä olet artikkelista?