Lapsen terveys lienee kaikille ykkösasia, mutta entä sukupuoli – onko sillä väliä? Saako sillä olla väliä? Ja jos on, kehtaako sitä myöntää? Vau.fi-foorumin äidit kertovat!

Viimeksi päivitetty 23.10.2020

”Pääasia että on terve”, sanotaan usein syntymättömästi vauvasta, mutta sukupuolikaan ei kaikille ole täysin sivuseikka. Useat Vau.fi-foorumin äidit myöntävät, että sukupuolella on ainakin jonkinlaista väliä. Tiettyä sukupuolta saatetaan toivoa etenkin silloin, jos toisen sukupuolen edustaja on jo perheeseen syntynyt.”Minä ja mies toivottiin esikoiseksi molemmat poikaa. Poika tuli ja on niin rauhallinen ja keskittyvä tapaus ettei toista ole. Toisesta toivoisin ehkä tyttöä että olisi molemmat”, kertoo Pigviiniemo.

”Neljättä suunnitellaan tyttö toiveissa”

Myös nimimerkki Ginger toivoi toisesta lapsestaan tyttöä, sillä esikoinen oli poika. Kun vauva ultratutkimuksessa paljastui myös pojaksi, pettymyksen voimakkuus yllätti hänet itsensäkin. Nyt hän uskoo haluavansa vielä neljännenkin lapsen, jos tyttöä ei sitä ennen kuulu.

”Pettymys hälveni kyllä ennen synnytystä ja nyt, kun poika lähestyy puolta vuotta, olen aivan hirveän onnellinen siitä, että juuri hän on meille tullut. Kolmas lapsi olisi varmaan joka tapauksessa toiveissa, mutta uskonpa, että jos hänkin on poika, varmaan neljättä suunnitellaan tyttö toiveissa…”, Ginger kirjoittaa.

”Kyllä sillä on väliä”

Nimimerkki Mamiliksi myöntää suoraan, että sukupuolella on väliä. Hän kertoo toivoneensa esikoisestaan kovasti poikaa. Pettymys oli suuri ja itku tuli, kun vauva todettiin tytöksi. Pettymys hälveni nopeasti, mutta edelleen hän toivoisi saavansa pojan – vaikkei toiveen toteutumiseen uskokaan.

”Kyllä sillä on väliä. Nyt haluaisin vielä sen pojankin, kun tyttö jo on ja muutenkin vielä ainakin kaksi lasta, se on varmaa. Veikkaan, että jos tämä lapsi syntyy, on se myöskin tyttö koska mulle ei tule sitä mitä toivon. En usko saavani poikaa koskaan mieheni kanssa, koska hän ei kolmea enempää tahdo. Harmittamaan jäisi varmasti paljon.”

Pettymys tuli yllätyksenä

Joskus vauvan sukupuoleen voi liittyä myös tiedostamattomia toiveita. Näin kävi nimimerkille Suski75, joka pettyi kuullessaan odottavansa poikaa, vaikkei ollut mielestään edes toivonut tyttöä. Seuraavassa raskaudessa pettymys oli päinvastainen.

”Kun odotin toista ja sain ultrassa kuulla sukupuolen olevan tyttö, olin jälleen pettynyt. Esikoinen oli ollut niin ihana, että halusin toisen samanlaisen. Mutta jälleen kun lapsi syntyi, olin jo unohtanut koko asian. Nyt minulla on yksi kumpaakin, eikä sillä lopulta ollut yhtään mitään väliä”, Suski75 kertoo.

Onko lapsen sukupuolella ollut sinulle väliä? Liity keskusteluun Vau.fi-foorumilla: Onko lapsen sukupuolella väliä?

Mitä mieltä olet artikkelista?