Toiveena tyttö tai haaveena poika? Jotain saattaa olla tehtävissä tietyn sukupuolen edustajan saamiseksi. Lue täsmävinkit siihen, miten voit vaikuttaa lapsen sukupuoleen.

Viimeksi päivitetty 23.9.2022

Laita kirves sängyn alle, saat pojan. Jemmaa sinne keritsimet, saat tytön. Miehelle karvalakki päähän ja kintaat käteen, ja poika tulee. Oikeanpuoleinen kives sidottuna tyttö on taattu.Enemmän tai vähemmän leikkimielisiä uskomuksia toivotun sukupuolen saamiseksi piisaa, mutta entä jos haluaisi pykälää tarkempaa ohjeistusta tyttö- tai poikavauvan alkuunsaattamiseksi?

Sellaisiakin löytyy. Netissä on useita hedelmällisyyssivustoja, joihin on koottu tarkkoja niksejä halutun sukupuolen työstämiseen.

Ohjeet kertovat, kuinka yhdynnät ja orgasmit tulee ajoittaa, missä asennossa seksiä pitää harrastaa, millainen ruokavalio on optimaalisin, ja jopa kuinka vaginan ph-arvoa voi muuttaa tyttö- tai poikasiittiöitä suosivaksi.

Kokosimme tiivistelmän Natural Health for Fertility -sivuston ohjeiden pohjalta halutun sukupuolen aikaansaamiseksi.

Tee näin, jos toiveissa on poika

Ajoitus täsmällisesti ovulaation aikaan

Yhdyntä tulee ajoittaa mahdollisimman tarkasti ovulaation kohdalle. Seksiä pitää harrastaa 12 tuntia ennen ovulaatiota.

Poikasiittiöt elävät vain lyhyen ajan, joten niitä täytyy olla paikalla juuri silloin, kun munasolu irtoaa. Ovulaation määrittämiseen voidaan käyttää ovulaatiotestejä.

Asento: tähtää syvälle

Seksiä kannattaa harrastaa asennossa, jossa mies pääsee mahdollisimman syvälle emättimeen. Esimerkiksi lähetyssaarnaaja-asento on hyvä.

Poikasiittiöt uivat tyttösiittiöitä nopeammin, mutta myös kuolevat nopeammin. Mitä lähempänä kohdunkaulaa siemensyöksy tapahtuu, sitä helpommin poikasiittiöt ehtivät perille munasolun luo.

Siemensyöksystä pidättäytyminen ennen ovulaatiota

Miehen tulee välttää siemensyöksyä neljän päivän ajan ennen ovulaatiota. Näin siittiöiden määrä kasvaa, ja poikasiittiöitä on todennäköisesti enemmän.

Nainen, huolehdi orgasmin saamisesta

Naisen tulisi saada orgasmi yhdynnässä, sillä orgasmin saaminen muuttaa kohdunkaulan liman ph:ta emäksiseksi ja poikasiittiöitä suosivaksi.

Ruokavaliolla lisää emäksisyyttä

Poikasiittiöitä suosiakseen vaginan ph:n tulisi olla emäksinen. Ph-arvon voi tarkistaa ph-liuskoilla. Jos ph-arvo näyttää hapanta, tulisi sitä muuttaa emäksisemmäksi ruokavalion avulla.

Hyviä emäksisyyttä lisääviä ruokia ovat esimerkiksi banaani, viikuna, kirsikka, spelttileipä, avokado, manteli, porkkana, retiisi, pinjansiemenet, idut ja linssit. Maitotuotteita, magnesiumia ja kalsiumia kannattaa välttää.

Kuumuuden välttäminen

Miehen tulisi välttää liikaa kuumuutta genitaalialueella, koska kuumuus tuhoaa poikasiittiöitä enemmän kuin tyttösiittiöitä. Sauna, kuumat kylvyt, pyöräily ja tiukat alusvaatteet kannattaa unohtaa.

Tee näin, jos toiveissa on tyttö

Ajoita yritys ovulaatiota edeltäviin päiviin

Yksi yhdyntä tulisi ajoittaa 3-5 päivää ennen ovulaatiota. Tällä tavoin nopeammin kuolevat poikasiittiöt ovat poissa pelistä, kun munasolu irtoaa, ja pidempään sinnittelevät tyttösiittiöt pääsevät hedelmöittämään munasolun.

Lisäksi yksi yhdyntä 8-20 tuntia munasolun irtoamisen jälkeen parantaa mahdollisuuksia tyttövauvaan. Yhdyntöjen kanssa tulee olla tarkkana.

Hedelmällisinä päivinä yhdyntöjä tulisi olla vain suositeltu määrä, ei enempää. Liiat siemensyöksyt emättimeen voivat johtaa siihen, että tuoreet poikasiittiöt ottavat vallan.

Vältä poikasiittiöitä suosivaa asentoa

Yhdyntään tulee valita asento, joka ei suosi poikasiittiöitä. Sopiva asento on siis sellainen, jossa penis ei pääse syvimmälle emättimeen.

Miehen orgasmi ajoitettava oikein – naisen kannattaa jättää välistä

Miehen tulee välttää siemensyöksyä ainakin viikon ajan ennen ovulaatiota. ”Vanha sperma” sisältää enemmän tyttösiittiöitä.

Naisen on hyvä välttää orgasmia yhdynnässä, jottei kohdunkaulan liman ph-arvo muutu emäksiseksi ja poikasiittiöitä suosivaksi.

Vaginan ph happamaksi

Tyttösiittiöitä suosiakseen vaginan ph:n tulisi olla hapan. Ph-arvon voi tarkistaa ph-liuskoilla. Osalla naisista ph on hapan luonnostaan.

Happamuutta voi myös lisätä ruokavaliolla tai suihkuttamalla emättimeen sitruunavettä. Puolikkaan sitruunan mehu sekoitettuna samaan määrään vettä ja suihkutetaan emättimeen 15 minuuttia ennen yhdyntää.

Tätä keinoa tulee kuitenkin käyttää varoen. Valmiiksi happamassa emättimessä se saattaa lisätä muun muassa hiivatulehduksen riskiä.

Ruokavalio tukemaan happamuutta

Naisen tulee suosia ruokavaliota, joka tukee happamuutta. Hyviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi liha, maitotuotteet, mustikat, karpalot, greippi, ananas, omena ja taatelit.

Sen sijaan pähkinöitä, vihanneksia ja muita hedelmiä tulisi välttää. Kalsium- ja magnesiumlisä parantavat tyttömahdollisuuksia.

Mitä mieltä olet artikkelista?