Toiveena tyttö tai haaveena poika? Jotain saattaa olla tehtävissä tietyn sukupuolen edustajan saamiseksi. Lue täsmävinkit siihen, miten voit vaikuttaa lapsen sukupuoleen.

Viimeksi päivitetty 17.7.2012

Laita kirves sängyn alle, saat pojan. Jemmaa sinne keritsimet, saat tytön. Miehelle karvalakki päähän ja kintaat käteen, ja poika tulee. Oikeanpuoleinen kives sidottuna tyttö on taattu.

Enemmän tai vähemmän leikkimielisiä uskomuksia toivotun sukupuolen saamiseksi piisaa, mutta entä jos haluaisi pykälää tarkempaa ohjeistusta tyttö- tai poikavauvan alkuunsaattamiseksi?

Sellaisiakin löytyy. Netissä on useita hedelmällisyyssivustoja, joihin on koottu tarkkoja niksejä halutun sukupuolen työstämiseen. Ohjeet kertovat, kuinka yhdynnät ja orgasmit tulee ajoittaa, missä asennossa seksiä pitää harrastaa, millainen ruokavalio on optimaalisin, ja jopa kuinka vaginan ph-arvoa voi muuttaa tyttö- tai poikasiittiöitä suosivaksi.

Kokosimme tiivistelmän Natural Health for Fertility -sivuston ohjeiden pohjalta halutun sukupuolen aikaansaamiseksi.

Näin tehdään poika

Ajoitus. Yhdyntä tulee ajoittaa mahdollisimman tarkasti ovulaation kohdalle. Seksiä pitää harrastaa 12 tuntia ennen ovulaatiota. Poikasiittiöt elävät vain lyhyen ajan, joten niitä täytyy olla paikalla juuri silloin, kun munasolu irtoaa. Ovulaation määrittämiseen voidaan käyttää ovulaatiotestejä.

Asento. Seksiä kannattaa harrastaa asennossa, jossa mies pääsee mahdollisimman syvälle emättimeen. Esimerkiksi lähetyssaarnaaja-asento on hyvä. Poikasiittiöt uivat tyttösiittiöitä nopeammin, mutta myös kuolevat nopeammin. Mitä lähempänä kohdunkaulaa siemensyöksy tapahtuu, sitä helpommin poikasiittiöt ehtivät perille munasolun luo.

Orgasmi. Miehen tulee välttää siemensyöksyä neljän päivän ajan ennen ovulaatiota. Näin siittiöiden määrä kasvaa, ja poikasiittiöitä on todennäköisesti enemmän. Naisen puolestaan tulisi saada orgasmi yhdynnässä, sillä orgasmin saaminen muuttaa kohdunkaulan liman ph:ta emäksiseksi ja poikasiittiöitä suosivaksi.

Ruokavalio. Poikasiittiöitä suosiakseen vaginan ph:n tulisi olla emäksinen. Ph-arvon voi tarkistaa ph-liuskoilla. Jos ph-arvo näyttää hapanta, tulisi sitä muuttaa emäksisemmäksi ruokavalion avulla. Hyviä emäksisyyttä lisääviä ruokia ovat esimerkiksi banaani, viikuna, kirsikka, spelttileipä, avokado, manteli, porkkana, retiisi, pinjansiemenet, idut ja linssit. Maitotuotteita, magnesiumia ja kalsiumia kannattaa välttää.

Kuumuuden välttäminen. Miehen tulisi välttää liikaa kuumuutta genitaalialueella, koska kuumuus tuhoaa poikasiittiöitä enemmän kuin tyttösiittiöitä. Sauna, kuumat kylvyt, pyöräily ja tiukat alusvaatteet kannattaa unohtaa.

Näin tehdään tyttö

Ajoitus. Yksi yhdyntä tulisi ajoittaa 3-5 päivää ennen ovulaatiota. Tällä tavoin nopeammin kuolevat poikasiittiöt ovat poissa pelistä, kun munasolu irtoaa, ja pidempään sinnittelevät tyttösiittiöt pääsevät hedelmöittämään munasolun. Lisäksi yksi yhdyntä 8-20 tuntia munasolun irtoamisen jälkeen parantaa mahdollisuuksia tyttövauvaan. Yhdyntöjen kanssa tulee olla tarkkana. Hedelmällisinä päivinä yhdyntöjä tulisi olla vain suositeltu määrä, ei enempää. Liiat siemensyöksyt emättimeen voivat johtaa siihen, että tuoreet poikasiittiöt ottavat vallan.

Asento. Yhdyntään tulee valita asento, joka ei suosi poikasiittiöitä. Sopiva asento on siis sellainen, jossa penis ei pääse syvimmälle emättimeen.

Orgasmit. Miehen tulee välttää siemensyöksyä ainakin viikon ajan ennen ovulaatiota. ”Vanha sperma” sisältää enemmän tyttösiittiöitä. Naisen on hyvä välttää orgasmia yhdynnässä, jottei kohdunkaulan liman ph-arvo muutu emäksiseksi ja poikasiittiöitä suosivaksi.

Vaginan ph. Tyttösiittiöitä suosiakseen vaginan ph:n tulisi olla hapan. Ph-arvon voi tarkistaa ph-liuskoilla. Osalla naisista ph on hapan luonnostaan. Happamuutta voi myös lisätä ruokavaliolla tai suihkuttamalla emättimeen sitruunavettä. Puolikkaan sitruunan mehu sekoitettuna samaan määrään vettä ja suihkutetaan emättimeen 15 minuuttia ennen yhdyntää. Tätä keinoa tulee kuitenkin käyttää varoen. Valmiiksi happamassa emättimessä se saattaa lisätä muun muassa hiivatulehduksen riskiä.

Ruokavalio. Naisen tulee suosia ruokavaliota, joka tukee happamuutta. Hyviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi liha, maitotuotteet, mustikat, karpalot, greippi, ananas, omena ja taatelit. Sen sijaan pähkinöitä, vihanneksia ja muita hedelmiä tulisi välttää. Kalsium- ja magnesiumlisä parantavat tyttömahdollisuuksia.

Mitä mieltä olet artikkelista?