Vanhan uskomuksen mukaan sormus osaa kertoa tulevien lasten sukupuolen. Perimätieto kertoo kaksi tapaa lapsen sukupuolen selvittämiseen. Kokeile, pitääkö testi paikkansa!

Viimeksi päivitetty 24.9.2015

Ihmiset ovat aina olleet hyvin kiinnostuneita tulevan lapsen sukupuolesta. Ennen ultraääniteknologiaa lapsen sukupuolta pyrittiin tulkitsemaan mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Näistä tulkinnoista on syntynyt runsas määrä uskomuksia, joista osa pitää edelleen pintansa. Tunnetuimpia testejä lienee sormustesti, jossa sormuksen liike paljastaa, mitä sukupuolta tuleva lapsi on.Sormustesti on vanhan kansan perimätietoa, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Aikojen saatossa yksityiskohtaiset ohjeet testin tekemiseen ovat jonkin verran muuttuneet, kun tietoa on jaettu eteenpäin suullisesti. Sormuksen tilalla on saatettu myös käyttää muuta painavaa pienesinettä, kuten vaikkapa naulaa.

Sormustesti vatsan päältä

Sormustestin tekemiseen tarvitaan sormus ja yksi hius. Perimätieto ei yksiselitteisesti kerro, tarvitseeko sormuksen olla vihkisormus. Olisi kuitenkin hyvä, että testiin käytetään testattavan omaa sormusta ja hiusta. Sormuksen materiaalilla ei liene merkitystä, ja jotkut käyttävät hiuksen sijasta myös lankaa tai ketjua.

Pujota sormus hiukseen ja laske sormus aluksi vatsan päälle. Nosta sitten sormus hiuksen avulla ilmaan ja riiputa sormusta raskaana olevan vatsan päällä muutaman sentin korkeudella. Monet tekevät testin dominoivaa kättään käyttäen, mutta vanhan kansan tiedon mukaan tulisi kuitenkin käyttää vasenta kättä, sillä ”se on lähempänä sydäntä”.

Jos sormus alkaa tehdä vatsan päällä ympyräliikettä, tarkoittaa se, että odottaja kantaa tyttölasta. Jos sormus taas tekee edestakaista heiluriliikettä, luvassa on poika. Muista pitää kätesi mahdollisimman vakaana, ettet vahingossa vaikuta tulokseen.

Mitä mieltä olet artikkelista?