Syntymättömän lapsen sukupuoli kiinnostaa monia, mutta yleensä se selviää vasta rakenneultratutkimuksessa raskauden puolivälissä. Sukupuolta onkin arvailtu kautta aikojen erilaisin keinoin. Yksi tutkii kiinalaista syntymäaikakalenteria, kun taas toinen uskoo raskausvatsan muodon paljastavan sukupuolen. Poppakonstit ovat monet, mutta kyse on yleensä pelkästä leikkimielisestä veikkailusta, jolla on 50 prosentin mahdollisuus osua oikeaan tai mennä metsään.

Viimeksi päivitetty 13.8.2018

Kiinalainen syntymäaikakalenteri, sormustesti, raskausvatsan muoto… Keinoja syntymättömän vauvan sukupuolen selvittämiseksi on monia, mutta kovinkaan todenperäisiä poppakonstit eivät taida olla. Foorumiäidit kertovat, millaisia konsteja he kokeilivat selvittääkseen, kumpaa sukupuolta tulokas on.

”Kiinalainen kalenteri näytti poikaa, terkkari tiesi sykkeen sekä mahan perusteella poika, oma olo oli 110% poika alusta asti ja voimistui vaan raskauden edetessä, vau:n oiretesti kertoi myös poika. Tuttavien tai sukulaisten veikkauksia en kuullut yhtään. Synnytyksessä lääkäri nosti vauvan ja sanoi, tyttöhän se sieltä tuli :grinEli ei mikään testi tai tuntuma pitänyt paikkaansa. Myös kaikki perinteiset raskausoireet kertoivat lapsen olevan poika”, kertoo nimimerkki Enni.

Etupainotteinen poikamaha

Vatsan muodon perusteella sukupuoliarvailuja tekevät usein ennen kaikkea muut kuin odottaja itse. ”Poikamahaksi” mielletään hyvin etupainotteinen vatsa, joka ei näy takaapäin lainkaan, kun taas ”tyttömaha” leviää myös sivusuuntaisesti. Towandan työkaverit osuivat oikeaan povatessaan poikaa odottavan äidin vatsan muodon perusteella:

”Kiinalainen kalenteri ei ainakaan tiennyt, eivätkä omat ja äitini enneunet, joissa näkyi tyttö. Työkaverit sen sijaan tiesivät mahani perusteella, että sieltä on poika tulossa”, Towanda kirjoittaa.

Äiti tietää parhaiten

Monen äidin mielestä oma tunne on luotettavampi sukupuolen paljastaja kuin yksikään poppakonsti. Suski88 kertoo tienneensä lastensa sukupuolet alusta alkaen – ja osuneensa oikeaan.

”Sormustestiä taisin kokeilla, mutta tulosta en muista.. Kiinalaista kalenteriakin katsoin, mut en kyllä muista osuiko sekään nappiin. Itse olen kuitenkin aina itse tiennyt ultraakin paremmin lasten sukupuolen. Esikoinen olisi ultran mukaan tyttö ollut, mutta tiesin itse että poika on ja niin onkin. Tytöstäkin tiesin heti että on tyttö. Joten itse luotan eniten omiin tuntoihin näissä jutuissa, kun molemmilla kerroilla oon osunut oikeaan .”

Kokeilitko sinä poppakonsteja syntymättömän lapsesi sukupuolen selvittämiseksi? Osuivatko konstit oikeaan? Jaa kokemuksesi foorumilla: Poppakonstit lapsen sukupuolen selvittämiseksi

Mitä mieltä olet artikkelista?