Jos et saisi lasta luonnollisin keinoin, mitä olisit valmis tekemään asian eteen? Tätä kysymystä mietitään Vau.fi-foorumilla, jonka käyttäjistä osa olisi valmis mihin tahansa lapsen saadakseen. Toiset taas valitsisivat lapsettoman elämän mieluummin kuin menisivät lahjasoluhoitoihin tai adoptiojonoon.

Viimeksi päivitetty 26.10.2019

Jos vauvan saaminen ei tapahtuisi helposti, mitä olisit valmis tekemään saadaksesi lapsen? Olisitko valmis menemään lapsettomuushoitoihin? Olisivatko luovutetut sukusolut sinulle vaihtoehto? Entä voisitko harkita adoptiota? Näitä kysymyksiä mietitään Vau.fi-foorumilla.


 


Osa foorumikäyttäjistä olisi valmis monenlaisiin keinoihin lapsen saamiseksi, jos se ei perinteiseen tapaan onnistuisi. Dimoulla on asiasta myös käytännön kokemusta:

”Meillä on IVF-alkuinen lapsi, ihan itsestäänselvyys oli että hoitoihin mennään kun ei muuten alkanut kuulumaan. Adoptio on myös sillä tavalla ok, että kokisin voivani siihen prosessiin lähteä. Lahjasukusoluista en osaa sanoa. Jos en omilla olisi saanut yhtään lasta, varmaankin lähtisin kokeilemaan. Nyt kun yksi lapsi jo on, luulen että tyytyisin siihen enkä lähtisi tätä kautta toista lasta yrittämään.”

”Olisin valmis mihin tahansa saadakseni lapsen”

Samoilla linjoilla on Yölento. Jos vauvaa ei luomusti kuuluisi, kaikki vaihtoehdot lapsen saamiseksi olisivat varteenotettavia.

”Jos ensimmäistäkään lasta ei olisi, niin aivan varmasti olisin valmis ihan mihin tahansa saadakseni lapsen. Myös lahjasoluhoito olisi minulle vaihtoehto. Uskon, että lapsi tuntuisi ihan omalta, kun sitä kohdussa kantaa ja sen synnyttää. Myös adoptio olisi mahdollisuus. Kun on jo lapsia, niin en mihinkään hoitoihin olisi valmis”, kirjoittaa Yölento.

”Biologinen vanhemmuus on tärkeintä”

Sen sijaan osa foorumikeskustelijoista ei lähtisi ainakaan lahjasoluhoitoihin tai adoptioprosessiin. Heitsu1996 olisi valmis ainoastaan lapsettomuushoitoihin:

”Adoptioon en ryhtyisi ainakaan sen takia, kun lapsi ei tuntuisi omalta lapselta ja olisi vieraan ihmisen lapsi. Vieraan solujen siirtoon en myöskään rupeaisi samasta syystä. Hoitoihin rupeaisin ja olen niin tehnytkin. Biologinen vanhemmuus on tärkeintä minulle ainakin.”

Ginger puolestaan näkisi lapsettomuushoidot ja adoption vaihtoehtoina saada lapsi, mutta ei luovutettuja sukusoluja:

”Lahjasoluihin en ryhtyisi. Jos käyn läpi raskauden haluan, että lapsi on biologisesti minun ja mieheni. Muutenkin vierastan voimakkaasti ajatusta, että lapsi jota odotan, olisi biologisesti vaikka mieheni, mutta ei minun. En jotenkin osaa kuvitella tilannetta, jossa siihen pystyisin, valitsisin todennäköisesti tämän ollessa ainoa vaihtoehto, lapsettoman elämän.”

Mitä sinä olisit valmis tekemään saadaksesi lapsen? Ota osaa keskusteluun Vau.fi-foorumilla!

Mitä mieltä olet artikkelista?