Nyt saa suitsuttaa isää! Missä isä on taitava? Mitä hän osaa erityisen hyvin? Vau.fi-foorumin äidit kertovat.

Isän rooli ei ole enää pitkään aikaan ollut toissijainen äitiin nähden. Monissa perheissä isä on tasavertainen vanhempi, jolta sujuu vaipanvaihto, ruuanlaitto ja leikkiminen siinä missä äidiltäkin. Jokaisella isällä on lisäksi jokin erityistaito, jossa hän on erityisen hyvä – ehkä jopa äitiä parempi.


 


Isänpäivän kunniaksi kysyimme Vau.fi-foorumin käyttäjiltä, missä heidän lastensa isät ovat hyviä. Vastaukset olivat ihastuttavan positiivisia.

”Mies on hyvä tulkitsemaan pojan tunteita, leikkimään ja hellimään tätä. Mies on myös hyvä ottamaan minun voimavarani huomioon ja antamaan koko perheelle turvallisen olon”, kirjoittaa nimimerkki Pingviiniemo.

Isän pinna venyy enemmän

Monet isät saavat kiitosta kärsivällisyydestään lasten kanssa. Äidit myöntävät, että isän pinna venyy enemmän kuin oma.

”Mies on hyvä leikkimään ja tekemään lasten kanssa kaikenlaista niin sisällä kuin ulkona. Miehellä myös on pidempi pinna lasten kanssa kuin itsellä, ei siis hermostu kovin helpolla”, kertoo nimimerkki Foreverfever.

”Hyvä leikkimään, pitkäpinnainen, viitseliäämpi monessa asiassa. On myös suojeleva (joskus vähän liiankin)”, listaa puolestaan Nurinkehrääjä.

Isällä on aikaa lapsille

Monissa vastauksissa tulee esiin isän lapsille antama aika. Stereotypia töiden jälkeen sohvalla kännykkä kädessä lojuvasta isästä loistaa poissaolollaan.

”Mieheni syli on aina avoinna lapsillemme, jotka ovat hänen suurimmat arteensa. Vaikka hän lähes asuu töissä, on hänellä kotona ollessaan aina aikaa lapsille”, kirjoittaa Bella Swan.

”Mies vie esikoista harrastamaan (vaikka hänellä ei ole siellä mitään tekemistä) ja laittaa esikoisen yleensä nukkumaan samalla kun minä nukutaan vauvaa yöunille. Isänä hän on jämptimpi kuin minä äitinä, mutta ei turhasta suutu. Ja hän meillä kokkaa ja antaa lasten sotkea keittiössä enemmän kuin minä”, kertoo puolestaan Lya M.

Ihana isäpuoli

Uusperheissä isät huolehtivat usein biologisten lastensa lisäksi myös kumppaninsa jälkikasvusta. Tätä arvostaa nimimerkki Ginger, jonka viesti on erityisen mieltä lämmittävä:

”On parempi leikkijä kuin minä, hermot on myös pidemmät sekä jaksaa osallistaa esikoista ehkä hieman paremmin kuin minä. On myös taitava ja luonteva vauvan kanssa. Mutta kaikkein tärkein asia, hän on ottanut esikoiseni (jonka isä ei ole) erittäin hyvin vastaan, rakastaa tätä kuin omaa lastaan ja he ovat parhaat kaverit.”

Lue lisää keskustelupalstalta: Missä isä on hyvä?

Mitä mieltä olet artikkelista?