Leikkipuisto, neuvola, muskari, vauvauinti, lähikaupan kassahihna vai keskustelufoorumi? Mistä niitä äitikavereita voisi löytää?

Viimeksi päivitetty 12.2.2021

Ystävyys yhdistää ihmisiä, ja ”äitikaveruus” on jotain aivan erityistä. Ehkä olitte ystäviä jo ennen lasten saantia, ja muuttuneen elämäntilanteen myötä myös ystävyytenne muuttui äitikaveruudeksi? Vai tapasitteko toisenne muskarissa, leikkipuistossa tai hoitopaikan eteisessä? Aiheesta jutellaan nyt myös vau.fi-foorumilla!Äitikaverin kanssa jaetaan vanhemmuuteen liittyvät ilot ja surut, väsymykset ja onnenhetket. Häneltä saa kullanarvoisia vinkkejä ja tukea, ja kaveruus saattaa syventyä ystävyydeksi, joka kannattelee kaikilla elämän alueilla.

Nimimerkki Yölento suosittelee vaihtamaan numeroita, sillä muuten yhteydenpito hiipuu:

”Olen löytänyt äitikavereita perhekerhosta ja muista vauvaharrastuksista. Olen aika puhelias, joten tulee helposti rupateltua kaikkien kanssa. Aika harvoin silti on tullut pyydettyä puhelinnumeroa, mutta kaveruus on säilynyt vain niiden kanssa, joiden kanssa on tullut viestiteltyä.”

Kokonainen äitien lauma!

Mikäli sattuu asumaan alueella, joka on lapsiperheiden suosiossa, saattaa pian muodostua kokonainen äitikaverien ryhmä. Näin kuvailee oman asuinalueensa äitiyhteisöä nimimerkki Lady Alice:

”Asutaan uudisalueella, ja meillä korostuu yhteisöllisyys. Kaikki tuntee vähän kaikkia. Meillä on myös oma naapuruston äitien Whatsapp-ryhmä, johon aina lisätään uusia asukkaita sitä mukaan, kun taloja rakentuu ja ihmiset tekee muuttoa. :) Samalla on saanut pienellä vaivalla hoidettua kaikki kirppistelyt, tavaroiden kierrätyksen, naapuruston latujen tekemisen, erilaisten tapahtumien järjestämisen (pihakirppis, tonttupolku, joulukalenteri, myyjäiset jne.) ja kyseltyä muilta äideiltä neuvoja. Täällä on hyvin onnistunut niin yhteiset leikkitreffit lasten kanssa, lenkkiseuran saaminen kuin Täydelliset Naiset -maraton viinin kanssa.”

Sydänystävä foorumilta

Toisaalta ystävyys ei katso maantieteellistä sijaintia. Nimimerkki lambi kertoo löytäneensä oman äitiystävänsä vau.fi-foorumin kautta:

”Täältä foorumilta löytynyt myös oikea ystävä, eri puolelta maata, mutta lähes vuosittain ollaan yökyläilty.”

Oletko jo löytänyt oman äitiystäväsi vai kaipaatko vielä sellaista? Vai tuntuuko koko ajatus tarpeettomalta? Osallistu keskusteluun ja jätä omat vinkkisi ketjuun Mikä on paras paikka löytää äitikavereita?

Mitä mieltä olet artikkelista?