Kun vauvakuume on kova, moni on valmis kokeilemaan lähes mitä tahansa tullakseen raskaaksi – myös niin sanottuja vippaskonsteja, joiden tehosta ei ole tieteellistä näyttöä. Listasimme tämän hetken käytetyimmät kikat plussatuulien tavoitteluun.

Viimeksi päivitetty 16.10.2020

Kova vauvakuume voi innostaa kokeilemaan jos jonkinlaisia keinoja raskaaksi tulemisen helpottamiseksi. Listasimme Vau.fi-foorumin keskustelujen perusteella kolme tällä hetkellä käytetyintä vippaskonstia.


 


1. Greippimehu

Greippimehu pitää pintansa raskautta yrittävien keskuudessa. Monet uskovat, että greippimehun juominen muuttaa emättimen pH:ta siittiöille suotuisammaksi. Tieteellistä näyttöä sen hedelmällisyyttä parantavasta vaikutuksesta ei ole.

”Monesti mietin, onko tässä mitään järkeä, juoda litratolkulla kallista mehua. Mutta en voi lopettaakaan, koska mitä jos sittenkin…”, kirjoittaa nimimerkki Skyo.

2. Maca-jauhe

Maca on perulainen juurikasvi, jolla uskotaan olevan lukuisia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Maca-jauhetta myydään niin sanottuna super foodina, ja sen väitetään parantavan myös hedelmällisyyttä.

Tutkittua tietoa maca-jauheen hedelmällisyyttä parantavasta vaikutuksesta etenkään naisilla ei kuitenkaan ole. Eräässä tutkimuksessa löytyi viitteitä siitä, että macan käyttö voisi parantaa miehen siittiöiden laatua. Suoria johtopäätöksiä asiasta ei voida kuitenkaan vetää ennen lisätutkimuksia.

”Paljon on puhuttu maca-jauheesta ja vehnäalkioöljystä. Ne on on niitä harvoja mitkä oikeasti vaikuttaa auttavat, muut jutut tuntuu olevan hömppäjuttuja”, uskoo Pupsis.

3. Punaviini

Jotkut vauvakuumeilijat uskovat, että punaviini auttaa alkiota kiinnittymään kohdun seinämään. Tämä perustuisi punaviinin verenkiertoa vilkastuttavaan vaikutukseen. Punaviinin tehosta ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä.

Sen sijaan vähäinenkin alkoholin käyttö hyvinkin varhaisilla viikoilla – jo ennen kuin nainen edes tietää olevansa raskaana – nostaa keskenmenoriskiä merkittävästi. Niinpä alkoholista olisi hyvä pidättäytyä jo raskauden suunnitteluvaiheessa.

”Itsehän oon luottanut kiinnittymispunkkuun, ihan vaan koska rakastan hyvää punaviiniä. Tässäkin kierrossa, josta tuli siis viime viikolla raskaustestiin plussa, nautin lasillisen punaviiniä. Liekö sit auttanut kiinnittymiseen oikeasti vai ei, sitähän ei voi tietää”, kertoo MrsCherry.

Millaisia keinoja sinä olet käyttänyt tullaksesi raskaaksi? Osallistu keskusteluun tai aloita uusi ketju Vau.fi-foorumin Vauvakuumetta-osiossa!

Mitä mieltä olet artikkelista?