Nyt raskauden aikaansaamista ”kielteisistä vaikutuksista vartaloon” pääsee eroon helpommin kuin koskaan. Ei tarvitse kuin tilata aika imuun, muotoiluun ja kiristykseen. Kysymyksessä on täyden palvelun ”mommy makeover” –paketti.

Viimeksi päivitetty 6.2.2024

EDISTYKSELLISIMMÄT plastiikkakirurgit ovat vihdoinkin tarttuneet ongelmaan, joka on jo pitkään odottanut ratkaisua.Suurin raskauteen liittyvä ongelmahan on tietenkin ollut, että nainen menee ikään kuin pilalle raskauden takia:

Rinnat näyttävät imetysajan jäljiltä oudon roikkuvilta ja tyhjiin puristetuilta lätysköiltä, vatsa on litteä enää muistoissa ja epämiellyttävää rasvaa on muutenkin siellä täällä, erityisesti paikoissa, joissa sitä ei pitäisi olla.

Suurin raskauteen liittyvä ongelmahan on tietenkin ollut, että nainen menee ikään kuin pilalle raskauden takia.

KAIKKI lapsen tai pahimmassa tapauksessa useita lapsia saaneet naiset vapauttava filosofia esitellään kauniin sanakääntein Amommymakeover.com-sivuilla, jossa sanotaan koskettavasti muun muassa näin:

“On naisia, jotka epäröivät leikkauksiin ryhtymistä, sillä heistä tuntuu, että heidän kuuluu keskittyä itsensä sijaan perheeseensä. Monet potilaistamme kuitenkin oivaltavat, että on välttämätöntä keskittyä molempiin: Ymmärtää, että se miltä äidistä tuntuu, on koko perheen hyvinvoinnin perusta. Ei ole lainkaan itsekeskeistä ja turhamaista huolehtia itsestään tai haluta tuntea oloaan nuorekkaaksi, seksikkääksi ja itsevarmaksi.”

Hienointa tässä lausahduksessa on, että viimeinkin on ymmärretty, äitienkin osalta, että tärkeimpiä asioita ihmisen elämässä ovat nimenomaan nuorekkuus ja seksikkyys.

ELÄMÄN tärkeisiin päämääriin pääsee sivuston mukaan vaikkapa rintojen uudelleen muotoilulla, jonka yhteydessä kuppikokoa voi halutessaan suurentaa tai pienentää. Vatsanahan kiristys yhdistettynä rasvaimuun tekee ihmeitä ei-toivotulle hyllyvälle alavatsalle.

Vatsanahan kiristys yhdistettynä rasvaimuun tekee ihmeitä ei-toivotulle hyllyvälle alavatsalle.

”Vartalon veisto” (body sculpting) on jo nimensäkin puolesta lähestulkoon vastustamaton vaihtoehto. Siinä edellä mainittuihin leikkauksiin yhdistetään vapaavalintaisesti vaikkapa pepun kohotus tai reisien muotoilu.

ANTAA vielä tosielämän esimerkin puhua puolestaan — nyt puheenvuoron saa ”ei enää mikään tavallinen kotiäiti” Andrea:

Andrean elämää varjosti roikkuva vatsanahka. Vaatteet peittivät kyllä, mutta poikien jalkapallotreeneissä kädet oli hurratessa ja kannustettaessa väkisinkin nostettava ylös, ja silloin puseron liepeiden alta paljastui karu totuus, Andrea muistelee traumaattisia kokemuksiaan.

Jalkapallotreeneissä kädet oli hurratessa ja kannustettaessa väkisinkin nostettava ylös, ja silloin puseron liepeiden alta paljastui karu totuus

Rasvaimu, ja itse asiassa myös rintojen leikkaus, olivat välttämättömiä, joten tuumasta toimeen.

Eikä kokemus ollutkaan yhtään niin kivulias kuin tämä urhea neljän lapsen äiti oli pelännyt.

”Tuntui melkein siltä kuin olisin ollut kylpylässä. Hammaslääkärissä käynti sattuu enemmän”, Andrea hehkuttaa.

AIVAN kaikki eivät, kumma kyllä, tervehdi ”mommy makeover” –pakettia pelkästään riemulla. On kirurgeja, jotka ovat huolissaan nimeä myöten söpön, monta operaatiota sisältävän paketin vaarallisuudesta:

Riskit vaihtelevat leikkauksien jälkeisistä tulehduksista hengen menetykseen, New York Times –lehden asiaa käsittelevässä artikkelissa kerrotaan. Esimerkiksi rasvaimuun voi kuolla jopa joka 5000:s operoitava, jutussa varoitetaan.

Miksi kantaa huolta riskeistä, jos tarjolla on tilaisuus vaihtaa vanha väsähtänyt elämä uuteen, kiinteään, terhakkaaseen ja iloisesti pompahtelevaan elämään?

Nykyisin kovin suositun niin sanotun brasilialaisen pepunkohotuksen riskit ovat muuten vielä suuremmat. Arvioidaan, että sitä seuraaviin komplikaatioihin kuolee ”jopa joka 3000. operaatiossa käynyt.

Mutta, suoraan sanottuna, miksi kantaa huolta riskeistä, jos tarjolla on tilaisuus vaihtaa vanha väsähtänyt elämä uuteen, kiinteään, terhakkaaseen ja iloisesti pompahtelevaan elämään?

Mitä mieltä olet artikkelista?