Raskaus saa ihmeitä aikaan niin naisen kehon sisällä kuin ulkopuolellakin. Myöskään hiukset tai kynnet eivät välty raskauden aikaiselta vuoristoradalta: joillakin hiukset tuuhenevat odotusaikana, mutta valitettavasti hiusten kasvulle voi käydä myös toisin päin. "Mulla lähtee hiuksia entistä enemmän. Tuntuu, että hiukset ei kasva sitten millään", eräs odottaja kertoo Vau.fi:n foorumilla.

Viimeksi päivitetty 26.5.2014

”Mulla lähtee hiuksia entistä enemmän nyt. Kynnet on kyllä yhtä vahvat kuin ennenkin. Tuntuu vaan että hiukset ei kasva ei sit millään”, nimimerkki Kyfi885230 tuskailee foorumilla, mutta lisää, että hänen onnekseen myöskään muut karvat eivät kasva normaaliin tahtiin.


 


”Ei tarvitse olla koko ajan ajelemassa”, hän toteaa.

”Itse omalla kohdallani en ole muutosta kasvuun huomannut”, nimimerkki åke sen sijaan kertoo.

”Mutta näin olen lukenut, että hiukset saattaisivat kasvaa nopeammin ja kynnet olla vahvemmat, mutta myös toisin päin, että ovat hauraammat, lohkeavat/halkeavat herkemmin. Eli kai se on aika yksilöllistä”, hän pohtii.

Åke on oikeassa, sillä raskaushormonien vaikutukset ovat jokaisella hyvin yksilöllisiä. Useimmiten raskaus kuitenkin saa hiukset tuuhenemaan ja kasvamaan nopeammin. Myös kynnet yleensä tuntuvat vahvemmilta.

Lue myös: Raskaus on fyysinen mullistus

Kynnet ja hiukset vahvistuvat, ja muukin karvoitus muuttaa muotoaan

”Mulla ainakin hiukset kasvaa tuplasti nopeemmin kuin yleensä. Kynnetkin kasvavat nopeesti ja vahvoina, eikä lohkeile niinkun normaalisti”, hymykuoppa kertoo.

”Hiukset on nyt tuuheammat eikä niitä irtoa samaa tahtia kuin aiemmin, mutta ei ainakaan tunnu kasvavan sen nopeammin tai hitaammin”, elmiina toteaa.

”Toisaalta varmasti sulkasato on tulossa sitten synnytyksen jälkeen”, hän harmittelee.

”Mulla selkeesti nopeutunut häpykarvoituksen kasvu. Ja samoin kuin elmiinalla, ei irtoa hiuksia niin kuin ennen”, åke puolestaan kertoo.

Myös nimimerkillä Vauva3 karvoitus ja kynnet ovat kasvaneet nopeammin ja olleet vahvempia.

”Mutta kun synnytys on ohi ja imetys menossa, niin samalla lähtee tukkakin. Ainakin puolet päästä jo lähtenyt ja siili kasvaa pitkän tukan sisällä. Taas!” Vauva3 kirjoittaa.

Useimmilla raskaushormonit nopeuttavat ja vahvistavat paitsi hiusten myös muun kehon karvoituksen kasvua. Joillakin raskaus vaikuttaa kuitenkin muun karvoituksen kasvuun aivan toisin:

”Muu kehon karvoitus on ohentunut ja vaalentunut raskauden myötä”, elmiina kertoo.

”Mulla on kyllä kans kaikki muut karvat paitsi hiukset ohentunu. Sääriäkään ei tarvii ajella kun ehkä kerran viikossa! Nää onkin sit varmaan ainoot oireet mitä jään tästä raskaudesta kaipaamaan…” hymykuoppa heittää.

Lue myös: ”Poikaraskaus laittaa karvat kasvamaan”

Raskaus vaikuttaa muuhunkin kuin karvoituksen tuuheuteen

Raskausaikana hormonit siis saavat hiukset yleensä kasvamaan nopeammin ja tuntumaan tuuheammilta. Monilla myös muu kehon karvoitus kasvaa runsaammin raskausaikana. Raskaus voi vaikuttaa kuitenkin monilla muillakin hämmentävillä tavoilla karvoitukseen: suorat hiukset saattavat alkaa kihartua ja vaaleisiin hiuksiin ilmestyä punertava vivahde.

Lue myös: Levottomat jalat ja raskaus – miksi särkee, mikä helpottaa?

Myös muutamat muut foorumilaiset ovat huomanneet epätavallisia muutoksia karvoituksessaan:

”Kasvuun en oo kiinnittänyt niinkään huomiota mutta yks minkä olen huomannut on että tukka ei rasviotu ei sitten millään Pystyisi varmaan oleen pesemättä viikonkin verran, en kuitenkaan ole kokeillut. Tuntuu että ennen joutunut pesemään jos ei joka päivä niin ainakin joka toinen päivä” Jambula

”Oma hiusväri tummentunut sekä hiukan kulmakarvat”, åke kertoo.

Kuinka raskaus on vaikuttanut sinun hiuksiisi ja kynsiisi?

Lue kaikki kertomukset ja osallistu keskusteluun: Hiusten ja kynsien kasvu raskausaikana

Mitä mieltä olet artikkelista?