adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Raskausaika

Tätä Facebook-kamusi eivät halua tietää raskaudestasi

Mitä kaikkea sinä olet halukas jakamaan raskaudestasi Facebook-kamujesi kanssa? (Kuva: iStock)

Mitä kaikkea sinä olet halukas jakamaan raskaudestasi Facebook-kamujesi kanssa? (Kuva: iStock) 

Sosiaalisessa mediassa jaat raskautesi yksityskohdat helposti – liiankin helposti. Jos et halua pelästyttää ystäviäsi tai saada hullun pallomahan leimaa, vältä näitä raskauslöpinöitä Facebookissa.

1) Oho, pissaa

Noloa, mutta totta: kaikki raskaana olevat naiset pissaavat joskus housuun. Kukaan ystäväsi ei kuitenkaan halua tietää, että niin tapahtui sinullekin. Vaikka voisi olla hauskaa laittaa raskauden kaikki pienet hupaisat sattumukset Facebook-statukseen, hyvin harva kaverisi oikeasti haluaa tietää että nyt lirahti.

2) Yrjö lentää

Vaikka jokainen odottajaystäväsi tunteekin yhtälön raskaus ja pahoinvointi, eivät he eivätkä muutkaan takuulla halua mielikuvaa sinusta pää pöntössä oksentamassa sappinesteitä. Jätä yksityiskohtaiseyt yrjöt ja oksut kertomatta ja kerro vain kärsiväsi aamupahoinvoinnista. Saat kaipaamasi säälin, mutta säästät kaverisi ällötykseltä.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

3) Alakerran kuulumiset

Raskaus tuo mukanaan uusia ja outoja vartalontoimintoja. Valkovuodon, limatulpan ja kaiken muunkin alapäävuotelun paikka on kuitenkin vain ja ainoastaan pikkuhousunsuojassa, ei Facebook-statuksessa. Ystäväsi varmasti arvostavat, etteivät joudu pohtimaan vaginasi tilaa.

4) Pallomahan paino

Naisen painosta puhuttaessa ollaan aina vaarallisilla vesillä ja raskaana ollessa paino on vielä tavallistakin herkempi asia. Jos sanot kuinka vähän olet kerännyt painoa, ystäväsi (oikeutetusti) olettavat sinun kehuskelevan ja inhoavat sinua salaa. Jos taas voivottelet isoa painonnousua, ystävät kokevat velvollisuudekseen osoittaa myötätuntoa, vaikka muistavatkin kuinka ahmit herkkuja baby showereissa.

5) Sehän on alien

Kuvia ultraäänitutkimuksesta – mikä ettei. Ultrakuvan ei kuitenkaan tarvitse olla profiilikuvana raskaudesta toitottamassa, etenkin kun mustavalkomöykky näyttää rehellisesti sanottuna enemmän avaruusolion ja dinosauruksen sekoitukselta kuin ihmiseltä.

6) Parasta ja kalleinta

Huippuhienot design-vaunut ja kasoittain muita upeita vauvavarusteita? Jos törsäsit tonnikaupalla lastentarvikkeisiin, on mautonta leuhkia sillä. Lapsettomat ystävät eivät tajua ja raskaana olevat (vähemmän varakkaat) ystävät muuttuvat vihreäksi kateudesta.

7) Maailman söpöin nakumasu

Paitsi että alastomuus on usein sosiaalisten verkostojen käyttäehtojen vastaista, alaston vauvamasukuvasi tuskin vakuuttaa ystäviäsi siitä, että raskausvartalosi on seksikkäintä mitä he ovat ikinä nähneet. Ja todennäköisesti kadut kuvia myöhemmin, kun palaat hormonaalisesti normaaliin tilaan.

8) Nimipaljastus

Tämä on oikeastaan enemmän omaksi suojaksesi: älä kerro vauvalle suunniteltua nimeä. Verkossa ihmiset möläyttävät helposti asioita, joita muuten eivät sanoisi. Tulevan vauvanne nimi voi muistuttaa heitä vaikkapa lempilemmikistä tai itsetuhoisesta sedästä – halusitko todella tietää? Jos kuitenkin aiot kertoa lapsen nimen ennen syntymää, kerro se ihmisille kasvokkain, silloin vältyt helpommin möläytyksiltä.

9) Synnytys vaihe vaiheelta

Synnytys ei ole urheilutapahtuma (vaikka se voi siltä sinusta tuntua). Lapsivesien holahdus, supistusten kellotus tai se, kuinka monta senttimetriä olet avautunut, ei kuulu yleiseen tiedotukseen. Jos välttämättä haluat, laita statukseen yksinkertaisesti ”Lähdemme sairaalaan”, siitä kaikki varmasti älyävät että synnytys on alkanut.

10) Istukan kohtalo

Haluatko haudata istukkasi puutarhaan tai syödä sen? Samapa tuo, mutta älä kerro siitä Facebookissa! Vaikka ystäväsi olisivat kuinka maanläheistä hippikansaa tahansa, hyvin harva on kiinnostunut kuulemaan istukankäyttösuunnitelmistasi.

Jos et ole vielä fanimme Facebookissa, tee se nyt ja liity iloiseen ja vilkkaasti keskustelevaan joukkoomme!Päivitetty 13.06.2017
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 7
olipahan taas
Kirjoittaja Larppa 06.02.2015
kai siellä facepuukissa turhempaakin on, päivittäin.. jokaisen oma asia mitä laittaa tai ei laita.. myös ihmiset varmaan voi olla lukematta jos ei kiinnosta...
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Saa keventää :)
Kirjoittaja TIptap 24.11.2011
Mikä vika huumorissa? Minua ainakin hymyilytti ja hyvä niin. Ryppyotsaisuutta tässä maassa on muutekin ihan tarpeeksi.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Mutta kukin tyylillään!
Kirjoittaja Henk.koht. statuspäivitykset yleensä ei kiinnosta 24.11.2011
Noooh, emmä nyt tiedä tuosta 'turhuudesta' (vaikka maailmassa tärkeämpiäkin asioita olisi)... Meinaan että mielestäni ko. statuspäivitykset olisivat yhtä turhia ja mielenkiinnottomia kuin jonkun siivoukset, väsymykset yms, joita ainakin joskus on näkynyt...
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä
Kirjoittaja Hansu 23.11.2011
Enpä ole yhtään tuollaista statusta nähnyt, vaikka aika monta raskautta ja synnytystä on kaveripiirissä ollut.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
No voi ny..
Kirjoittaja puuups 23.11.2011
Eiköhän jokainen itse osaa arvioida mikä on kertomisen arvoista ja mikä ei. Jos joku haluaa kertoa synnytyksen kulun yksityiskohtia myöten niin suotakoon se hänelle.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Näin on!
Kirjoittaja pleakley 23.11.2011
Täysin samaa mieltä edellisen kommentin lähettäjän kanssa!!!
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Ihan oikeesti...
Kirjoittaja Batcat 23.11.2011
Olipahan harvinaisen turha ja typerä artikkeli.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

Lue myösLue myös

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun