Juuri plussanneilla odottajilla on raskausuutisten kertominen edessä. Jännittävää, kutkuttavaa, ihanaa, stressaavaa, pelottavaa – uutisten paljastaminen voi olla kaikkea tätä! Nyt tuoreet odottajat kertovat Vau.fi:n foorumilla, kenelle raskausuutiset paljastavat ensimmäisenä, jos paljastavat.

Viimeksi päivitetty 31.1.2017

Ystävät ennen vanhempiaMonille on tärkeää, että raskaudesta kerrotaan vasta niin sanotusti turvallisilla viikoilla, toisen raskauskolmanneksen alussa. Raskaudesta kerrotaan tietenkin innokkaasti tuleville isovanhemmille, mutta ennen vanhempia ja muuta sukua uutisen saavat kuulla kuitenkin läheisimmät ystävät.

”Me ollaan kerrottu lähimmille ystäville. Lisäksi mun pikkusisko tietää. Vanhemmille ja muille perheenjäsenille kerrotaan sitten, kun on ultrakuva kädessä. Se kehystetään tai jotain, mietittiin t-paitojenkin teettämistä”, Elma Auroora kertoo.

”Kaukaisemmat kaverit saa sitten tietää, kun nämä lähi-ihmiset on ensin saaneet tietää. Ja varmaan ’luontaisesti’, kun mahan koon ihmettely ei enää mee turvotus-selittelyllä”, toteaa.

”Mä oon kertonu ainostaan mun parhaimmalle kaverille. Kelleen muulle ei aiota kertoa ennen ekaa ultraa”, myös Susqi kertoo.

Ensimmäiset uutiset pomolle ja hierojalle

Apiaani on kertonut raskaudesta vain työpiireissä, kukaan muu ei ole vielä saanut kuulla uutisia.

”Pomolle, jonka paikkaan olin menossa töihin, että mitä hän meinaa, kun työssä on omat riskinsä ja voi olla, että joutuisin lopettamaan työni aikaisemmin, jos vatsa alkaa olemaan tiellä”, hän kertoo.

”Koko ajan tekisi mieli [kertoa]”, Apiaani kuitenkin tunnustaa. ”Koko ajan mietin uskallanko, ja hirveä tarve olis puhua jollekkin. Mutta onneksi on tää foorumi”, hän toteaa.

”Kerroin myös mun parhaalle ystävälle, ja siellä otettiin innoissaan vastaan uutiset”, Moondance iloitsee.

”Hauskaa muuten, että raskaudesta tulee kerrottua hierojalle ja liikunnan puolella ohjaajille aikaisemmin kuin sukulaisille ja kavereille”, hän nauraa.

Onko sinulla laskettu aika lokakuussa 2017? Tervetuloa mukaan!

Mitä mieltä olet artikkelista?