Vinkkejä ja ajatuksia muille yksin odottaville äideille: miten pärjätä vaihtelevien mielialojen kanssa, mitä odottaa tulevaisuudelta, miten suhtautua ympärillä oleviin ihmisiin?

Viimeksi päivitetty 27.6.2019

Kun lasta odottaa yksin, joutuu selvittämään myös raskauteen ja tulevaan lapsen hoitoon liittyvät haasteet enimmäkseen yksin.Se vaatii ennen kaikkea henkistä kanttia: mielessä myllertävät ajatukset pitää käsitellä omin voimin ja pitää päivästä toiseen oma mielentila positiivisena.

Vloggari Sanna Karina odottaa lastaan yksin, ja erityisesti viime päivät ovat olleet piinallisia – raskaus on mennyt jo reilusti yliajalle, olo on tukala ja tuleva synnytys jännittää mielessä.

Sanna listaa kaikille samassa tilassa oleville yksinodottajille kahdeksan vinkkiä, joiden avulla käsitellä omaa oloa ja odotusta:

  1. Oma asenne haasteisiin
  2. Negatiivisten ajatusten kontrollointi
  3. Oman tilanteen katsaus
  4. Muista omat arvot ja niiden priorisointi
  5. Tunteet ja aitous
  6. Omat päätökset ja tekeminen
  7. Muista pyytää apua
  8. Realistinen ajattelutapa

Katso alla olevalta videolta, mitä Sanna milläkin kohdalla oikeastaan tarkoittaa:

Sannan mukaan yksin odottava tietää, että synnytyksen jälkeen elämä vauvan kanssa tulee kenties poikkeamaan siitä yleisimmästä mallista ja omista unelmista, joten odottaja joutuu keräämään rohkeutta ja uskallusta käsitellä omia ajatuksia ja tunteita.

”Positiivinen ajattelu voi olla yhtä harhaanjohtavaa kuin negatiivinenkin ajattelu – realistisesti positiivinen ajattelu on se, mitä itse teen ja pyrin tekemään jatkossakin”, Sanna miettii.

Mieltä painavat ainakin tuleva elämä yhdessä vauvan kanssa, yhteydet lapsen isään ja lapsivuodeajan alkumetrit.

Sannan matkassa
Olen helsinkiläinen 27-vuotias ilopilleri, herkällä sielulla ja suurella sydämellä varustettuna. Odotan yksin ensimmäistä lastani. Laskettu aika ihanalle, puoliksi kenialaiselle pojalleni on 19.6.2019.

Vlogissani näkyy aitous, ja tunteiden näyttäminen ei ole minulle häpeä. En ehkä elä ns ”normaalia” kaavaa noudattaen tai mene aina helpointa reittiä, virheitä on tehty. Ammatiltani olen tanssija, toki nyt olen äitiyslomalla. Työni ohella opiskelen kulttuurituottajaksi, Humakissa.

Instagramissa: @sannakarina_
Facebookissa: https://www.facebook.com/sannakarinaparis

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?