Kela on lahjoittanut äitiyspakkauksen Cambridgen herttuatar Catherinelle ja Britannian prinssi Williamille. Herttuattaren laskettu aika on 13.7.

Viimeksi päivitetty 3.7.2013

”Me olemme hyvin kiitollisia tästä äitiyspakkauksesta, jonka Suomen valtio on lahjoittanut”, Kensigtonin palatsin puhemies kertoo BBC:lle.”Tämä on hyvin ajattelevainen ele. Olen varma, että herttua ja herttuatar ovat kiinnostuneita laatikon sisällöstä.”

Lue myös: Victoria ja Daniel: se on tyttö! 

Äitiyspakkaus niittää mainetta

Kansainvälinen Save the Children -organisaatio valitsi Suomen vuonna 2013 maailman parhaaksi maaksi äideille. Yksi syy valintaan oli vastasyntyneiden matala kuolleisuus. Jo 75-vuotta jatkunutta äitiyspakkaustraditiota pidetään yhtenä syynä Suomen alhaiseen lapsikuolleisuuteen.

”Äitiyspakkaus on saanut positiivisen vastaanoton maailmalla. Oli ajoituksen kannalta erittäin sopivaa, että kuninkaallinen pari on saamassa juuri nyt lasta”, Heidi Liesivesi sanoo.

Mediahuomion johdosta äitiyspakkauksen maine on niin hyvä, että monet haluavat ostaa itselleen äitiyspakkauksen Kelalta. Kuninkaallinen pari sai pakkauksen tietenkin ilmaiseksi.

”Kela haluaa onnitella Cambridgen herttuaa ja herttuatarta”, Liesivesi sanoo.

Lue myös: Estelle Silvia Ewa Mary 

Perussetti kuninkaallisille Suomen valtiolta

Kela on jakanut äitiyspakkauksia valtiollisina lahjoina aikaisemminkin. Ruotsin kruununprinsessa Victoria sai omansa, kun Estelle syntyi vuonna 2012.

Lähde: BBC

Mitä mieltä olet artikkelista?