Nicky Soto oli yrittänyt tulla raskaaksi viisi vuotta, kun testi näytti viimeinkin positiivista. Ilo hartaasti toivotusta pikkusisaresta perheen 7-vuotiaalle esikoiselle vaihtui kuitenkin pian suureen huoleen: lääkärit kertoivat, että sikiö ei kasva kohdussa.

Viimeksi päivitetty 30.5.2011

Hengenvaarallinen raskaus


 


Lääkärit varoittivat Nicky Sotoa, 27, kohdunulkoisen raskauden riskeistä eivätkä he olleet erityisen toiveikkaita, että lapsi selviytyisi hengissä, TODAY Health –sivustolla kerrotaan.

Asia selvisi erikoislääkärin vastaanotolla 18. raskausviikolla. Lääkäri havaitsi, että sikiö ei kasva kohdussa, mutta ei osannut kertoa, missä kohti se tarkalleen ottaen oli kiinnittyneenä. Jos istukka olisi kiinnittyneenä johonkin sisäelimeen, saattaisi raskaus koitua hengenvaaralliseksi ei pelkästään lapselle mutta myös äidille, Sotoa varoiteltiin.

Lue myös: Kohtu suojaa sikiötä

Kaikista riskeistä huolimatta Nicky Soto päätti jatkaa raskautta, sillä hän pelkäsi, että tämä olisi hänen viimeinen mahdollisuutensa saada lisää lapsia.

Sektio 32. raskausviikolla

Soto pidettiin sairaalassa siihen saakka, kunnes lapsi saatettiin maailmaan sektiolla 32. raskausviikolla. Vasta sektion aikana selvisi, että istukka ei ollut kiinni missään sisäelimessä vaan se oli kiinnittynyt kohdun ulkopinnalle. Vauva kasvoi Nicky Soton vatsassa vatsalihasten ja ohuiden kalvojen ympäröimänä.

Leikkaussalissa ihmelasta oli auttamassa maailmaan 25-henkinen tiimi – ja vastoin kaikkia ennakko-odotuksia kaikki meni hyvin: Nicky Soto sai pienen pojan, jonka syntymäpaino oli hieman liian alhainen, mutta muutoin lapsi voi olosuhteet huomioon ottaen hyvin.

Kyseessä on todella harvinainen tapaus. Yksi Nicky Sotoa hoitaneista lääkäreistä Rodney Edwards toteaa TODAY-television-ohjelman haastattelussa: ”En usko enää koskaan näkeväni mitään vastaavaa.”

Soton perheen kuopus sai nimekseen Azelan Cruz Perfecto.

Lähde:

Today HEALTH: Miracle baby was carried outside mother’s womb

Lue myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?