Ultrakuvat ovat kiehtovaa katseltavaa, mutta Japanissa voi mennä jo askeleen pidemmälle ja tilata sikiöstä pienoismallin. Hieno muisto vai vähän liian outo juttu?

Viimeksi päivitetty 13.8.2012

Heinäkuun lopussa japanilainen yritys nimeltään Fasotec alkoi yhteistyössä tokiolaisen Parkside Hiroo Ladies –klinikan kanssa tarjota palvelua, joka mahdollistaa ensimmäisenä maailmassa pienoismallin valmistamisen syntymättömästä lapsesta.Lue myös: Ultra paljastaa salaisuudet

”Uskomme, että niin kauan kuin naiset saavat lapsia, tämä tulee olemaan suosittu palvelu. Lapset ovat aarre vanhemmilleen maasta ja kansallisuudesta riippumatta, joten uskomme, että palvelumme voi hyvinkin alkaa kiinnostaa maailmanlaajuisesti”, Tomohiro Kinoshita kertoo.

Pienoismallien valmistuksessa käytetään “bio-texture modeling” –nimistä teknologiaa. Sen avulla tuotetaan pienoismalli 3D-tulosteena, johon saadaan tiedot CT- tai magneettikuvasta. Tulostin käyttää kahta erilaista massaa: läpinäkyvästä massasta tulee äidin keho ja valkoisesta lapsi.

”Mitä pidemmällä raskaus on, sitä enemmän lapsen yksityiskohtia saadaan mukaan. Siksi suosittelemme teettämään pienoismallin lähellä laskettua aikaa”, Kinoshita sanoo.

Suomessa CT-kuvausta ei suositella raskaana oleville, sillä kyseessä on röntgentutkimus. Magneettikuvaukseenkaan menoa ei suositella kuin välttämättömissä tapauksissa raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Ihan pennosilla pienoismallia ei saa: sen hinta on noin 100 000 jeniä (reilut 1000 euroa). Hintaan ei sisälly kuva, joka 3D-tulostusta varten tavitaan.

Lue myös: Kauniita kuvia, tarkkaa tutkimusta

Kinoshita on saanut pienoismallin jo tilanneilta myönteistä palautetta.

”Heistä on hienoa saada pidellä lasta käsissään jo ennen kuin tämä syntyy. Toisaalta pienoismalli on heille myös arvokas muisto raskausajasta lapsen syntymän jälkeen”, Kinoshita kertoo.

Lue myös:

Ultrassa

Kotidopplerilla sydänäänien äärelle

Terveisiä mahasta!

Näin sikiön kasvot kehittyvät

 

Mitä mieltä olet artikkelista?