Perussetti seksiä lauantaisaunan jälkilöylyissä ei ehkä riitä, jos haluat maksimoida mahdollisuuden tulla raskaaksi. Hedelmällisyystutkijan mukaan lapsesta haaveilevien kannattaa harrastaa villiä ”gourmet-seksiä”.

Viimeksi päivitetty 7.7.2022

”Lasta yrittävät parit kertovat usein, että lapsentekoseksistä on kadonnut ilo, siitä on tullut mekaanista rutiinia”, miesten hedelmällisyyden asiantuntija Allan Pacey Sheffieldin yliopistosta sanoo brittiläisen Guardian-lehden haastattelussa.Ja kun seksistä katoaa ilo, raskaaksi tulemisen mahdollisuus pienentyy, Pacey väittää.

Enemmän intohimoa, enemmän siittiösoluja

Intohimoisempi seksi parantaa raskaaksi tulon mahdollisuuksia sekä miehen että naisen näkökulmasta.

Ensinnäkin sperman määrä ja laatu kohoaa.

”Mitä kiihottuneempi mies on, sitä enemmän ja terveempää spermaa mies tuottaa”, amerikkalainen hedelmällisyysasiantuntija Joanna Ellington kertoo brittiläisessä televisiodokumentissa The Great Sperm Race.

Keskimäärin mies tuottaa noin 250 miljoonaa siittiösolua yhdynnän aikana. Mutta ne miehet, jotka ovat erityisen kiihottuneita, tuottavat siittiösoluja jopa 50 % enemmän. Siittiöiden määrä yhdyntään kohti vaihtelee 40 miljoonasta jopa yli miljardiin.

Tutkijoiden mukaan pornon katsominen ennen siemensyöksyä lisää niin ikään siittiösolujen määrää.

Voimakkaampia orgasmeja myös naisille

Myös naisen nautinnolla on väliä. Kiihkeä seksi auttaa Paceyn mukaan myös naista saamaan voimakkaampia orgasmeja. Niiden myötä munasolun hedelmöittymisen todennäköisyys kasvaa.

”Uskomme, että kun nainen saa voimakkaan orgasmin, lihassupistelu auttaa ’imemään’ siittiöt lähemmäksi kohdunkaulaa”, Pacey kuvaa.

Harrastakaa seksiä kuin ette yrittäisi lasta

”Seksin pitäisi olla yhtä villiä ja jännittävää kuin ihan parisuhteen alussa, jolloin vauva ei ollut suunnitelmissa eikä edes mielessä”, Pacey sanoo.

Monesti tietysti melko paljon helpommin sanottu kuin tehty.

Lähteet: Guardian | LiveScience

Lue myös:

 

Mitä mieltä olet artikkelista?