Koulutunneilla opetetaan, että niin sanotusta touhutipasta voi tulla raskaaksi. Tieteellinen tutkimus kuitenkin esittää, että keskeytettyä yhdyntää harrastamalla raskaaksi tuleminen saattaa olla jopa mahdotonta. Voiko kuitenkin touhutipasta tulla raskaaksi?

Viimeksi päivitetty 22.9.2011

Israelilainen tutkimusryhmä tutki miesryhmän touhutippoja sekä masturbaation että esileikin yhteydessä. Heidän mukaansa touhutippojen siittiöpitoisuutta on julistettu tieteellisenä totena, vaikka aiheesta ei ole tehty riittävästi tutkimusta.

Tutkimukseen osallistui kolme eri miesryhmää. Touhutippoja kerättiin miehiltä, jotka kärsivät ennenaikaisesta siemensyöksystä, miehiltä, joilla oli normaalia enemmän touhutippoja sekä keskivertomiehiltä.

Touhutippanäytteet tutkittiin mikroskooppianalyysillä. Tutkimuksen tulos oli yksiselitteinen: touhutipoissa ei ole siittiöitä.

Tutkijat esittävät, että siittiöitä on pääsääntöisesti ainoastaan ensimmäisessä siemensyöksyruiskauksessa.

Lue myös: Tärkeintä on ajoitus

Miksi sitten raskaaksi?

Foorumeilla ihmiset julistavat tulleensa raskaaksi, vaikka ovat harrastaneet ainoastaan keskeytettyä yhdyntää. Myös Väestöliitto varoittaa teinejä touhutippojen vaaroista. Väestöliiton asiantuntija vastaa -kirjoituksessa  lääkäri muotoilee asian näin:

”Miehen kiihottuessa, peniksen päästä erittyy yksilöllisiä määriä ’touhutippoja’, kirkasta eritettä, joka sisältää vaihtelevia määriä siittiöitä.”

Lue myös: Onko asennolla väliä?

Väestöliiton seksuaaliklinikan ylilääkäri Dan Apter huomauttaa, että touhutipat saattavat pitää sisällään edellisistä siemensyöksyistä peräisin olevia siittiöitä.

Keskeytetty yhdyntä epäonnistuu myös helposti. Mies voi saada kaksiosaisen orgasmin, jolloin siittiöitä sisältävä osa siemensyöksyä tapahtuu ennen varsinaista siemensyöksyä. Mies voi myös vetäytyä liian myöhään, jolloin yhdyntä ei ole laisinkaan ”keskeytetty”.

Ylilääkäri Dan Apter vetoaa tutkimusnäyttöön:

”Keskeytetyn yhdynnän vuoden kestäneellä tyypillisellä käytöllä 27 naista sadasta tulee raskaaksi. Täydellisellä käytöllä 4.”

Keskeytetty yhdyntä ei ole suositeltava ehkäisymuoto, ellei sitten ole valmis olemaan raskaana.

Lähde: http://www.springerlink.com/content/l51735386n53u261/

Lue myös:

Spermaa pankista
Liukuvoiteet tuhoavat siittiöitä
Väärä miesvalinta? Syytä pillereitä

Mitä mieltä olet artikkelista?