Yhdynnän jälkeen siemennestettä valuu ulos emättimestä. Saattaa syntyä tunne siitä, etteivät siittiöt löydä perille. Lääkäri vastaa huoliin.

Viimeksi päivitetty 12.6.2017

Hei! Kysymykseni koskee yhdynnän jälkeistä tilannetta. Onko normaalia, että osa siemennesteestä tulee pois emättimestä, vai onko jokin vialla? Eikö siittiöt ole tarpeeksi vikkeliä, tai onko ongelma emättimessä?Haluaisin vain tietää, että onko turha yrittää raskautumista, vai meneekö sisään kuitenkin osa tavarasta? En kehtaa keneltäkään asiasta kysyä, enkä tiedä onko tuo normaalia. Olisi helpottavaa saada jonkinlainen vastaus asiaan. Kiitos!

Vastaus:

On täysin normaalia, että yhdynnän jälkeen emättimestä valuu ulos spermaa. Ennen ovulaatiota kohdun kaulan rauhaset erittävät kirkasta limaa, johon siittiöt tarttuvat ja jatkavat matkaa siitä munatorviin hedelmöittääkseen irronneen munasolun.

Nämä pienet silmin näkymättömät siittiöt siis hoitavat homman ja käytännössä kaikki muu yhdynnässä tullut erite valuu ulos emättimestä.

Henri Kurunmäki, Lääketieteen ja kirurgian tohtori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, andrologian erityispätevyys

Mitä mieltä olet artikkelista?