Kun vauva uhkaa syntyä ennen aikojaan, voi odottaja joutua viettämään sairaalassa jopa kuukausia. Mitä sairaalassa tällöin tapahtuu, ja miten saada aika kulumaan? Asiasta keskustellaan nyt foorumilla!

Viimeksi päivitetty 6.4.2018

Kun yksi odottaja tuskailee yliaikaisen raskautensa kanssa, toinen joutuu vuodelepoon sairaalaan ehkäistäkseen vauvan aivan liian aikaisen syntymän.


 


“Olen nyt viikon makoillut osastolla lapsiveden tihkumisen seurauksena vertaistukea kaivaten. Nyt on viikkoja 28+5 ja oon saanut vessa- ja suihkuluvan. Eli liikkua en juurikaan saa ja jollain ihmeellä oon saanut vielä yhden hengen huoneen joten täällä sitä tosiaan yksin ollaan”, kertoo nimimerkki vastavirrassa.

Verikokeita ja ultraääniä

Samanlaisia kokemuksia on nimimerkillä Hemppa-87, joka makoili sairaalassa kaikkiaan viisi viikkoa odotusaikanaan:

“Lapsivettä tihkui ja supisteli mutta tilanne rauhoittui. Verikokeilla seurasivat tulehdusarvoja ja ultraus kerran viikkoon että kasvua tapahtui.”

 

Oma lapsi alkoi vierastaa

Sängyssä makoillessa aika voi käydä pitkäksi – etenkin, jos sairaala on kaukana kotoa eivätkä perheenjäsenet pääse usein vierailemaan.

Näin kävi nimimerkki Zenille:

“Mä olin ekat 2 viikkoa naikkarilla reilun sadan kilometrin päässä kotoa ja mies ja isommat lapset pääsi vain kahdesti sinne katsomaan. Meillä oli isommat myös 5v, 3v ja 10kk kun olin lepäämässä. Pienin alkoi vierastaa mua ihan hirveesti kun eivät päässeet silloin alussa katsomaan niin usein. Se oli ihan kauheeta.”

Ei kotilomia

Nimimerkin Hemppa-87 vauva syntyi lopulta raskausviikolla 33, suoraan lepojakson päätteeksi.

Myöskään nimimerkille vastavirrassa ei ole tiedossa kotilomia ennen vauvan syntymää:

“No tänään lääkäri päätti ettei enää estellä vaan annetaan pienen syntyä jos synnytys käynnistyy. On myös viitteitä siitä että saattavat joutua leikkaamaan jos synnytys ei käynnisty itsekseen. Mutta tällä viikolla hän siis varmaan syntyy.”

Lue lisää kokemuksia ja kerro omasi keskusteluketjussa Ennenaikainen synnytys uhkaa

 

Mitä mieltä olet artikkelista?