Taaperoikäiset ovat erityisen eteviä rikkomaan sääntöjä. Koiruudet seuraavat toisiaan, eikä kielloilla ole juuri merkitystä puuhakkaille taaperoille. Vau.fi-foorumin äidit jakavat kokemuksiaan koiranruokaa maistelevista ja vessapaperia repivistä pikkuihmisistään.

Viimeksi päivitetty 19.6.2019

Taaperot, nuo lähes ammattimaiset koiruuksien keksijät. Heillä on taipumus ehtiä joka paikkaan, ylettyä yllättävän korkealle pienestä koostaan huolimatta ja keksiä mitä mielenkiintoisempia projekteja vanhempiensa pään menoksi.Towanda kertoo oman pikku tuholaisensa viimeisimmistä edesottamuksista Vau.fi-foorumilla:

”Joka aterialla taisi heittää ruokaa juoman sekaan, otti tavaroita vastapakatuista muuttolaatikoista, varasti kuulakärkikynän ja piirsi sillä päiväpeittoon, karkasi munasillaan takaovesta naapurin pihalle, tonki roskista, löi telkkaria, kaivoi pyllyäni kun siivosin hänen jälkiään ruokailun jälkeen, ränkkäsi tiskikonetta/pesukonetta/uunia…you name it!”

Aamupala lattialle, tilalle koiranruokaa

Taaperoille on ominaista herätä aikaisin aamulla, jolloin koiruudet pääsevät käyntiin jo varhain. Nimimerkki Äippä x6 on ehtinyt todistaa monenlaisia kepposia jo ennen aamukahdeksaa:

”Klo on 8 ja aamun saldo itkuhälyttimen heitto mun päähän, aamupalan heitto lattialle, jälleen koiran nappuloiden maistelu, veljen tutin varastaminen ja muutenkin riivaaminen, astianpesukoneen uudelleen ohjelmointi keskenpesun ja Bio roskien levittely.”

Jäätelövarkaissa koiran kanssa

Myös Gingerin taapero on ehtiväistä sorttia. Kello ei ollut vielä yhdeksääkään, kun tämä oli jo muun muassa livahtanut jäätelövarkaisiin perheen koira rikoskumppaninaan:

”Täällä on tänään tähän mennessä tungettu puoli rullaa wc-paperia pyttyyn, varastettu pakastimesta jäätelöä ja syöty sitä koiran kanssa, piirretty kirjastosta lainattuun kirjaan ja liimattu purkka ovenpieleen”, Ginger luettelee.

Villiä menoa ruokapöydässä

Ruokapöydässä pelleily ja ruualla leikkiminen ovat tuholaistaaperoiden erikoisalaa, jolla vanhempien kärsivällisyyttä testataan kerran toisensa jälkeen:

”Olisikohan poika viimeisimpänä koiruutena läntännyt vesimukinsa ylösalaisin ruokalautaselle ja ruvennut lätkimään sillä mukilla ruokaa, joka sitten lentelee ties mihin. Noin miljardi kertaa on kielletty tekemästä silleen, mutta aina vaan tekee”, kirjoittaa KaarinHa.

Mitä koiruuksia sinun taaperosi on viime aikoina tehtaillut? Osallistu keskusteluun Vau.fi-foorumilla: Mitä kiellettyä taapero teki viimeksi?

Mitä mieltä olet artikkelista?