Oma aika ja sen puute, kotityöt, seksi, kasvatuskysymykset... Syitä riitoihin puolisoiden välillä on useita. Foorumiäidit paljastavat omat syynsä parisuhdekärhämiin.

Viimeksi päivitetty 17.12.2018

Kun kaksi aikuista asuu saman katon alla, ei yhteentörmäyksiltä yleensä vältytä. Lapset tuovat vielä oman lisänsä kiistoihin, sillä lasten myötä aikuisten oma ja yhteinen aika vähenee ja kotityöt lisääntyvät. Taikapilven parisuhteessa juuri oma aika on yksi riitoja aiheuttava tekijä:


 

 


”Meillä suurin riidanaihe taitaa olla oma-aika, läheisyyden tarve ja sen erilaisuus, seksi ja sen puute… Mies tarvitsisi läheisyyttä paaljon enemmän, kun mä taas koen nyt kotona lapsen kanssa ollessa, että saan päivät pitkät sitä läheisyyttä ja haleja ja pusuja lapselta ja sitten illalla sitä haluaisi vaan veätytyä yksin peiton alle hiljaisuuteen lukemaan eikä alkaa tyydyttämään taas jonkun toisen tarpeita, kun sitä on tehnyt jo koko päivän.”

Kiistoja kotitöistä

Kotityöt, niiden jakaminen ja toisen osapuolen riittämätön kotitöiden tekeminen on luultavasti yksi yleisimmistä riidanaiheista parisuhteissa. Myös Aiarana riitelee puolisonsa kanssa eniten juuri kotitöistä:

”Meillä riidellään kotitöistä ja minä ne riidat aiheutan. Siitä lähtien kun molemmat ollaan oltu kokopäivätyössä on pitänyt kotityöt jakaa puoliksi, mutta miehellä ei ole ihan yhtä korkea siisteystavoite kuin minulla on. No, tähänkin tottuu, että koti on vähän kuin myrskyn jäljiltä välillä. Minä totun siihen ja mies hiljalleen tottuu hoitamaan oman osuutensa.”

Kärhämää kaikesta

Toisissa parisuhteissa otetaan jatkuvasti yhteen asiasta kuin asiasta. Menninkäinen27 kiistelee yhtenään puolisonsa kanssa:

”Voiko vastata, että kaikesta? 😀 Rahasta, kotitöistä, omasta ajasta, työssä käymisestä, lasten rytmeistä, mun nukkumisesta (nukkumattomuudesta)… Ihan perussetit. Musta tuntuu, että tarvitsisi tosi paljon sitä omaa tilaa, kun lähtökohtaisesti joku roikkuu aina kiinni öitä myöten. Muutan ehkä pihalle telttaan nukkumaan.”

”Itsehän voisin välillä räiskähdellä”

Toiset taas eivät riitelee juuri koskaan. Se ei toki tarkoita, etteikö riidanaiheita olisi olemassa, kuten Towanda tietää:

”Me ei riidellä mistään, miehen kanssa ei voi. Hän on niin kypsä, että haluaa keskustella. Itsehän voisin välillä räiskähdellä (mm. oman ajan puutteesta, niin kuin näköjään kaikki muutkin), mutta keskustellaan nyt sitten. Huokaus.”

Mistä sinä riitelet puolisosi kanssa? Vai riiteletkö lainkaan? Ota osaa keskusteluun foorumilla: Mistä teillä riidellään?

Mitä mieltä olet artikkelista?