Onko vanhempien soveliasta harrastaa seksiä lapsen nukkuessa samassa huoneessa? Kysymys jakaa mielipiteet Vau.fi-foorumilla. Lue myös seksuaaliterapeutin näkemys aiheesta.

Viimeksi päivitetty 22.6.2019

Voiko seksiä harrastaa, jos samassa huoneessa nukkuu lapsi? Tätä kuumaa perunaa pallotellaan Vau.fi-foorumilla. Osa foorumiäideistä on sitä mieltä, ettei vanhempien välisessä seksissä ole mitään pahaa, jos läsnä on nukkuva lapsi.

”Kyllä mielestäni on hyväksyttävää. Monesti on niin ollutkin, sitten vaan ei valoja ja ehkä peittoa päälle osittain. Lapsi kyllä hyvin sikeäuninen. Todennäköisesti se lapsi ei siihen herää ja vanhemmat voi nauttia toisistaan, mikä muka voisi olla väärin?”, kirjoittaa Ginger.

”Lapset nukkua posottivat seksin ajan”

Samoilla linjoilla on tiuhtimus, joka kertoo harrastaneensa seksiä pienten, alle 2-vuotiaiden lastensa nukkuessa samassa huoneessa.

”Me ei olla kovin raisuja tai äänekkäitä ni lapset on nukkua posottanu tyytyväisinä sillä aikaa. Muutenki ollaan niin mukavuudenhaluisia että halutaan yleensä harrastaa seksiä sängyssä, että varsinki pari ekaa vuotta ois voinu ollu aika kuivaa seksirintamalla, jos lapset ei ois saanu nukkua huoneessa samaan aikaan.”

”Kyllä olisi aika kuivaa muuten ollut”

Joskus ainut mahdollisuus vanhempien välisiin intiimihetkiin on lasten nukkuessa samassa huoneessa. Jos vaihtoehtona on pitkä seksitön kausi, seksi nukkuvien lasten läsnä ollessa saattaa viedä voiton.

”Me asuimme kaikkien neljän lapsen kanssa 50m2 kaksiossa joten eipä siellä kauheasti muita paikkoja ollut kuin oma sänky, kun vessakin oli postimerkin kokoinen joten kyllä olisi aika kuivaa muuten ollut”, kirjoittaa Ulkosuomalainen.

”Kaikille pitää antaa nukkumarauha”

Toiset äidit taas ovat sitä mieltä, että vanhempien ei missään nimessä pitäisi harrastaa seksiä lastensa läsnä ollessa, vaikka nämä nukkuisivatkin sikeästi.

”Ei ole hyväksyttävää. En missään tapauksessa voisi kuvitella tekeväni niin. Luulin ennen tätä keskustelua, ettei kukaan toimi niin, että se on kaikille itsestään selvää.
Kaikille pitää antaa nukkumarauha. En itse haluaisi jonkun harrastavan seksiä vieressä kun nukun. Ajatus lapsesta lähellä seksissä häiritsee. En myöskään ymmärrä, millaisessa tilanteessa seksiä on pakko harrastaa, vaikka se olisi mahdoton toteuttaa”, Enni ihmettelee.

”En halua altistaa lastani seksille millään tavalla”

Samanlaisia ajatuksia on nimimerkillä KaarinHa, joka ei voisi kuvitellakaan harrastavansa seksiä minkään ikäisen lapsen nukkuessa samassa huoneessa.

”En varmasti pystyisi harrastamaan seksiä lapsen ollessa edes samassa huoneessa, vaikka lapsi olisi miten sikeässä unessa! Itseäni inhottaa ajatus, että poika yhtäkkiä heräisikin ja olisi varmasti ihmeissään tilanteesta, kun äiti ja isä käyttäytyvät kummallisesti, vaikka miten olisimme peiton alla piilossa. Vaikka seksi onkin täysin luonnollista toimintaa, niin en halua lastani sille altistaa millään tavalla.”

Nukkuva pikkuvauva ei häiriinny seksistä

Seksuaaliterapeutti ja kätilö Salla Asplundin mukaan nukkuva pikkuvauva ei häiriinny vanhempiensa välisestä seksistä, vaikka se tapahtuisikin samassa huoneessa, jossa tämä nukkuu.

”Nukkuva pikkuvauva ei ymmärrä vanhempien välisestä seksistä mitään eikä traumatisoidu siitä, vaikka heräisikin kesken kaiken”, Asplund sanoo.

Vauva omaan sänkyynsä seksin ajaksi

Jos vanhemmat harrastavat seksiä vuoteessa, jossa myös vauva nukkuu, turvallisuusseikat on kuitenkin syytä ottaa huomioon.

”Vauvan on hyvä olla omassa sängyssään, mikäli vanhemmat haluavat harrastaa seksiä parivuoteessa. Sikäli voi siis olla tarpeen miettiä perheen nukkumisjärjestelyjä”, Aplund huomauttaa.

Ikärajaa vaikea asettaa

Yksiselitteistä ikärajaa sille, minkä ikäisen nukkuvan lapsen läsnä ollessa vanhemmat voivat harrastaa seksiä, on Asplundin mukaan vaikea asettaa.

”Isompi lapsi saattaa säikähtää seksiin liittyviä ääniä, jos sattuisi heräämään kesken kaiken”, Asplund miettii.

Lohduta ja vastaa kysymyksiin

Tämäkään ei silti ole automaattinen trauman lähde. Jos näin pääsee käymään, asiallinen, rauhallinen ja lohduttava keskustelu ja läsnäolo auttavat lasta.

”Ensimmäisenä kannattaa tietysti keskeyttää seksi ja sitten jutella lapsen kanssa. Lapselle vastataan siihen, mitä hän kysyy – ei tarvitse selittää mitään enempää”, Aplund neuvoo.

Lapselle kannattaa painottaa, että kenelläkään ei ole hätää, vaikka asia olisi saattanut kuulostaa pelottavaltakin.

”On hyvä kertoa, että se, mitä tapahtui, kertoo rakkaudesta ja on kaunis asia, mutta kuuluu aikuisille”, Asplund tuumaa.

Mitä mieltä sinä olet – voiko seksiä harrastaa, kun samassa huoneessa nukkuu lapsi tai useampi? Jaa näkemyksesi foorumilla: Seksiä, kun samassa huoneessa nukkuu lapsi?

Mitä mieltä olet artikkelista?