Meissä kaikissa asuu pieni lapsi, joka hyppisi mieluusti pomppulinnassa tai sukeltaisi lumihankeen. Onneksi lapsen siivellä aikuinenkin pääsee toteuttamaan itseään kiipeilytelineissä ja Legojen parissa. Foorumiäidit kertovat puuhista, joista nauttivat lastensa varjolla.

Viimeksi päivitetty 20.1.2019

Kuka sanoo, että kiipeilytelineet, keinut, pomppulinnat ja lumileikit olisivat vain lapsille? Aikuistakin saattaa lapsettaa, mutta kynnys kipaista työmatkalla leikkipuistossa tai pulkkamäessä saattaa olla korkea. Onneksi lapset antavat aikuisille oivan verukkeen toteuttaa sisäistä lastaan.


 


”Lapset antaa tilaisuuden tehdä joitain asioita ilman että tarvitsee ajatella, mitä muut ajattelee. Mitä teistä on kiva tehdä lasten varjolla? Itsestäni on kivaa laskea mäkeä ja kiipeillä puiston kiipeilytelineessä. Ja en ole lainkaan varma siitä oliko muumimaailmassa kivempaa käydä lapsen vai itseni ja lapsen enon mielestä. :D”, kirjoittaa nimimerkki Vargynja foorumilla.

”Taidan olla lapsi itsekin”

Myös nenna nauttii lukuisista asioista, joita pääsee harrastamaan lapsensa mukana:

”Pulkkamäki, leos leikkimaa (rakastan siellä kiipeilyä ja juoksemista lapsen perässä), syksyn lehtikasassa hyppiminen, lumilinnan rakentaminen, legoilla rakentaminen, leipominen, leikkipuistot, kävelylenkit naapurin poneja katsomaan jne. Apua, taidan olla ihan lapsi itsekin”, nenna tuumaa.

Leikkipuistoon käsilaukku kainalossa

Nimimerkki Towanda puolestaan on käynyt leikkipuistossa ilman lastakin, mutta kokee, että lapsen varjolla puistossa hurvittelu olisi luontevampaa:

”Mä olen kyllä käynyt pulkkamäessä ja leikkipuiston vempaimissa ennenkin, mutta onhan se ollut vähän hassua käsilaukku kainalossa. Nyt vain odottelen, että poika vähän kasvaa ja päästään yhdessä riekkumaan.”

Legoja lapselle – ja äidille

Myös lelut voivat houkuttaa aikuista, mutta ilman lasta niitä ei ehkä tulisi ostettua. Suski75 ostelee Legoja ”lastaan varten”:

”Olen ostanut upeita legosettejä ihan vain sen varjolla, että lapsi saa ne sitten kun on isompi. Kun lapsi oli 9 kk ostin Simpsonien talon ja rakentelin sitä parin viikon ajan lapsen nukkuessa. On muuten upea! Muitakin on tullut sen jälkeen ostettua lego shopista…”

Junarata aikuisille

Towandan perheessä molemmat aikuiset iloitsevat tilaisuudesta hankkia pitkään haaveiltu junarata lapsen varjolla. Nähtäväksi jää, ehtiikö lapsi leikkiä sillä lainkaan:

”Me ollaan miehen kanssa molemmat aina haaveiltu upeasta junaradasta, jonka ympärille voi rakentaa vaikka minkälaista maisemaa. Nyt voidaan vihdoin toteuttaa se hyvän tekosyyn varjolla”, Towanda kirjoittaa.

Mitä sinusta on hauska puuhata ikään kuin lapsen varjolla? Nautitko kiipeilytelineessä riekkumisesta tai ehkä lumileikeistä? Osallistu keskusteluun foorumilla: Lapset on tekosyy

Mitä mieltä olet artikkelista?