Vau.fi-foorumille on auennut painonpudotusryhmä, jossa jaetaan vinkkejä keventämiseen, kannustetaan karikoissa ja iloitaan onnistumisista yhdessä. Ehkä vertaistuki on sinunkin tiesi onnistuneeseen painonpudotusprojektiin?

Viimeksi päivitetty 15.5.2019

Onko sinullakin vielä raskauskiloja jäljellä tai pääsikö herkuttelu riistäytymään käsistä talven aikana? Toivoisitko pystyväsi karistamaan muutaman kilon ja tuntemaan olosi kevyemmäksi?


 


Vau.fi-foorumin äidit ovat perustaneet painonpudotusryhmän, josta saa vertaistukea keventämisprojektiin. Ajatus lähti Towandalta, joka kaipailee henkistä tukea laihdutukseen:

”Onko täällä muita, joiden pitäisi vähän keventää? Ajattelin laittaa pystyyn vertaistukiryhmän, jossa voidaan tsempata toisiamme karikoiden yli kohti kevyempää ja terveellisempää elämää! Olen kotona 1,5-vuotiaan lapseni kanssa ja herkut ovat maistuneet liian hyvin. Olen lihonut muutamassa kuukaudessa 8 kg ollen nyt virallisesti ylipainoinen. Siispä nyt on PAKKO tehdä jotain. Olisi mukava saada henkistä tukea muilta saman asian äärellä painivista, laihdutetaanko yhdessä?” Towanda kirjoittaa.

”Tavoitteena normaali paino, hyvä lihaskunto ja hyvä olo”

Painonpudotusryhmä otti heti tuulta alleen, ja Towanda sai seuraa muista äideistä, jotka haluavat keventää ruokavaliotaan ja samalla painoaan. Myös Rosalina tavoittelee kevyempää olotilaa:

”Ylipainoa on ainakin 6-7 kg ja olo omassa kropassa TUKALA tällä hetkellä. Tavoitteena normaali paino, hyvä lihaskunto ja hyvä olo. Haluan viihtyä kehossani, olla virkeä ja jaksava.”

Vinkkejä ja neuvoja

Vertaistuen lisäksi painonpudotusryhmässä on tarjolla suosituksia ja neuvoja, joiden avulla keventäminen saattaa sujua helpommin. Rosalina jakaa omat vinkkinsä koskien muun muassa maitohappobakteerien käyttöä laihdutuksen aikana:

”Yhdessä dokkarissa käsiteltiin niiden ja kasvikuidun vaikutusta laihtumiseen, ne luo perustan painon putoamiselle. Mä kirjaan kaikki syömiset my fitness paliin alkuun. Jotta en voi huijata itseäni syömisissä ja jää selkäytimeen se mitä kannattaa syödä ja minkä verran. Ja tulee pidettyä kirjaa vedenjuonnista, muuten unohtuu.”

”Ekan viikon saldo -3 kg”

Ensimmäiset onnistumisetkin on jo ryhmässä jaettu. Towanda pääsi jo viikon ruokaremontin jälkeen huikeisiin tuloksiin:

”Ekan viikon saldo -3 kg, aika uskomatonta. Taisi olla pieni hiilaripöhö. Mieskin ihmetteli, minne maha ja posket on kadonneet. Nyt on motivaatiota jatkaa!”

Onko sinullakin kevennysprojekti käynnissä? Liity painonpudotusryhmään ja onnistu yhdessä muiden äitien kanssa: Painonpudotusryhmä

Mitä mieltä olet artikkelista?