Helleaalto saa olon tukalaksi ja sulattaa aivotoiminnan, mutta onhan tämä ihanaa aikaa. Katso kuvista, miltä näyttää Suomen suvi perheemme näkövinkkelistä.

Viimeksi päivitetty 20.7.2018

Nyt alkaa olla hieman liian kuuma. Elohopea keikkuu jatkuvasti +30 asteen paremmalla (vai pahemmalla?) puolella, ja meillä on sisälläkin todella kuuma. Parina iltana olen harkinnut vakavasti terassilla nukkumista, sillä +28 asteen sisälämpötila on ihan liikaa nukkumiseen.

Meillä ei ole ilmalämpöpumppua tai muuta vastaavaa viilennystä, mutta onneksi pöytätuuletin ja yöksi avattu ikkuna helpottavat edes vähän. Mutta silti, tukalaa on. Tuntuu, että lapsetkin ovat tavallista ärtyisämpiä, ja kieltämättä omakin pinna meinaa kiristyä normaalia herkemmin.

Kaunista kuumuudesta huolimatta

Lisäksi kuumuus on saanut aikaan sitkeän päänsäryn, joka on jatkunut jo kolme päivää. Juominen ja särkylääkkeetkään eivät sitä juuri helpota. En haluaisi olla se, joka valittaa lyhyen kesän hellepäivistä, mutta tukaluus alkaa olla sitä luokkaa, ettei oikein ajatuskaan kulje enää.

Siksipä ajattelin olla rasittamatta kiehuvia aivojani tuottaakseni edes jotenkuten järkevää tekstiä ja päätin tehdä tälle iltaa kuvapostauksen. Se noudattelee foorumilla käynnissä olevan valokuvakilpailun teemaa, joka on Suomen kesä. Sillä kaunishan Suomen suvi on – tämänhetkisestä tukaluudesta huolimatta.

Paras lääke kuumuuteen on vesi – niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittuna.
Äititakiainen haluaa liinaan – kuumuudesta viis.
Maisemakuva sunnuntaisen pyöräretkeni varrelta. Retki oli harvinaista herkkua, sillä tein sen yksin, ilman ainuttakaan lasta.
Innokkaat perunanpesijät vaarin apuna.
Kesän parasta antia: mustikoita isoveljen tarjoilemina.
Ensimmäinen kosketus mereen.
Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Miten sinä tiivistäisit Suomen kesän yhteen kuvaan? Osallistu valokuvakilpailuun foorumilla: Valokuvakisa alkaa! 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?