Puskapissa, mustat kynnenaluset, vauvan suuhun eksyvät kukat ja hyönteiset - niistä tietää, että on kesä.

Viimeksi päivitetty 5.6.2018

Kesä on ollut virallisesti käynnissä vasta kolme päivää, mutta tuntuu kuin se olisi kestänyt jo kuukauden. Ja niinhän se kelien puolesta onkin! Toukokuu oli aivan ihmeellisen ihana: pelkkää auringonpaistetta ja hellelukemien tuntumaan noussutta elohopeaa.

Käytin pitkiä housuja viimeksi menomatkalla lentokentälle toukokuun toisena päivänä. Sukkia taisin käyttää edellisen kerran samaisena päivänä, jos salitreenejä ei lasketa. Viimeisen kuukauden olen kulkenut shortseissa ja kesämekoissa, varpaat sandaaleista kurkistellen.

Vaikka ensi viikolla ilmeisesti viilenee, kuluneen kuukauden aikana tankattu aurinkoenergia kantaa koleampien päivien yli. Helteiden paluuta odotellessa voin muistella, mitä kaikkea kesä tarkoittaa lapsiperheessä – tai ainakin meidän perheessämme.

Tiedät että on kesä, kun:

1. Kodissa vallitsee sekasorto ja kaaos.

Kukaan ei ehdi siivota, sillä vietämme kaiken liikenevän ajan ulkona. Tiskit ja pyykit jäävät pesemättä, kun lapset kirmaavat pihalla ja itse viiletän konttaavan vauvan perässä kaivelemassa pikkukiviä ja multakokkareita tämän suusta.

2. Puskapissa on päivän sana.

Harva asia on sellainen kestosuosikki kuin ulkona pissaaminen. Kuusivuotiaan vakiopaikka on pihakatajan juurella, kaksivuotias puolestaan ruiskii minne sattuu – ja on valitettavasti keksinyt, että myös sen toisen hädän voi hoitaa pihalla.

Jos lapsilta kysytään, kesän parhaimpiin puoliin kuuluu puskapissaoptio ja muu nakuilu.

3. Kynsien alla on kolme kiloa multaa.

Sen siitä saa, kun ikää on kaksi vuotta ja yhtenä mielipuuhana perunapellon tonkiminen. Mutta sitähän sanotaan että liika hygienia on huonoksi vastustuskyvylle!

4. Kodin irtaimisto siirtyy pikkuhiljaa pihalle.

Lelut, ruokailuvälineet, vaatteet, jopa tuolit. Kaikenlaista tarvitaan, kun vietetään tuntikausia ulkona. Ja sitten illalla ihmetellään, kun kaikki tarvittava on kadoksissa.

Syöttötuolikin siirtyy pihalle harva se päivä. Myös mansikoiden nauttiminen koko naamalla hiuksia myöten on varma kesän merkki.

5. Vauva saa uusia makuelämyksiä.

Sivusinkin tätä jo ykköskohdassa. Kesä mahdollistaa muun muassa hiekasta, voikukista ja hyönteisistä koostuvat ateriat. Jos hiekka ei pysy kourassa suuhun asti, hiekkakasaa voi myös lähestyä naama edellä ja suu ammollaan. Mitäpä sitä kursailemaan herkun äärellä!

Hiekkaa, multaa ja kiviä – nam nam!

Miten kesä näkyy teillä? Kerro oman perheesi kesän merkit foorumilla: Kesän merkit

Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

26406

Mitä mieltä olet artikkelista?