Äiti ja kuusivuotias lapsi, kesäreissu kahden kesken ja puolitoista vuorokautta aikaa. Mitä sinä tekisit?

Viimeksi päivitetty 29.6.2018

Ennen kahden nuorimman lapsemme syntymää tein paljon asioita kahdestaan esikoiseni kanssa. Kävimme museoissa, elokuvissa, ravintoloissa, uimahalleissa, metsäretkillä ja niin edelleen. Kotona vietimme pitkiä aikoja kirjoja lukien ja lautapelejä pelaillen.


 


Toki teemme kaikkea tuota yhä, mutta harvoin kahden kesken. Useimmiten mukana on vähintään yksi sisarus. Ja vaikka tietysti rakastan kaikkia lapsiani yhtä paljon, välillä kaipaan sitä aikaa, kun saatoimme puuhailla kahdestaan, ilman häiriöitä ja keskeytyksiä.

Laatuaikaa ennen eroa

Tiedän, että myös esikoiseni kaipaa kahdenkeskistä aikaa kanssani, vaikka sisaruksiaan rakastaakin. Vauva- ja taaperoikäisiä on mahdoton ottaa mukaan Afrikan tähteen, ja useimmiten pelailu heidän läsnä ollessaan meneekin melkoiseksi häslingiksi, kun vauva yrittää syödä pelinappulat ja taapero siirrellä niitä mielivaltaisesti ruudusta toiseen.

Muun muassa näistä syistä johtuen päätin jokin aika sitten, että kesälomalla me tekisimme reissun jonnekin ihan kahdestaan. Toinen syy on kahden viikon Irlannin-matka, jolle lapsi lähtee isänsä kanssa heinäkuun lopulla. Koska edessä on pisin ero koskaan, halusin, että meillä olisi sitä ennen kunnolla aikaa toisillemme – ilman, että minun on samalla huomioitava sisaruksiaan.

Jotakin erityistä

Lapsi odottaa luvattua reissua jo kovasti. Minä toki myös, vaikken olekaan vielä keksinyt, minne menisimme ja mitä tekisimme. Vaikka tiedän, että lapselle on tärkeintä päästä viettämään kanssani aikaa rauhassa ja ilman keskeytyksiä, haluaisin reissumme olevan jotakin erityistä.

Esikoiseni on kuusivuotias, eloisa ja liikkuvainen lapsi. Hän on kiinnostunut kaikenlaisista “tosiasioista” historiasta ihmisbiologiaan. Hän pitää uimisesta, jalkapallosta ja muusta liikunnasta. Hän on myös kulinaristi, joka nauttii hyvästä ruuasta ja nirsoilee yhä vähemmän.

Mitä tehdä, minne mennä?

Olen harkinnut kaikenlaista Jyväskylän-reissusta Yyterin leirintäalueella yöpymiseen. Olen pohtinut sup-lautailua, kiipeilypuistoa, telttailua. Olen miettinyt kotiseudulla pysymistä ja toisaalta kauemmas junailua. Mutta en ole vielä osannut päättää mitään.

Asumme Turun liepeillä, ja matkoihin haluaisin käyttää korkeintaan kolme tuntia per suunta. Helsinkiin emme aio suunnata, sillä teemme sinne kesäretken koko perheen voimin viikkoa aikaisemmin.

Mihin sinä menisit, jos sinulla olisi suunnilleen saman ikäinen lapsi ja aikaa puolentoista vuorokauden verran? Tule kertomaan ehdotuksesi foorumille: Kesäretki lapsen kanssa, mihin mennä? 

Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?